Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

RokOtok nastavlja od Pule do Savudrije - Ribafish preplivao nevjerojatnih 97.408 metara

RokOtok nastavlja od Pule do Savudrije - Ribafish preplivao nevjerojatnih 97.408 metara
6

Ribafish i RokOtočani nastavljaju s plemenitim projektom i u 2025.: 'Čuvajte prirodu, bacajte otpad na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja'

VIDEO

Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish tijekom prve sezone plivanja odradio je nevjerojatnih 97.408 metara u borbi kroz more u raznim vremenskim uvjetima kao dio projekta RokPoluotok. Na tom putu pratili su ga RokOtočani koji su uz njega bili u vodi, na kopnu ili se vozili brodom. Ovaj projekt okupio je mnoštvo znatiželjnika, prijatelja, roditelja, učitelja i mališana s ciljem kvalitetnije provedenog slobodnog vremena daleko od ekrana i brige oko okoliša. Tijekom prve sezone plivali su oko Istarskog poluotoka, a Ribafish je najavio iduću fazu, koja slijedi 2025., i to od Pule do Savudrije:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Domagoj Jakopović Ribafish kreće na još jednu avanturu: Plivati će oko Istre 00:52

- Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama - tamo gdje počinju zaštitne bove. Plan je da se u ljeto 2025. kroz 20 dionica (uz slobodan dan svakih pet dana plivanja) dopliva na najljepše plaže zapadnog dijela Istre te održi deset zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta, organizira potraga za skrivenim blagom, postave geocachevi te napravi akcija čišćenja plaža i okoliša. Svako dijete koje dođe na radionicu dobit će zanimljive i edukativne darove - naglasio je Ribafish.

Tijekom prve sezone RokOtočani su plivali 17 puta, očistili 10 plaža, sakupili više od 120 kilograma otpada, 11 puta se družili s ukupno 700 mališana, 600 roditelja, teta, učitelja i baka. Uspjeli su po vrtićima, školama i domovima podijeliti više od tisuću poklona i skinuti čak četiri kilograma!

Ribafish: Najviše volim biti s Dživom i Kasandrom na KorčulI
Ribafish: Najviše volim biti s Dživom i Kasandrom na KorčulI

Točan početak RokPoluotoka 2025. znat će se početkom sljedeće godine, a planirane su plaže u Puli, Fažani, Barbarigi, Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Karigadoru, Umagu, Zambratiji i kao završna - ona u Savudriji. Naravno, program je kao i uvijek podložan sitnim promjenama. Udruga RokOtok u zimskom dijelu godine posvetit će se čišćenju kontinentalnog dijela Hrvatske s bratskom udrugom Čisteći medvjedići.

- Čuvajte prirodu, bacajte otpad na pravo mjesto, razgovarajte sa svojim roditeljima i veselite se svakoj sitnici uz puno igre, avanture i istraživanja. I, naravno, dođite na RokPoluotok! - zaključio je Jakopović. 

storyeditor/2024-10-03/CR8A0803.jpg
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Čitatelj Marko muku muči s najezdom smrdljivih martina: 'Pomozite, ne mogu ih otjerati'
OPET SU POSVUDA

Čitatelj Marko muku muči s najezdom smrdljivih martina: 'Pomozite, ne mogu ih otjerati'

Miris mente je većini ugodan, ali smrdljivim martinima je izrazito odbojan. Ako ne želite biljku, možete nabaviti i eterično ulje mente, od kojeg se u kombinaciji s vodom može napraviti sprej
Evo kako treba držati ruku dok mjerite krvni tlak - pogrešan položaj daje krive rezultate
VRLO VAŽNO

Evo kako treba držati ruku dok mjerite krvni tlak - pogrešan položaj daje krive rezultate

Određeni položaji ruku koji se obično koriste za mjerenje krvnog tlaka mogu dovesti do netočnih rezultata. Stručnjaci su objasnili kako treba držati ruku za najbolji rezultat