Purica s mlincima dobila je novi oblik - kao pureća rolada punjena domaćim mlincima, a kuharica Jadranka preporuča servirati je uz svježu salatu s lješnjacima
Pureći file punjen mlincima i matovilac-salata s lješnjacima
Priprema:
Pureći file raširite i rastucite batom za meso. Mlince rasporedite po raširenom purećem fileu i formirajte roladu. Na zagrijani otopljeni maslac u tavi položite roladu s time da spoj rolade mora biti okrenut prema dolje tj. mora se prvi ispeći.
Roladu pecite sa svih strana na srednjoj vatri te je posolite i popaprite. Podlijte je povrtnim temeljcem, poklopite i pecite 10-ak minuta uz povremeno dodavanje temeljca. File odložite na tanjur, ugasite vatru i u tavi završite umak dodavanjem i umiješavanjem maslaca. U međuvremenu napravite salatu od očišćenog matovilca kojeg pomiješajte sa maslinovim uljem, jabučnim octom i soli.
Salatu pospite usitnjenim prženim lješnjacima. Komade filea prelijte umakom i servirajte uz salatu od matovilca.
Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s portalom Kuhari.com redovito objavljujemo video recepte, a sve božićne recepte potražite u našem blagdanskom specijalu.