Obavijesti

Sport

Komentari 4

S majkom je spavao u autu, trener mu nije htio uzeti novac, a sada je dosegnuo vrh Olimpa

S majkom je spavao u autu,  trener mu nije htio uzeti novac, a sada je dosegnuo vrh Olimpa
5

Živjeli smo u priličnom siromaštvu, zaista nismo imali puno novca. Mama bi skupila nekoliko dolara kako bi pokušala platiti Rafu, a on je očito znao našu situaciju i pokušavao bi mi vratiti novac, prisjetio se Chen teških dana

VIDEO

Želim biti olimpijski pobjednik, rekao je 12-godišnji dječak iz Salt Lake Cityja svom treneru Rafaelu Arutyjunyanu krajem 2011. Ono što je davno zacrtao, danas je i postigao. Klizač Nathan Chen (22) u Pekingu je pomeo konkurenciju i ukupnom ocjenom 332,60 stigao do 'Olimpa'. 

Što su nekada bili njegovi snovi, danas je realnost. U ovim trenucima sve oko njega je glamur, no olimpijski pobjednici stvaraju se u začecima njihovih karijera. E, pa, ovo je njegova priča.

Figure Skating - Men Single Skating - Free Skating

Nathan je prvi put stao na led u Salt Lake Cityju, u dvorani koja je služila za treninge tijekom zimske Olimpijade 2002. godine, a prve je treninge odrađivao u starim sestrinim klizaljkama. Već je u najranijoj dobi pokazivao neupitni talent, no netko je morao izbrusiti taj dijamant. Njegovi roditelji su odlučili da će Nathan i njegova majka Hetty Wang preseliti u Irvine, Kaliforniju kako bi mogao trenirati s Arutyjunyanom.

Rusi ne priznaju pozitivan nalaz na doping Kamile Valieve (15)
Rusi ne priznaju pozitivan nalaz na doping Kamile Valieve (15)

- Živjeli su u automobilu. Njegova majka bi mi platila, a ja sam vraćao novac dječaku - prisjetio se slavni američki trener armenskih korijena koji je u svojoj karijeri radio s peterostrukom svjetskom prvakinjom Michelle Kwan, trostrukom svjetskom prvakinjom Japankom Mao Asadom, osvajačicom olimpijskog srebra Sashom Cohen, no nikad s olimpijskom pobjednikom... Sve do sad!

Victory Ceremony - Figure Skating Men's Single Skating

- Živjeli smo u priličnom siromaštvu, zaista nismo imali puno novca. Mama bi skupila nekoliko dolara kako bi pokušala platiti Rafu, a on je očito znao našu situaciju i pokušavao bi mi vratiti novac. Ja bih ga onda uvijek pokušavao staviti u njegov džep - prisjetio se teških dana Chen.

Skandal u Pekingu: Neću šutjeti iako smo mala skijaška država!
Skandal u Pekingu: Neću šutjeti iako smo mala skijaška država!

Chenovi roditelji su Kinezi,a zanimljivo baš mu se majka, koja se toliko tog odrekla kako bi pomogla sinu da ostvari svoje snove, rodila u Pekingu. Iako se natječe pod američkom zastavom, uvijek je imao samo poštovanje prema matičnoj državi svojih roditelja. 

Victory Ceremony - Figure Skating Men's Single Skating

- Ovo mi znači sve. Naravno da tu imam puno rodbine i nevjerojatno je da sam upravo ovdje dobio priliku osvojiti zlato. Ne možete ni zamisliti kakav je to osjećaj. Trenutno prolazim kroz vrtlog emocija. Imao sam jako zabavan program i oduševljen sam kako je sve ispalo - zaključio je Chen.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju