Obavijesti

Promo sadržaj

Zagorski puran - zvijezda blagdanskih specijaliteta

Zagorski puran -  zvijezda blagdanskih specijaliteta
4

Hrvatska 365 Gourmet odabrao je za vas restorane u kojima možete uživati u specijalitetima pripremljenim s vrhunskim hrvatskim namirnicama

Zeleni zagorski bregi odavno su poznati po jednom od najvećih specijaliteta hrvatske tradicionalne gastronomije zagorskom puranu. Fina domaća kuhinja bez ove bi delicije bila nezamisliva, a kada ju se spoji sa svježim namirnicama poput mlinaca ili pečenog krumpira, ova vrijedna gastronomska baština dobiva na još ukusnijem značaju.
Ponuda naših najboljih restorana polako zalazi u blagdansko razdoblje. Tako se na meniju zagrebačkog Okrugljaka već sada mogu pronaći posebni sočni pureći medaljoni u umaku od finih trava uz krokete od krumpira. Uz tematske zapečene zagorske štrukle, ne sumnjamo da upravo u Okrugljaku već sada možete doživjeti dašak prave blagdanske, gastronomske atmosfere.

Roasted Chicken with Potato

Zagorski puran svoje je ime dobio već krajem 16. stoljeća kada je iz Italije stigao u samostan u Lepoglavi gdje su ga pavlini počeli uzgajati. Ova se velika pernata životnija crnog, prošaranog perja odlično snašla na zelenim zagorskim bregima i tako je započela tradicija uzgoja domaćih zagorskih purana.
Neizostavan dio blagdanskog ručka mekog roskastog mesa svakako se najbolje slaže s domaćim mlincima. Pečen u masti i jednostavnim začinima, hrskave korice i divne zlatne boje, zagorski puran postaje zvijezda svakog stola. Osim izvornih mlinaca, odlično će se složiti i uz pečeni krumpir, heljdinu kašu i široke rezance.

Cockerel


U Zagorju purane već tradicionalno pripremaju punjene iznutricama i mliječnim kruhom, premazane masti i tek baznim začinima poput soli, papra i peršina. Neodoljiv spoj domaćih proizvoda daje mirisan rezultat koji bez sumnje okuplja čitavu obitelj oko stola. Cijelog purana možete napuniti i kašom, aromatiziranim kruhom, povrćem ili tek natrljati omiljenim začinima kako bi ga obogatili najboljim aromama.
Nije strano ni spajanje mesa purana s namirnicama poput kestena, badema ili pak soka sezonske naranče koji daju na dodatnoj sočnosti. Naranča će se upravo divno složiti  s tamnijim komadima mesa, nešto jačeg okusa.
Koje su sve namirnice sada u srcu svoje sezone i u kojim restoranima ih možete probati u njihovom najfinijem obliku, provjerite na gurmanskom portalu Hrvatska 365 Gourmet

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Za solarnu elektranu ne treba vam ni gotovina ni kredit! Evo kako!
PROMO

Za solarnu elektranu ne treba vam ni gotovina ni kredit! Evo kako!

Zbog svog odličnog geografskog položaja te visoke prosječne godišnje osunčanosti, Hrvatska je među zemljama Europske unije u kojima se najviše isplati graditi solarne elektrane, a povrat investicije očekuje se u prosjeku kroz šest do osam godina!
Mister Džirlo mini electric car osvaja hrvatsko tržište!
PROMO

Mister Džirlo mini electric car osvaja hrvatsko tržište!

Veliki broj posjetitelja uz prethodnu najavu je pogledalo MISTER DŽIRLO MINI CAR
Stigao Maturalac.com: nova aplikacija za nastavnike, roditelje i učenike u Hrvatskoj
PROMO

Stigao Maturalac.com: nova aplikacija za nastavnike, roditelje i učenike u Hrvatskoj

U samo nekoliko klikova do ponude višednevnog školskog putovanja! Aplikacija je 100 posto hrvatski proizvod iza kojeg stoje stručnjaci iz Eklate s više od 20 godina iskustva u organizaciji školskih putovanja