Kod čišćenja paprike uvijek treba napraviti što manji otvor kako punjenje ne bi ispalo tijekom kuhanja. Odlična stvar kod punjene paprike je i to što ju možete zamrznuti i poslužiti kasnije
Punjena paprika: Tradicionalno jelo koje ispadne fino svaki put
Tradicionalno jelo od mljevenog mesa i riže, punjena paprika omiljeno je jelo osim u Hrvatskoj i u susjednim zemljama kao što je Mađarska. Baš kao i sarma, njezina je prednost što je možete zamrznuti i poslužiti drugom prilikom. Prvi korak u pripremi ovog ukusnog jela jest čišćenje paprike. Odstranite peteljku s nožem i izvadite koštice, ali pritom pazite da ostane što manji otvor kako mješavina ne bi tijekom kuhanja ispadala.
POGLEDAJTE VIDEO: Rafi praline od buče
Pokretanje videa...
Punjena paprika
Sastojci:
- 50 dkg mljevenog mesa
- paprike
- žlica riže
- jaje
- glavica luka
- tri češnja češnjaka
- žlica peršina
- 70 dcl pasirane rajčice
- brašno
- sol i papar
Priprema: Očistite papriku od peteljke i koštica. Nakon toga u posudi pomiješajte meso, jaja, rižu, nasjeckani luk, češnjak, sol i papar te dobivenom smjesom napunite papriku. Na ulju popržite dvije žlice oštrog brašna, dodajte rajčicu, vodu, sol, papar i zakuhajte. Potom u lonac ubacite punjene paprike i kuhajte 45 minuta.