Obavijesti

News

Komentari 349

VIDEO Biden naredio brzu istragu napada: Trump se oglasio, ne odgađa skupove

VIDEO Biden naredio brzu istragu napada: Trump se oglasio, ne odgađa skupove

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

Skup bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji prekinuli su pucnjevi. Trumpa su s pozornice sklonili pripadnici tajne službe, imao je krvi na licu. Dok su ga odvodili s pozornice podigao je šaku u zrak.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Pucnjava na Trumpovu skupu 01:53

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
00:48 ,
Sortiranje događaja
OGLASIO SE TRUMP

Bivši maerički predsjednik Donald Trump oglasio se nakon jučerašnjeg napada na njega na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

- Na temelju jučerašnjih strašnih događaja, namjeravao sam odgoditi svoj put u Wisconsin i Republikansku nacionalnu konvenciju za dva dana, ali sam upravo odlučio da ne mogu dopustiti atentatoru ili potencijalnom ubojici, da prisili promjenu mog rasporeda, ili još nešto. Stoga ću krenuti za Milwaukee, prema rasporedu, DANAS u 15:30. Hvala! DJT - napisao je Trump.

OGLASIO SE BIDEN

Predsjednik SAD-a Joe Biden obratio se medijima nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Joe Biden je na održanoj konferenciji za medije u nedjelju kazao da su on i potpredsjednica Kamala Harris o pokušaju atentata na Trumpa bili obaviješteni od strane tima za domovinsku sigurnost i ravnatelja FBI-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

STRUČNJAK ZA 24SATA

Atentator na Trumpa koristio se puškom AR-15, smrtonosnom do 300 m

Američka tajna služba istražuje kako je osoba s puškom AR-15 ušla na mjesto događaja i uspjela ispaliti više hitaca dok je Donald Trump govorio na skupu u Butleru. Puška AR-15 spada u kategoriju "moderne sportske puške". Takve puške se uglavnom koriste u natjecanjima i u lovu. 

"AR-15 je najdostupnija puška u SAD-u. Postoji više modela te vojno-civilne poluautomatske puške koja se može prenamijeniti u automatsku. U svijetu je ima jako puno. U vojsci koriste kalibar 5,56 mm, a u civilstvu je oznaka streljiva 223 Remington. Riječ je o vrlo jeftinom oružju čija se cijena ovisno od proizvođača i modela kreće već od oko 400-500 dolara", rekao nam je Miroslav Kavur, majstor puškar. Dodaje kako AR-15 pripada istoj grupi oružja kao i hrvatski VHS-2, koji se proizvodi u Karlovcu. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

UMIROVLJENI AGENT ZA 24SATA

EKSKLUZIVNO Agent Blake za 24sata: Radio sam s Tajnom službom. Idu u veliku operaciju

Sad će Tajna služba odraditi opsežnu operaciju u kojoj će prikupiti sve informacije o napadaču. Detaljno će mu pregledati mobitel, profile na društvenim mrežama. Razgovarat će sa svima koji su ga poznavali. Posao broj jedan im je doznati je li djelovao sam ili je pak dio šire zavjereničke skupine. Moraju otkriti koji su bili njegovi motivi za napad, je li djelovao sam.U slučaju da je vezano za napad komunicirao s drugima, tko su ti ljudi. Kakve je pripreme odradio za napad, kako je odabrao mjesto napada, koje je njegova pozadina u politici ili vojsci - otkriva ekskluzivno za 24sata umirovljeni specijalni agent John Blake koji je godinama radio za Ministarstvo domovinske sigurnosti, te je tri godine bio dodijeljen i FBI-ju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.23

Žrtva pucnjave na Trumpovom skupu identificirana kao muškarac (50)

Osoba koja je u subotu poginula u pucnjavi na skupu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji identificirana je kao 50-godišnji Corey Comperatore, prema objavi njegove obitelji na Facebooku.

„Trumpov skup u Pennsylvaniji odnio je život mog brata, Coreya Comperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život čovjeku kojeg smo najviše voljeli“, rekla je sestra žrtve u objavi u nedjelju.

Prema izvješću Pittsburgh Post-Gazette, Comperatore je prethodno bio šef dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Buffalo.

Komentari 349