Obavijesti

Sport

Komentari 2

S tribine Arene: Andersona je nemoguće zaustaviti...

S tribine Arene: Andersona je nemoguće zaustaviti...
6

Zagrepčani su pobjedom 77-65 ušli u finale NLB lige. U beogradskoj Areni vodili su tijekom cijele utakmice i u subotu u finalu igraju protiv Partizana

VIDEO

Velebna beogradska Arena zjapila je prazna. U dvoranu koja prima više od 20.000 gledatelja Cibona i Hemofarm privukli su jedva 2000 znatiželjnika, a u komornoj atmosferi s tribina su se čuli i komentari poput:
- Nitko u Srbiji ne može zaustaviti ovog Andersona...
Zaista, Cibonin najbolji igrač opet je blistao, iako šut 6-16 to neće otkriti. No zabio je 24 poena, odlazio na liniju slobodnih bacanja kako bi se sjetio, skakao je, asistirao, ali i vrištao te psovao ako mu nešto ne bi pošlo za rukom. Zato i nije bio previše euforičan:
- Nisam zadovoljan svojom igrom, odnosno šutom, ali to nije sad tako važno jer smo pobijedili - rekao je Anderson nakon trijumfa protiv Hemofarma 77-65.
- Ispoštovali smo taktiku 'nož u zube i probijaj blokove', a u napadu daj loptu Andersonu - ispalio je kapetan Prkačin, koji nije puno igrao, ali je pljeskao i stiskao šake na svaki dobar potez suigrača, baš kao i svi ostali koji su u tom trenutku bili na klupi.
"Vukovi" su tako slavili i lakše od očekivanog. Ni u jednom trenutku nisu gubili, a već u 13. minuti imali su ogromnih 31-14. Bilo je i prekrasnih poteza - trica uz prekršaj, dodavanja iza leđa, "podvaljivanja" lopti pod koš među dvojicom te spektakularni "alley-oop" Homana za Andersonovo zakucavanje iza leđa. U obrani čvrsti i beskompromisni, nisu dopuštali protivniku neometan šut, pa ni pogled prema košu. Malo su ih iz ritma izbacile tri osobne pogreške Andrića za manje od minute, što je čak i za prekršajima sklonog Dubrovčanina svojevrsni rekord. Sve ostalo bilo je za čistu peticu.

PERAS PRIMIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG TRENERA
Uoči utakmice NLB liga dodijelila je trofeje najboljim pojedincima regularnog dijela sezone. U ime najkorisnijeg igrača lige, Ante Tomića, nagradu je preuzeo član UO KK Zagreba Darko Petričević, dok je Velimir Perasović dobio priznanje kao najbolji trener ove sezone.

CIBONA - HEMOFARM 77-65 (24-11, 20-21, 21-17, 12-16)
CIBONA: Homan 8, Kus 12, Longin, Prkačin 10, Troha, Vukušić 3, Andrić, Calloway 16, Zubčić, Princ, Rozić 2, Anderson 24.
HEMOFARM: Pavković 12, Despotović, Joksimović 2, Božović 12, Marković 7, Savović 2, Krstović 6, Mačvan 6, Petrović, Borisov, Marjanović, Vukosavljević 18.

ZA NASLOV POBJEDNIKA PROTIV PARTIZANA
U drugoj polufinalnoj utakmici Partizan je pobijedio Crvenu zvezdu 64-58 i plasirao se u finale. U tvrdoj utakmici vječitih rivala pred gotovo 10.000 gledatelja najbolja momčad regularnog dijela sezone bila je mirnija u završnici i došla do pobjede na krilima Milenka Tepića, koji je zabio 14 koševa i imao 4 asistencije. U redovima Partizana dvoznamenkast po broju koševa bio je još jedino Stephane Lasme s 13 koševa, a za Crvenu zvezdu najefikasniji je bio Elmedin Kikanović s 15 koševa. Partizanu će subotnji ogled s Cibonom biti peti nastup u finalu regionalne lige, a u posljednje je dvije godine odnio naslov. (totalsport)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Ivanušec se potpuno izgubio, Sosa 'pobjegao' iz Nizozemske i odmah pronašao pravu formu...
POGRIJEŠILI S NIZOZEMSKOM

Ivanušec se potpuno izgubio, Sosa 'pobjegao' iz Nizozemske i odmah pronašao pravu formu...

Plus+ Borna Sosa je na ljeto preselio u Torino, tamo postao standardni prvotimac i odmah se vratio u prvi plan kod Zlatka Dalića. I od zadnjih sedam golova Hrvatske (u rujnu i listopadu), čak tri su 'njegova'...