Obavijesti

News

Komentari 0

Sanira se veliki požar kod Muća

Sanira se veliki požar kod Muća
2

Požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo na području Ramljana jučer se spojio s obližnjim požarištem na tom području na kojem je vatrena stihija proteklog vikenda zahvatila oko 40 hektara prostora

U tijeku je saniranje požarišta na predjelu Ramljane kod Muća, koji se u ponedjeljak ponovno aktivirao i zahvatio novih 10 hektara trave niskog raslinja i borove šume, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Naime, požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo na području Ramljana jučer se spojio s obližnjim požarištem na tom području na kojem je vatrena stihija proteklog vikenda zahvatila oko 40 hektara prostora.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana požar se gasio i sanirao na starom i novom dijelu požarišta.

Ukupno  je na cijelom požarištu bilo angažirano 88 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz DVD-ova Muć, Solin, Vranjic, Klis, Zagora, Dugopolje, Kaštela, Mladost, Gomilica, Sinj, Trilj, Split, Slatine, Marina, Okruk, Seget - Vranjica, DIP Split, JVP-ova Split i Sinj te županijski sezonski vatrogasci iz Sinja, naveli su iz HVZ-a.

Spojila se dva požara kod Muća: Izgorjelo 50 hektara šume
Spojila se dva požara kod Muća: Izgorjelo 50 hektara šume

Osim samog gašenja, izvršeno je izviđanje i termalno snimanje ukupnog opožarenog područja besposadnim zrakoplovnim sustavom Orbiter 3.

 Evidentiran je veći broj žarišnih točki čije su koordinate proslijeđene u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama. Temeljem dobivenih podataka, Vatrogasno operativno središte je točke georeferenciralo na satelitsku kartu područja te ih proslijedilo vatrogascima na terenu, koji su potom obišli lokacije i moguće žarišne točke“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
 Sinoć od 20 sati s požarišta je otpušten određeni dio snaga, drugim snagama je napravljena smjena vatrogasaca te je tijekom večeri i preko noći na požarištu bilo 35 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Muć, Solin, Vranjic, Klis i Dugopolje, DIP-a Split, JVP Split te županijski sezonski vatrogasci iz Zagvozda.

 Saniranje požarišta je u tijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke

Praksa pomicanja kazaljki na ljetno i zimsko vrijeme uvedena je radi uštede električne energije u industriji, kako bi ljudi ljeti, kad sunce ranije izlazi, ustajali sat ranije i ranije počinjali s radom, koristeći prirodno svjetlo
Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...
ESKALACIJA SUKOBA

Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...

Izraelski udari su odgovor na napad Irana, koji je ranije ovog mjeseca lansirao gotovo 200 balističkih projektila na Izrael. Izrael je rekao da će uzvratiti udarac, ali nije precizirao kada ili koja bi mjesta mogao ciljati