Obavijesti

News

Komentari 23

Zatvoren zračni prostor nad aerodromom u Moskvi zbog drona. Eksplozije u Kijevu

Zatvoren zračni prostor nad aerodromom u Moskvi zbog drona. Eksplozije u Kijevu

Ruska agresija na Ukrajinu i njen teritorij produljila se na više od 500 dana. Ukrajinski mediji izvijestili su kako su ruske snage granatirale Zaporižje pri čemu je četvero djece ozlijeđeno

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.45

Doktori u okupiranom selu Lazurne neće pomoći ljudima koji nemaju rusku putovnicu

22.00

SAD sankcionirao četiri ruska oligarha

20.50

Ukrajina je počela konzultacije s UK o sigurnosnim jamstvima

Ukrajina je počela konzultacije s Velikom Britanijom o sigurnosnim jamstvima i nada se da će ugovori biti doneseni do kraja godine, objavio je u petak visoki dužnosnik Kijeva. 

Ukrajina nastoji dobiti sigurnosna jamstva velikih sila među kojima su Sjedinjene Države koja bi vrijedila sve do njezine konačne integracije u vojnopolitički savez NATO.

"Naš je cilj da prvi takvi ugovori budu doneseni do kraja godine", rekao je Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika u izjavi za televiziju.

"Počeli smo konzultacije s Britanijom", rekao je Jermak.

Zemlje članice G7 (industrijski najrazvijenije) u srpnju su predstavile međunarodni okvir za dugoročnu sigurnost Ukrajine kako bi ojačale njezinu obranu od Rusije i odvratile Moskvu od buduće agresije prije nego Kijev pristupi NATO-u.

Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Sjedinjene Američke Države pregovaraju s Kijevom o bilateralnim dokumentima koji bi obuhvaćali naprednu vojnu opremu, poput borbenih zrakoplova, kao i obuku, razmjenu obavještajnih podataka i kibernetičku obranu.

Ukrajina bi zauzvrat trebala donijeti mjere za poboljšanje demokratskog upravljanja, uključujući putem pravosudnih i gospodarskih reformi te jačanja transparentnosti.

19.37

SAD: Ukrajinski piloti neće završiti s obukom do idućeg ljeta

18.53

Moldavija, Europska unija, SAD i Rumunjska raspravit će o ukrajinskom izvozu žitarica

Komentari 23