![Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira](https://img.24sata.hr/6qUDXwD1LtTiPAoirXvROPGTQyg=/414x267/smart/media/images/2016-37/jabuke49138816_l_mWKiuZB.jpg)
Želite li ovu nedjelju kušati meso na nešto drugačiji način, prepuno mirisa, okusa i vrlo sočno - napravite ga po ovom receptu i iznenadite ukućane kad sjednu za obiteljski stol
Lifestyle
Komentari 1Želite li ovu nedjelju kušati meso na nešto drugačiji način, prepuno mirisa, okusa i vrlo sočno - napravite ga po ovom receptu i iznenadite ukućane kad sjednu za obiteljski stol
Za umak:
Stavite u lonac oguljene i narezane jabuke, nasjeckan luk, češnjak i papričice te jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan. Zagrijte do vrenja dok se šećer ne rastopi. Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta.
Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Maknite lovorov list i izmiksajte umak.
Meso izrežite tako da dobijete jedan veći, tanki komad (kao da radite jednu veliku šniclu), posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi.
Potom pripremljenim umakom od jabuke premažite meso, zarolajte i svežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage stavite nekoliko listića kadulje. Premažite roladu tankim slojem umaka od jabuka, pospite sjeckanim timijanom i stavite u nauljenu posudu za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Izvadite pa ostavite pečeno meso neka malo odstoji. Potom roladu narežite na ploške. Poslužite s umakom te kuhanim krumpirom i mahunama.
POGLEDAJTE I KAKO SE SPREMAJU 'ŠPORKI MAKARUNI':
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+