Zaposlenje na određeno ili preko agencije radnika čini nesigurnim, nervoznim i neambicioznim.
Poslodavci, ili trebate ili ne trebate radnika. Nemojte hebati ljude i svakih 3mj produžavati ugovore jer time dobivate nesigurnog radnika.. radnika koji strijepi. To se odnosi i na agencijski rad
Dk
Deaktivirani korisnik
23.12.2019.
Odustani
A kako bi to trebao zaposliti radnike npr jedan diskont pića koji uz to ima i distribuciju kad prođe ljetna sezona ? Kako bi trebao to zaposliti ljude jedan pol
joprivrednik van sezone radova ? Itd itd masa poduzeća čiji su poslovi vezani uz određene sezone ? Oni koji trebaju stalni broj ljudi kroz cijelu godinu su jedno, ali hrpa poslova za tim nema potrebe.
Prikaži još ↓
BlackRaven
24.12.2019.
Odustani
nknk, idi ti radit onda , umjesto da zaposljavas sezonce za ispod minimalca. Budes se bolje osjecao, mozda i koju kilu skines..
Dk
Deaktivirani korisnik
24.12.2019.
Odustani
BlackRaven, a gdje si ti to iz ovog što sam ja napisao pročitao da sam pisao o sezoncima ispod minimalca ? Što misliš koliko je plaćen kuhar ili konobar sezonac
? Što misliš zašto je došlo do zadnjeg poskupljenja piva ? Nisi odgovorio niti na jedno gornje pitanje. Niti ti niti ovi koji dislajkaju…
Prikaži još ↓
BlackRaven
24.12.2019.
Odustani
znam koliko su placeni, jednako kao sto znam koliko restorana ove godine nije radilo bas zbog toga jer nitko nije lud se ubijat od posla za takvu sicu.
Dk
Deaktivirani korisnik
24.12.2019.
Odustani
Ma nemaš ti pojma. Pišeš samo da pišeš... Kuhara u sezoni teško možeš naći da radi ispod 10 tisuća neto..., konobara ispod 6, 7... Pivo u boci je otišlo gore je
r nema više radnika koji će vukljati sanduke za malu plaću... Restorana nije puno neotvorilo, u mjestu u kojem sam ja, a koje je turistički slabije od prosjeka otvorili su svi kao i uvijek tako da je to više fama nego istina... Baš zbog toga što nitko nije lud ubijati se za siću, nitko mlad i sposoban više za nju ne radi..., dakle radi se za bolje i veće plaće.
Prikaži još ↓
BlackRaven
24.12.2019.
Odustani
Dobar pokusaj, frend mi je vrhunski cheff pa znam sto mi je napricao u radu u "nasim restoranima na obali" i za tjedan dana se pokupio u Innsbruck. Kaze nece vi
se nit cut za ove dolje, a frendica mi je radila badave dva tjedna u privatnom hotelu - i nisu joj htjeli platit nista , jer kao nije zadovoljila uvjete. Sto se mene tice, radije idem na Tennerife ili na South China sea, avionom ko gospon, nego da se natezem sa losom uslugom, preskupom do boli ovdje. Manje me kosta tjedan dana u Kini nego samo doci do Hvara.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
24.12.2019.
Odustani
Tvoj frend samo misli da je to što je...., jer vrhunski kuhar ne mora uopće tražiti sezonu već je za veliku lovu zaposlen na kontinentu bez ikakvih problema cij
elu godinu. Nema tu pokušaja ili nepokušaja, za pravim kuharima se vapi godinama i to je opće poznato. Uglavnom naši vrhunski kuhari su tu, a mnogi i u svojim lokalima. A što se tiče tebe..., uvijek su postojali oni kojima je Hvar ili Dubrovnik skup i oni kojima nije..., kao i sve ostalo..., od auta, odijeće, hrane itd..
Prikaži još ↓
BlackRaven
24.12.2019.
Odustani
Trenutno radi u Berlinu i kaze da ga nekakve ponude od soma eura na nasoj obali uopce ne zanimaju , kao i rad 7 dana u tjednu po 12 sati. A sto se tice skupoce,
nema to veze sa lovom nego sa kvalitetom usluge, i odnosom ulozeno/dobiveno sto je ovdje van pameti. U najboljim francuskim restoranima , za dvoje, me obrok riba , rakova i skoljaka , sa buteljom finog fina kosta 70 eura. Na "nasoj obali" 300, i nije nit priblizno niti servirano niti posluzeno niti dobro toliko.
Prikaži još ↓
BlackRaven
24.12.2019.
Odustani
Morate se osvjestit malko tamo dolje, osim ako nemate filozofiju "odrat cemo svakog jednom", jer takav gost ti se nece vratit nikad vise pojest porciju friganih
girica sa komadom kruha za 30 eura..LOL To je vani 5 eura di hoces, Fish and chips u Londonu kostaju odoka toliko, a porcija je bolja i kvalitetnija.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
24.12.2019.
Odustani
Daleko si ti svemirom od pojma vrhunsko. I frendom i restoranima. Čim tvoj "vrhunski cheff" dobiva ponude od 7 tisuća kuna, a "vrhunski" restoran je onaj od 70
E za dvoje sa navedenim meniom, rekao si sve. Za 7 tisuća radi kuhar u staračkom domu. A što se tiče naše obale, općenito je poznato da naši ljudi ne znaju kako se sprema riba jer je malo vrhunskih kuhara poput tvog cheffa za 7 tisuća kuna... Inače ja nisam od tamo dolje. Radim u ZG-u, a posao mi je vezan uz ugostitelje jer s njima radim kao svojim kupcima. A drugo..., nemoraš se ti puno brinuti za one dolje i njihovo osvještavanje, nitko od njih ne ide van ni kuhati ni prati suđe drugima, nitko nije podstanar i svi su kroz godine rada došli do kućerina i blagodati koje imaju i pojam su za većinu Hrvatske. Girice sa fetom kruha su 30 E gdje ? Trendovi su se u turizmu promjenili. Gosti, pogotovo oni bolje platežne moći se i tako više ne vraćaju jer za svoj godišnji obilaze i po nekoliko destinacija, dakle putuju što više. Takvi nisu bez novaca i znaju da je i na Oktober festu piva 11 E pa odu i popiju. I dođe ih 2 miliona. Kukaju i pametuju ovakvi koji rađe odu na "južno kinesko more", dok na benzinskoj kalkuliraju jel bi natočili za 100 ili 200 kn. Takvih poput tebe je tu kao u priči. Ali oni dolje "koji bi se trebali osvijestiti" ipak žive od nekih drugih....
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .