Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?

Znate li što je pinsa i gdje ju možete probati?
8

Ova svojevrsna prethodnica pizze potječe iz starog Rima, a od pizze se razlikuje po tijestu, obliku i okusu. U Pan-peku vas čekaju čak tri različite vrsti pinsi – s mortadelom i pistacijom, s pršutom i s mozzarellom i rajčicom. Svratite u Pan-pek i otkrijte svoj novi omiljeni brzi zalogaj!

Jeste li ikada čuli za pinsu? Radi se o prethodnici pizze, tradicionalnom talijanskom jelu koje se pripremalo u starom Rimu. Riječ pinsa dolazi od latinske riječi “pinsere” što znači rastezati, širiti. Pinsa izgledom podsjeća na focacciu, ovalnog je oblika i karakteristična po tome što se tijesto, za razliku od tijesta za pizzu, pritišće, potiskuje rukama dok se ne dobije željeni oblik. Podloga za pinsu je laganija od pizze, meka u sredini s hrskavim rubovima.

U prošlosti se pinsa radila mješavine brašna i vode, s dodacima kao što su maslinovo ulje i sol ili primjerice ružmarin, a današnja pinsa, koja je sve popularnija i izvan Italije, zapravo je moderna verzija tog starog jela, s novim sastojcima i načinima pripreme. Glavna razlika u odnosu na druga slična jela temeljena na tijestu, osim mješavine brašna , jest dugo vrijeme dizanja tijesta koje prije obrade stoji u hladnjaku te je ono zato laganije i prozračnije. Pinsu sada možete probati i u Pan-peku i to u čak tri različite varijante – s mozzarellom i cherry rajčicama, s mortadelom i pistacijama i s pršutom. Pripremaju se na licu mjesta, svježe su i preukusne, mekane i sočne u sredini, hrskave prema rubovima, s okusima koji se odlično spajaju i koji će vas osvojiti na prvu.

Pinsa Mortadella

Pinsa s pestom od pistacija, mortadelom, burratom stracciatella, sjeckanim pistacijima i listićima bosiljka je pravo malo remek-djelo. Osnova je klasično tijesto za pinsu, lagano i prozračno, ali s hrskavom korom, a kombinacija pistacija, mortadele i burrate jednostavno je neodoljiva i oduševljava i vizualno i okusom.

Pinsa Prosciutto

Ova pinsa naglašenijeg je okusa, a za to je zaslužan glavni sastojak – pršut. Nadjevena je umakom od rajčice, mozzarellom, pršutom, cherry rajčicama, rukolom i Grana Padano sirom i predstavlja klasični talijanski specijalitet koji oduševljava svojom harmonijom okusa i tekstura. Ne sumnjamo da ćete složiti čim ju probate!

Pinsa Mozzarella

Za ljubitelje klasičnih okusa tu je pinsa mozzarella. Ona sadrži mozzarellu, cherry rajčice, pesto i listove bosiljka, što je, složit ćete se, jedna od najboljih kombinacija. Naizgled jednostavni okusi savršeno se spajaju i prožimaju te ćete u njima uživati sa svakim zalogajem. Pan-pek pinsu potražite već danas u svim Pan-pek prodajnim mjestima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Aktualna građevna regulativa –  Zakon o upravljanju i održavanju zgrada
PROMO

Aktualna građevna regulativa – Zakon o upravljanju i održavanju zgrada

Zagreb, 20. veljače 2025. u dvorani Obrtničke komore Zagreb, Ilica 49/II
Tko je Ivan Martinović? Izabrao je Hrvatsku, Austrijanci su ga zbog toga htjeli izbaciti iz škole
NOVI HRVATSKI KAPETAN

Tko je Ivan Martinović? Izabrao je Hrvatsku, Austrijanci su ga zbog toga htjeli izbaciti iz škole

Kada sam pozvan u A reprezentaciju na kvalifikacijama za Euro 2020. u Osijeku, Duvnjak i ja smo bili cimeri, što me oduševilo. Sa sobom uvijek imam fotografiju s Eura u Beču 2010. kada sam se fotografirao s njim, rekao je Martinović
Hit torbe iz obiteljske radnje: Mama i kći naprave ih u dan, a aktovke planu čim su gotove!
MODA IZ SINJA

Hit torbe iz obiteljske radnje: Mama i kći naprave ih u dan, a aktovke planu čim su gotove!

Katine torbice doista odskaču u moru ponuđenih po izlozima trgovačkih centara, svaka je autentična, eko friendly i ručno rađena. A te ruke koje ih izrađuju su ruke njezine mame, gospođe Sanke, 61-godišnje frajerice