Obavijesti

News

Komentari 30

Putin je novim zakonom zabranio izjednačavanje uloge SSSR-a i nacističke Njemačke

Putin je novim zakonom zabranio izjednačavanje uloge SSSR-a i nacističke Njemačke

Novim zakonom je zabranjeno i negiranje "odlučujuće uloge sovjetskog naroda u porazu nacističke Njemačke",te negiranje "humanitarne misije SSSR u oslobađanju europskih zemalja"

VIDEO

Vladimir Putin potpisao je novi zakon kojim se zabranjuje javno izjednačavanje uloge SSSR-a i nacističke Njemačke tijekom Drugog svjetskog rata, javlja ruska agencija RIA.

>>STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE<<

Naime, prema novom zakonu u Rusiji izjednačavanje "ciljeva, odluka i radnji" civilnog i vojnog zapovjedništva SSSR-a, kao i sovjetskih vojnika s nacističkom Njemačkom je proglašeno prekršajem za koji građanima prijeti novčana kazna u iznosu od 1000 do 2000 rubalja, odnosno od 80 do 160 kuna. U najgorem slučaju tu je čak i zatvorska kazna od 15 dana. 

Rusija: Uništili smo tvornicu oklopnih vozila u Kijevu i remontni centar u Mikolajivu
Rusija: Uništili smo  tvornicu oklopnih vozila u Kijevu i remontni centar u Mikolajivu

Za državne dužnosnike kazna je čak od 2000 do 4000 rubalja, dok se kazne za pravne osobe kreću između 10 i 50 tisuća rubalja.

Tu ne staje kraj kaznama, u slučaju da se 'zločin' ponovi kazne postaju još oštrije. Maksimalna kazna za građane se penje na 5000 rubalja (oko 420 kuna), a za dužnosnike na 20.000 tisuća rubalja.

Državni službenici koji ponove ovaj prekršaj mogu biti kažnjeni suspenzijom od 6 mjeseci do godinu dana, dok je za pravne osobe predviđena kazna u iznosu od 50.000 do 100.000 rubalja ili administrativna obustava aktivnosti do 90 dana.

Novim zakonom je zabranjeno i negiranje "odlučujuće uloge sovjetskog naroda u porazu nacističke Njemačke",te negiranje "humanitarne misije SSSR u oslobađanju europskih zemalja".

Kijev: Rusija je zarobila oko 700 vojnika i nekoliko stotina civila
Kijev: Rusija je zarobila oko  700 vojnika i nekoliko stotina civila

Uz spomenuti dokument, Putin je potpisao i zakon o zabrani nošenja simbola ratnih zločinaca iz vremena Drugoga svjetskog rata i dijeljenja nacističkih atributa.

Kako se navodi, zabranjeno je nositi sliku Hitlera i drugih čelnika Trećeg Reicha – njihovi govori i slike klasificirani su kao ekstremistički materijali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad selom nedaleko ključnog grada Kurakove
BEZ SLUŽBENE POTVRDE

Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad selom nedaleko ključnog grada Kurakove

Sektor Kurakove, zapadno od regionalnog središta Donjecka pod ruskom kontrolom, jedna je od žarišnih točaka stalnog napredovanja Rusije kroz regiju

'U RATU SU SVI GUBITNICI'

Trump: Zelenski nikada nije trebao dopustiti da rat počne

Zbog milijardi dolara američke vojne pomoći Ukrajini od početka rata 2022., bivši republikanski predsjednik redovito je u kampanji kritizirao Zelenskija, iznova ga nazivajući "najvećim trgovcem na svijetu"
Zelenski: Oko 10.000 sjevernokorejskih vojnika se već bore na strani Rusije...
POPUNJAVA MANJAK VOJSKE?

Zelenski: Oko 10.000 sjevernokorejskih vojnika se već bore na strani Rusije...

Rekao je da se ruski predsjednik Vladimir Putin pribojava javnosti u zemlji, koja ne podržava mobilizaciju mladih Rusa te da stoga želi popuniti svoje snage strancima