U ovom blagdanskom duhu uputili smo se u centar Zagreba i pitali prolaznike o njihovim obiteljskim uskrsnim tradicijama, bojanju pisanica i kako pobijediti u tucanju jaja
Recept za tvrdo, uskrsno jaje? 'Slana voda je ključ uspjeha!'
Upitali smo Zagrepčane imaju li neku posebnu uskrsnu tradiciju, na što je većina odgovorila potvrdno. Što građani najviše vole raditi za Uskrs, saznajte u novom 'Glasu naroda.'
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Obavezno se u subotu ide na misu na bdjenje i onda nam nedjelja ostaje za obiteljski doručak i ručak i da smo svi zajedno, rekla je Natalija (45).
Za kuhanje pobjedničkog, najtvrđeg uskrsnog jajeta građani su imali više savjeta.
Manda (47) prisjetila se djetinjstva i kako su skuhana jaja stavljali u mravinjak, jer su vjerovali da će biti tvrđa što više mravi šeću po njima.
- Treba ih skuhati u slanoj vodi i onda ih ostaviti unutra da se ohlade, rekla je Natalija (45).
Građani su podijeljeni kada smo ih pitali što im je draže, božićni ručak ili uskrsni doručak.
- Volim više Božić, meni je ljepša atmosfera, rekla je Rafaela (20), a s njom se složila i Katarina (27).
Natalija (45) i njena obitelj ipak više vole uskrsni doručak.
- Moji klinci će vam potvrditi. Prodali bi se za šunku i jaja, zaključila je Natalija.