Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?

Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?
8

Ova svojevrsna prethodnica pizze potječe iz starog Rima, a od pizze se razlikuje po tijestu, obliku i okusu. U Pan-peku vas čekaju čak tri različite vrsti pinsi – s mortadelom i pistacijom, s pršutom i s mozzarellom i rajčicom. Svratite u Pan-pek i otkrijte svoj novi omiljeni brzi zalogaj!

Jeste li ikada čuli za pinsu? Radi se o prethodnici pizze, tradicionalnom talijanskom jelu koje se pripremalo u starom Rimu. Riječ pinsa dolazi od latinske riječi “pinsere” što znači rastezati, širiti. Pinsa izgledom podsjeća na focacciu, ovalnog je oblika i karakteristična po tome što se tijesto, za razliku od tijesta za pizzu, pritišće, potiskuje rukama dok se ne dobije željeni oblik. Podloga za pinsu je laganija od pizze, meka u sredini s hrskavim rubovima.

U prošlosti se pinsa radila mješavine brašna i vode, s dodacima kao što su maslinovo ulje i sol ili primjerice ružmarin, a današnja pinsa, koja je sve popularnija i izvan Italije, zapravo je moderna verzija tog starog jela, s novim sastojcima i načinima pripreme. Glavna razlika u odnosu na druga slična jela temeljena na tijestu, osim mješavine brašna , jest dugo vrijeme dizanja tijesta koje prije obrade stoji u hladnjaku te je ono zato laganije i prozračnije. Pinsu sada možete probati i u Pan-peku i to u čak tri različite varijante – s mozzarellom i cherry rajčicama, s mortadelom i pistacijama i s pršutom. Pripremaju se na licu mjesta, svježe su i preukusne, mekane i sočne u sredini, hrskave prema rubovima, s okusima koji se odlično spajaju i koji će vas osvojiti na prvu.

Pinsa Mortadella

Pinsa s pestom od pistacija, mortadelom, burratom stracciatella, sjeckanim pistacijima i listićima bosiljka je pravo malo remek-djelo. Osnova je klasično tijesto za pinsu, lagano i prozračno, ali s hrskavom korom, a kombinacija pistacija, mortadele i burrate jednostavno je neodoljiva i oduševljava i vizualno i okusom.

Pinsa Prosciutto

Ova pinsa naglašenijeg je okusa, a za to je zaslužan glavni sastojak – pršut. Nadjevena je umakom od rajčice, mozzarellom, pršutom, cherry rajčicama, rukolom i Grana Padano sirom i predstavlja klasični talijanski specijalitet koji oduševljava svojom harmonijom okusa i tekstura. Ne sumnjamo da ćete složiti čim ju probate!

Pinsa Mozzarella

Za ljubitelje klasičnih okusa tu je pinsa mozzarella. Ona sadrži mozzarellu, cherry rajčice, pesto i listove bosiljka, što je, složit ćete se, jedna od najboljih kombinacija. Naizgled jednostavni okusi savršeno se spajaju i prožimaju te ćete u njima uživati sa svakim zalogajem. Pan-pek pinsu potražite već danas u svim Pan-pek prodajnim mjestima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Glavu gore uvijek postoji izlaz
PROMO

Glavu gore uvijek postoji izlaz

Vidovnjakinja koja već preko dva desetljeća hrabro prkosi zlu i crnoj magiji - to je naša Sandra!
Sajam ljepote i zdravlja u Gospodarskom centru, Osijek
PROMO

Sajam ljepote i zdravlja u Gospodarskom centru, Osijek

Od petka 14. ožujka do nedjelje 16. ožujka 2025. posjetite nas u Gospodarskom centru u Osijeku gdje će se održat 2. Sajam ljepote i zdravlja, sa svečanim otvorenjem u petak, 14. ožujka u 10:30 sati.
Veliki tjedni horoskop: Strijelac će sklopiti poslovnu suradnju, a Vaga biti u brizi i strahovima
od 9. do 15. ožujka

Veliki tjedni horoskop: Strijelac će sklopiti poslovnu suradnju, a Vaga biti u brizi i strahovima

Škorpion će širiti zarazan entuzijazam, bit će snalažljivi i inovativni. Radne kolege trebat će njihove usluge, a šefovi njihovo znanje pa se nek se izgovor ne pronalaze u umoru, nego idu korak sa zbivanjima