Obavijesti

Promo sadržaj

Više od 500 mališana trčalo za udrugu Jedra, sutra u 9 sati s Trga starta Zagrebački maraton

Više od 500 mališana trčalo za udrugu Jedra, sutra u 9 sati s Trga starta Zagrebački maraton

Djeca vrtićke dobi do učenika osnovnih škola, zaključno sa 6. razredom, startala su s utrkom u 12 sati s Trga bana Josipa Jelačića.  32. Zagrebački maraton starta sutra 9 sati. Prijavljeno je više od 5500 trkača

Centar Zagreba u subotu, 12. listopada, bio je pravo dječje carstvo. Samo dan prije održavanja Zagrebačkog maratona, brojni mališani sudjelovali su u dječjoj utrci. 
Djeca vrtićke dobi do učenika osnovnih škola, zaključno sa 6. razredom, startala su s utrkom u 12 sati. Za mališane od 2 do 5 godina bila je to i kratka ruta od 50 metara, u kojoj su sudjelovali s roditeljima, ali i duža, od 100 metara. Dječaci i djevojčice prvih i drugih razreda trčali su 200 metara, trećaši i četvrtaši 400, a petaši i šestaši 600 metara. Osim sportskog dijela, djeca su imala facepainting, zabavljao ih je i mađioničar, a prije početka utrke pjevali su im zborovi Središće i Šarene loptice. Bio je to veseo i šaren dan pun pjesme i plesa, ali i dobrih djela.


Trčali su za udrugu Jedra u okviru Svjetskog dana zdravlja pluća. Udruga oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća Hrvatske Jedra osnovana je 31. listopada 2007. godine, uz potporu Hrvatske lige protiv raka kao krovne organizacije.
Građani su dobili informacije o tome kako sačuvati svoja pluća, ali i kako nekom pomoći u slučaju zastoja srca. 


- Ova podrška omogućava nam da nastavimo s našim radom na poboljšanju kvalitete života oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća. Istovremeno podižemo svijest o važnosti zdravlja pluća i prevencije bolesti, važnosti odaziva na rani probir za rak pluća.  Sudjelovanje u maratonu simbolizira našu zajedničku borbu i solidarnost s pacijentima, te promiče zdraviji način života za sve. Hvala Zagrebačkom maratonu i svima koji su se pridružiti - rekla je Sandra Karabatić, predsjednica udruge Jedra. 
 32. Zagrebački maraton  starta u nedjelju 13. listopada u 9.00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, dok utrka Garmin 10 kilometara kreće u 8.45 sati, s istog mjesta. Prijavljeno je više od 5500 trkača koji će u dobroj atmosferi biti bodreni iz mnogobrojnih navijačkih punktova.
Za Zagrepčane u nedjelju, 13. listopada, vrijedi i posebna regulacija prometa.

Zagreb maraton 2020. godine dobio je svjetsko priznanje World Athletics, ali prije toga i Bronze label te tako postao jedini hrvatski maraton na svjetskoj listi priznatih utrka za kvalifikacije (OI, SP, EP…). Sve informacije o samom događaju nalaze se na službenoj stranici www.zagreb- marathon.com.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatski liječnici o mjerenju krvnog tlaka: Evo što utječe na rezultat i kako se pravilno mjeri
PRAVILNO MJERENJE TLAKA

Hrvatski liječnici o mjerenju krvnog tlaka: Evo što utječe na rezultat i kako se pravilno mjeri

Za pravilno mjerenje tlaka nije svejedno niti u koje doba dana tlak mjerite, jeste li se prethodno malo opustili te je li riječ o prvom mjerenju ili srednjoj vrijednosti od tri mjerenja, komentiraju liječnici

Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma
Od 13. do 19. listopada

Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma

Vodenjacima predstoje čarobni susreti. Rado će se odazivati na brojne pozive i uživati u društvu odabranih ljudi. Neki će se i strastveno zaljubiti, možda u osobu koja je često prisutna u njihovom društvu
Sopić za 24sata o zvijezdi Hajduka, Dinamu... 'Nisu me zvali, ali klupa mi neće pobjeći'
ČEKA NOVI ANGAŽMAN

Sopić za 24sata o zvijezdi Hajduka, Dinamu... 'Nisu me zvali, ali klupa mi neće pobjeći'

Plus+ 'Olić je trebao zvati Durdova, Dinamo će se mučiti u HNL-u i trebao je Jakiru dati još jednu šansu, Petar Sučić igrač je za njemačku ligu, Matanovića bi svaki trener želio, a zbog stadiona bi ih sve trebali biti sram!'