Radi se o starom tradicionalnom jelu koje je vrlo jednostavno, čak možemo reći i skromno. Odlično se slaže sa suhomesnatim proizvodima, sirom, jogurtom, kajmakom...
ZA PRSTE POLIZATI
Recept za slasne hercegovačke uštipke - priprema je brza i laka
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 250 ml vode
- 2 žličice rakije lozovače
- ulje za prženje
Priprema:
Pomiješajte sol i brašno pa dodajte vodu i rakiju. Dobit ćete glatko, gusto tijesto, a znat ćete da je dobro promiješano kad lagano klizi sa žlice.
Ovi hercegovački uštipci peku se slično kao palačinke, ali u dubokom ulju. Smjesa se stavlja u tavu tako da ima duguljasti oblik. Domaćice obično u jednoj tavi naprave dva, tri takva oblika i peku odjednom. Peku se s obje strane dok ne dobiju lijepu žućkastu boju.
Odlično se slažu s pršutom i finim sirom za mazanje.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku