Obavijesti

News

Komentari 254

Rusija će razmijeniti ukrajinske vojnike za Putinova prijatelja?

Rusija će razmijeniti ukrajinske vojnike za Putinova prijatelja?

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 87. dan. Gotovo dvije tisuće ukrajinskih vojnika predalo se iz čeličane Azovstal za koju su se vodile višetjedne borbe. U napadu na Dom kulture osam je ranjenih

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.43

Moskva razmišlja o razmjeni ukrajinskih zarobljenika za Putinova prijatelja

Rusija će proučiti mogućnost razmjene zarobljenih vojnika ukrajinske bojne Azov za Viktora Medvedčuka, prijatelja Vladimira Putina, rekao je u subotu ruski zastupnik i pregovarač Leonid Slucki.

"Proučit ćemo to pitanje", rekao je Slucki, član ruskog izaslanstva na zadnjim pregovorima s Kijevom, prenosi novinska agencija RIA Novosti odgovarajući na pitanje o takvoj razmjeni.

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.50

Ukrajina treba postati punopravni kandidat za pridruživanje EU, umjesto da se potpiše da postane dio “europske političke zajednice” što je predložila Francuska, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

19.56

Zelenskij kaže da je Ukrajina 'slomila kičmu' ruske vojske

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da je njegova vojska nanijela ozbiljnu štetu ruskim oružanim snagama, unatoč padu ključnog lučkog grada Mariupolja.

Ukrajina je "slomila kičmu" ruske vojske, rekao je Zelenskij u televizijskom intervjuu. “Neće moći stati na noge sljedećih nekoliko godina."

24sata

Njegova izjava uslijedila je nakon što se zadnjih 2400 ukrajinskih boraca iz Mariupolja predalo.

Kijev će sve to uzeti natrag, rekao je on dodajući da će se Ukrajina vratiti na crte bojišnice prije 24. veljače, kada je Rusija izvršila invaziju.

"To će značiti da nas nisu pokorili i da smo mi branili svoju zemlju", ustvrdio je Zelenskij, ali je istaknuo da će to biti jako teško i da će uslijediti diplomacija.

19.25

Borbe oko Severodonjecka

Zabilježene su žestoke borbe oko ukrajinskog grada Severodonjecka dok Rusija pojačava svoj pokušaj da zauzme cijelu istočnu regiju Lugansk. Lokalni guverner Serhij Haidai rekao je da Rusi "uništavaju" grad dok su ga postupno okruživali.

18.39

Srbija potpisala deklaraciju o "neopravdanoj agresiji Rusije"

Deset zemalja jadransko-jonske regije, među kojima i Srbija, usvojile su na svom godišnjem sastanku u Tirani deklaraciju u kojoj su invaziju Rusije na Ukrajinu nazvale “nezakonitom i neopravdanom agresijom” te izrazile predanost “suverenitetu, neovisnosti, te jedinstvu i teritorijalnom integritetu” Ukrajine.

>>> Više pročitajte OVDJE...

Komentari 254