Obavijesti

Promo sadržaj

Zbrda Zdola Festival 2024: Drugo Izdanje Rock'n'Roll festivala u Bjelovaru!

Zbrda Zdola Festival 2024: Drugo Izdanje Rock'n'Roll festivala u Bjelovaru!
3

Bjelovar će od 13. do 15. rujna 2024. ponovno postati središte rock kulture u Hrvatskoj zahvaljujući drugom izdanju Zbrda Zdola Festivala

Ovo jedinstveno događanje, organizirano od strane Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (CUK), donosi vrhunsku glazbu, bogat popratni program i nezaboravnu atmosferu koja će oduševiti sve generacije.

Jedinstvena lokacija u srcu grada

Ove godine, Zbrda Zdola festival održava se na novoj, jedinstvenoj lokaciji - Radićevom parku, jednom od najvećih i najljepših parkova u samom centru Bjelovara. Ovo je prvi put da se park koristi za događanje ovakvog tipa, što festivalu daje poseban šarm i stvara jedinstvenu atmosferu spajajući prirodnu ljepotu zelenila s energijom rock glazbe. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertima na otvorenom okruženi zelenilom i opuštenom ambijentom koji pruža ovaj prekrasan gradski park.

"Željeli smo našim posjetiteljima ponuditi nešto novo i posebno. Radićev park pruža savršenu kulisu za tri dana vrhunske glazbe i zabave na otvorenom. Prvo izdanje Zbrda Zdola Festivala prošle je godine privuklo velik broj posjetitelja. Krenuli smo sa srcem u organizaciju jer smo smatrali da Bjelovar zaslužuje rock festival. Odaziv je bio fantastičan, i ovo je tek početak nove, velike rock tradicije" istaknula je Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a.

Bogat glazbeni program

Prvo izdanje Zbrda Zdola Festivala privuklo je iznimno velik broj posjetitelja, a ove godine očekivanja su još veća. Već sada najavljen je dolazak velik broj rock entuzijasta iz cijele središnje Hrvatske, s posebnim naglaskom na Zagreb, koji je od Bjelovara udaljen manje od sat vremena vožnje. Nakon prvog izdanja Zbrda Zdola festivala, organizatorima se javio ogroman broj bendova koji su prepoznali vrijednost i energiju ovog događaja. To je jasan pokazatelj da je festival već u prvoj godini postao prepoznatljivo ime na rock sceni, privlačeći pažnju glazbenika i obožavatelja iz cijele regije. Ova zainteresiranost dodatno je motivirala organizatore da ovogodišnji line-up obogate još raznovrsnijim i jačim imenima, čime Zbrda Zdola festival postaje nezaobilazno mjesto na mapi rock festivala u Hrvatskoj.

Evo kako izgleda line-up s rasporedom koncerata:

Petak, 13. rujna

20:00 - 21:00 - KRANKS

21:15 - 22:15 – TV EYE

22:30 - 23:30 – Zoster

23:45 – 00:45 - Karabin

Subota, 14. rujna

20:00 - 21:00 - Morison Hotel

21:15 - 22:15 - Septica

22:30 - 23:30 - Atheist Rap

Nedjelja, 15. rujna

20:00 - 21:00 - FYU

21:15 - 22:15 – Hotel Korzo

22:30 - 23:30 – Petar Punk

Svaka večer donosi jedinstveno rock iskustvo, pa se pobrinite da budete na Radićevom parku na vrijeme!

Besplatni koncerti i raznolik program

Tijekom tri festivalska dana posjetitelji će uživati u besplatnim koncertima na otvorenom, uz brojne popratne sadržaje. Sajam supkultura, koji nudi razne proizvode domaćih obrtnika, uključuje unikatne komade odjeće, gotičke majice, nakit i još mnogo toga. Novitet je „Games in Grass” – rockerski piknik s igrama za sve generacije. Za odrasle pripremamo skakanje u vrećama, Twister, nogomet u "bumper" loptama, a djeca će oslikavati labirint uz pomoć street art umjetnika. Poseban dio programa čine kreativne radionice, poput izrade instalacija od mreže i oslikavanja labirinta uz asistenciju street art umjetnika i grafitera. Također, ljubitelji tetovaža mogu se okušati u privremenim tradicionalnim hrvatskim tetovažama Eve Balažin.

