Obavijesti

Promo sadržaj

Zvijezde u Kutini: Jole i Nina Badrić povodom „Petrova – slavlja kutinskog“

Zvijezde u Kutini: Jole i Nina Badrić  povodom „Petrova – slavlja kutinskog“
8

Obilježavanje Dana grada Kutine – „Petrovo – slavlje kutinsko“ nudi bogat program i besplatne koncerte velikih glazbenih zvijezda.

Obilježavanje Dana Grad Kutine ‘’Petrovo - slavlje kutinsko’’ povezano je sa blagdanom sv. Petra i Pavla. Prije 187 godina (3. 3. 1837.) Kutina je dobila status trgovišta. Uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti i kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Vremena se mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina Pučkog okupljanja ostaje. Petrovo je zaista - slavlje kutinsko!

U popodnevnim satima u petak 28. lipnja održat će se „Susret u pjesmi“ na kojem će nastupiti Vokalna skupina Rusalke, Zbor Udruge umirovljenika Kutina, Zbor Udruge umirovljenika Petrokemije i ŽVA Kutinske Dunje.

Uz nastupe zborova, moći ćete razgledati i naučiti više o tradicijskim zanatima. Dvadesetak izlagača predstavit će svoju ponudu – od raznovrsnih rukotvorina gdje ćete moći pronaći nešto novo i drugačije, do brojnih delicija i domaćih proizvoda koje će mamiti gurmane.

Od 18:30 sati prezentirat će se moslavačka kuhinja pod nazivom „Moslavina za stolom“. Nakon pomne pripreme i nekoliko sati krčkanja gulaša spravljenog od lokalnih namirnica, tradicionalno će ga se podijeliti posjetitelja kako bi mogli uživati u punini njegovog okusa.

Večer započinje zajedničkim velikim kolom „Plešite s nama: Igram kolo“ koje se nastavlja Petrovskim folklornim susretima. Slijedi glazbeni nastup TS Ambar koji će posjetitelje pripremiti za provod jer na pozornicu u 22 sata stiže legendarni zabavljač Jole. Popularni Jole jedan je od naših najuspješnijih glazbenika, poznat je kao showmaker koji već godinama ima rasprodane koncerte. Jole vas Zove, Zove na ples i ludo zabavnu atmosferu kakvu samo on može napraviti.

Subota predvečer, 29. lipnja rezervirana je za sportske i plesne aktivnosti. U 18:30 je start utrke „5 za Petrovo“ na kojoj se očekuje stotinjak sudionika. Od 18 sati kreću plesni nastupi – svoje talente i ritmičnu čaroliju predstavit će plesači akrobatskog rock'n'rolla, Rasplesani mali Repušnjaci, Cheerleading Klub iskrice i M18 te vas sigurno ostaviti bez daha.

Mažoretkinje grada Kutine pokazat će bogatstvo svojih figura i umijeće plesa sa štapom uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra „Krešimir“ Kutina.

Nakon njih, SuperCover Band zagrijat će atmosferu za drugi veliki koncert. Pjevajte nove i stare hitove sa našom pjevačicom koja ove godine slavi 30 godina karijere. Nina Badrić stiže na glavni kutinski trg u 22 sata još više podići ljetne temperature. Vlasnica mnogobrojnih hitova i jedan od najljepših ženskih glasova regionalne glazbene scene napravit će pravi spektakl.

„Petrovo – slavlje kutinsko“ se održava u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine.

Više informacije pronađite na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.