Obavijesti

News

Komentari 21

Radila za muzej u Zagrebu pa ukrala više od milijun eura. Trošila na aute, odjeću, hotele

Radila za muzej u Zagrebu pa ukrala više od milijun eura. Trošila na aute, odjeću, hotele

Uz sve navedeno, osumnjičena je i putem online platformi i društvenih mreža prodavala luksuzne stvari kupljene s novcem koji joj ne pripada...

VIDEO

'Dovršili smo kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela Zlouporaba položaja i ovlasti, Povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave i Pranje novca te nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Pranje novca', javljaju iz Policijske uprave zagrebačke. 

VIDEO Izrael pojačava napade: Bejrut je cijelu noć pod udarima
VIDEO Izrael pojačava napade: Bejrut je cijelu noć pod udarima

Kako kažu, sumnja se da je zaposlenica (50) gradske kulturne institucije s ovlastima za internet i mobilno bankarstvo, u razdoblju od sredine kolovoza 2021. do 13. veljače 2024., s poslovnog računa u više navrata u privatne svrhe podizala novčana sredstva u gotovini. S tim sredstvima u privatne svrhe plaća je namirnice, luksuznu odjeću, hotele, troškove iz restorana, taksi usluge, te je na račun članice svoje obitelji po kojoj je opunomoćenik u više navrata uplaćivala novčane iznose koje su kao takve neosnovane transakcije čime je sebi pribavila znatnu ne pripadajuću materijalnu korist.

Također, sumnja se da kako bi prikrila protuzakonito prisvajanje novca i izbjegavanje kaznenopravne odgovornosti, nije prikazivala poslovne događaje koji se odnose na evidentiranje utrošenih sredstava, niti je sastavljala godišnja financijska izvješća za instituciju u kojoj radi za 2021., 2022. i 2023. godinu. Krajem 2023. kod primopredaje dužnosti između bivše i nove odgovorne osobe u instituciji u kojoj radi, potpisala je i predala tri stanja novčanih sredstava po poslovnim bankovnim računima s neistinitim podacima, javljaju iz policije. 

Jednog u 11 ujutro zaustavili s tri promila, drugi imao skoro 2 u Koprivnici. Izazvao je nesreću
Jednog u 11 ujutro zaustavili s tri promila, drugi imao skoro 2 u  Koprivnici. Izazvao je nesreću

Ujedno, sumnja se da je u dogovoru s pomoćnikom (40), kako bi zametnuli trag i lažno prikazali da sredstva proizlaze iz zakonitog izvora, od ožujka 2023. do veljače 2024., s računa članice obitelji, prethodne protupravne uplate novaca s poslovnog računa institucije prebacivala u nekoliko navrata na račun 40-godišnjaka u iznosu od 129.863 eura. U zajedničkom dogovoru s tim novcem su kupovali razna zemljišta, na koje se osumnjičeni upisao kao vlasnik, a ona upisivala založno pravo na ime Sporazuma, radi osiguranja novčane tražbine temeljem navodno danog zajma od 60.000 eura.
 
Zajednički su, sumnja se, također u razdoblju od kraja 2021. do početka 2024. godine, unajmljivali luksuzne automobile i koristili ih u privatne svrhe, a sve plaćali nezakonito pribavljenim novcem od institucije u kojoj ona radi. Uz sve navedeno, osumnjičena je i putem online platformi i društvenih mreža prodavala luksuzne stvari kupljene s novcem koji joj ne pripada.
 
- Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 1.334.823 eura - kažu iz policije. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka
NEVRIJEME IZAZVALO KAOS

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka

Cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'
NEVRIJEME DONOSI KAOS

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'

ZAGREB - Snažno nevrijeme noćas je pogodilo Zagreb i okolicu te donijelo kaos na cestama. HAK javlja da je prekinut na pojedinim križanjima Aleje grada Bolonje zbog vode na kolnicima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). "Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona", ispričao nam je jedan od čitatelja koji je snimio potopljenu Škorpikovu.
VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'
KIŠA IZAZIVA KAOS

VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

MEKA DRAGA - Obilna kiša poplavila je ulice Meke Drage kraj Obrovca. "Ovdje je katastrofalno. Ceste više nema. Umjesto nje je sada ova rijeka koja je nastala zbog kiše koja čitavo vrijeme pada. Čekamo vatrogasce da nam pomognu", ispričao nam je čitatelj koji je snimio ogromnu količinu vode koja se slijeva prema moru. Poplavljene su i ceste kod Turnja.