Street art: 43JAM pretvara Bjelovar u umjetničku galeriju na otvorenom

Osim glazbenog dijela, ove godine festival donosi i poseban umjetnički program – 43JAM. Street art umjetnici iz Hrvatske i Europe od 10. rujna započinju oslikavanje murala diljem Bjelovara, pretvarajući grad u pravu otvorenu umjetničku galeriju. U sklopu ovog događanja, brojni umjetnici poput Tea Jurišić, Glow, Plus, Heis, Zeus, Chez, Casino, Azram, Boriz, Tizer, ThisOne, Hoeck, Skem, Stani, Hades, Lunar, Smack, Zmaja, Ikac, Cezar i Travis uljepšat će bjelovarske zgrade svojim impresivnim muralima. Ovo je jedinstvena prilika da građani i posjetitelji dožive Bjelovar na potpuno nov način, kroz prizmu suvremene umjetnosti koja mijenja vizuru grada.

Podrška i očekivanja

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i medija, Grada Bjelovara, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije te brojnih sponzora koji su prepoznali važnost i potencijal ovog događanja. Svi sadržaji na Zbrda Zdola festivalu – uključujući koncerte, radionice i ostale aktivnosti – potpuno su besplatni za posjetitelje. Zato, nema razloga da propustite ovu jedinstvenu priliku i ne doživite pravi rock 'n' roll u Bjelovaru!

"Vjerujemo da će ovogodišnji festival nadmašiti sva očekivanja i postaviti nove standarde za buduća izdanja. Želja nam je da Zbrda Zdola postane sinonim za vrhunsku glazbu, zabavu i druženje te da se nastavi razvijati i rasti iz godine u godinu," zaključila je Hrpalo.

Za više informacija, uključujući detalje o izvođačima, dodatnim aktivnostima i rasporedu događanja, posjetite Facebook i Instagram stranice festivala kako biste bili u tijeku sa svim najnovijim vijestima i najavama.

Zašto ne biste završili ljeto u velikom stilu? S festivalom koji okuplja neke od najuzbudljivijih bendova, uključujući i rock legende poput Zostera i Atheist Rapa, to je savršena prilika za uživanje u vrhunskim koncertima, kreativnim radionicama i živahnoj atmosferi koja će vam uljepšati kraj ljeta. Ne propustite priliku biti dio ove rock avanture i uživajte u fantastičnoj atmosferi i glazbi koja će ispuniti bjelovarski Radićev park.

Vidimo se na Zbrda zdola festivalu u Bjelovaru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Evo kako do pregleda u privatnim poliklinikama bez visokih troškova
PROMO

Evo kako do pregleda u privatnim poliklinikama bez visokih troškova

Uz novo zdravstveno osiguranje za samo nekoliko eura mjesečno više obavite sistematske i specijalističke preglede te laboratorijske pretrage bez dugih čekanja i uputnice
Možemo li stvarno održati optimalnu funkciju našeg imuniteta i što to uopće znači?
PROMO

Možemo li stvarno održati optimalnu funkciju našeg imuniteta i što to uopće znači?

Pripremite maramice, limun i čaj - počela je sezona prehlade i gripe. Ne radi se, naravno, o službenom početku sezone, bakterije i virusi su uvijek oko nas, ali svi znamo da više šmrcamo, kašljemo i kišemo upravo tijekom hladnijih mjeseci.
Kina postaje sve privlačnija investicijska destinacija
PROMO

Kina postaje sve privlačnija investicijska destinacija

Prema podacima za prva tri tromjesečja, aktivnosti na kineskom tržištu zabilježile su rast, a ukupna maloprodaja robe široke potrošnje povećala se za 3,3 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine