Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši s tri pobjede došli na korak do povijesnog uspjeha!

Ragbijaši s tri pobjede došli na korak do povijesnog uspjeha!
3

Na turniru Europskog prvenstva u Budimpešti naši su u skupini svladali Moldaviju, Luksemburg i Švicarsku i u nedjelju ih u četvrtfinalu opet čeka Švicarska. Vlašić više ne smije igrati zbog sumnje na potres mozga

VIDEO

Hrvatski su ragbijaši drugi turnir Europskog prvenstva Trophy divizije ragbija 7, u Budimpešti, otvorili s tri pobjede u skupini i kao prvi ušli su u četvrtfinale!

Naši su najprije razbili Moldaviju 43-0, zatim su svladali Luksemburg 24-14, a navečer i Švicarsku 14-12.

Pokretanje videa...

Ragbi reprezentacija 00:07

- Pripremali smo se naporno i od devet utakmica na EP-u pobijedili osam! - rekao je izbornik Anthony Poša i nastavio:

- Volim reći da prvog dana turnira u 'sedmici' ne možeš osvojiti natjecanje, ali ga možeš izgubiti. U ostalim su skupinama bili neki čudni rezultati, ali četvrtfinale će biti najvažnija utakmica hrvatske reprezentacije zadnjih godina jer ako pobijedimo i uđemo u polufinale, možemo pisati povijest hrvatskog ragbija!

Velike riječi, ali istinite! Jer prve dvije reprezentacije prema zbroju bodova s dva turnira, u Zagrebu i Budimpešti, plasirat će se u najviši rang europskog ragbija, Championship diviziju. Gdje Hrvatska nije bila nikad otkad se igra u ovom sustavu. A s Ukrajinom, koja nas je pobijedila u finalu zagrebačkog turnira, opet se ne možemo susresti do finala.

- Ako uspijemo, bit će to fantastično, ali i ako ne uspijemo, dečkima nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe. I opet uz velike probleme jer u zadnji čas ostali smo bez Grčića zbog poslovnih obveza, a nakon druge utakmice izgubili smo Vlašića. Jer je jedan liječnik procijenio da ima potres mozga, a nema ga! Podržavam brigu o zdravlju igrača, ali ovo je pretjerano, da na temelju mišljenja jednog liječnika, bez testova, ostanemo bez igrača za ostatak natjecanja. No navikli smo se težim putem, a opet hrvatski ragbi možemo učiniti ponosnim - zaključio je Poša.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati opet protiv Švicarske, u nedjelju od 11.22 sata. Ako pobijedi, u polufinalu će na boljeg iz okršaja Izraela i Latvije, a ostala dva četvrtfinala su Ukrajina - Mađarska te Moldavija - Švedska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!