Obavijesti

Sport

Komentari 20

Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao

Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao
5

Frigan, Krešić i Vukčević nisu igrali jer čekaju skore transfere. Obregon je počeo na 'devetki' i bio - vrlo dobar. Djouahra opet odličan, ali neće ga gol. Rijeka sutra u 19:00 na Rujevici igra s Rogaškom

VIDEO

Rijeka je zasluženo pobijedila Slaven Belupo 2-1 u prvoj od dvije 'generalke' koje će riječki dečki odigrati u dva dana. Predstavljeni su novi dresovi, atmosfera je bila fenomenalna, a igra - dobra.

Iznad ostalih bili su Obregon, Djouahra, Ampem i Banda, a kod Koprivničanaca - Mioč.

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

 

Matija Frigan, Anton Krešić i Andrija Vukčević nisu igrali jer čekaju transfere, a oporavljenici Selahi i Ilinković istrčat će sutra protiv Rogaške (ista lokacija, isti termin). 

Na tribinama - 2.000 ljudi. Klasično sjajna riječka nogometna atmosfera, na 33 stupnja Celzija. Gromoglasni aplauzi svim igračima, stručnom stožeru i... Novim dresovima.

Rijeka: Pripremna utakmica HNK Rijeka - Slaven Belupo

Sad već tradicionalni svijetlo-plavi križ na bijelim prsima dobio je 'društvo'; prednju stranu Ri-dresa za 2023/24-u krasi više vertikalnih i horizontalnih svijetlo-plavih linija. 

Ljepše ili korak unazad u odnosu na prošlu godinu? Stvar je ukusa, procijenite sami prema fotografijama Nela Pavletića, a ionako je... Daleko važnije kako će Rijeka igrati, a ne kako će izgledati kad se postroji pred kamerama i foto-aparatima!

Gol! Ampem, Banda... Mioč

Rijeka je povela golom Princea Ampema iz penala u 32. minuti. Krušelj je srušio jako dobrog Obregona u koprivničkih 'šesnaest', Kastavac Šantić pokazuje na bijelu točku; Prince Obeng Ampem rutinski šalje Markovića u jednu, a loptu u drugu stranu i Rijeka vodi!

Tri minute poslije Obregon je izborio slobodnjak na 18 metara, Banda dobio šansu s doslovno istog mjesta kao u 19. minuti pa lijevom unutarnjom felšom majstorski poslao loptu u donji desni kut Markovićevog gola za 2-0.

Slaven je smanjio zaostatak malo prije poluvremena, u 39. Sergej Jakirović je vjerojatno bio blizu da na poluvremenu nekome 'otkine glavu': Benedik Mioč je ostavljen posve sam u kaznenom prostoru pa ispravio vlastiti kiks iz 30. minute te s desetak metara lako svladao Labrovića.

Frigan čeka transfer, Marković brani penal

Franjo Ivanović u 73. minuti izborio je penal za Rijeku, on i Alen Grgić kratko su se dogovarali tko će pucati, na kraju je loptu uzeo Grgić i... Antun Marković mu sjajnom intervencijom obranio.

Ima tu još puno posla i za Jakirovića i za Moniza, ali riječka je publika i jedne i druge aplauzom ispratila s travnjaka. Sutra će Rujevica vidjeti još jednu 'generalku'...

Opet od 19 sati, ali ovaj put sa zamijenjenim ulogama današnjih startera i pričuva te 'dodatkom' Selahija i Ilinkovića, Rijeka će igrati protiv novog slovenskog prvoligaša - Rogaške.

Rijeka: Pripremna utakmica HNK Rijeka - Slaven Belupo

Rijeka - Slaven Belupo 2-1

Rijeka, stadion Rujevica. Gledatelja: 2.000. Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Pomoćnici: Marko Balen i Mauro Mušković (oba Rijeka). 

Strijelci: 1-0 Prince (32' - 11m), 2-0 Banda (35'), 2-1 Mioč (39'). 

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Mitrović, Dilaver, Goda - Hodža, Banda - Ampem, Janković, Djouahra - Obregon (od 60. Galešić, Liber, Petrovič, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović). Trener: Sergej Jakirović. 

Slaven Belupo (4-3-3): Marković (od 46. Sušak) – Krušelj (od 46. Bosec), Eškinja, Hlevnjak (od 46. Kocijan), Martinaga – Mioč, Marina, Mađarić (od 46. Bautista) – Hoxha (od 85. Herceg), Ortiz (od 81. Mrdaković), Crnac (od 68. Boras). Trener: Ricardo Moniz.

Istra izgubila od drugoligaša

Na domaćem terenu, na stadionu Aldo Drosina, Istra 1961 je dočekala drugoligaša Orijent, a momčad iz Rijeke je slavila s 3-1. Već u sedmoj minuti Orijent je poveo golom Dominika Simčića, dok su u 59. i 68. minuti novim golovima Karlo Valjan i Mateo Monjac povećali na 3-0 Orijenta.

U 74. minuti pulski sastav je došao do počasnog pogotka, a strijelac je bio Tomislav Glavan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti