Poznato je da je mnogim Hrvatima pivo omiljeno piće, a s obzirom na to da se bliži ljeto, svaka prilika da se rashladite dobro dođe. Te prilike najviše volimo iskoristiti kad smo među svojima
Uživanje u roštiljanju: Otkrijte kako brzo rashladiti pivo
Jeste li znali da je pivo treće najpopularnije piće na svijetu? Odmah poslije vode i čaja. Zbog toga ne čudi što ga mnogi od nas vole piti u raznim prilikama. Odlično je kao osvježenje u vruće ljetne dane, ali i kao piće koje volimo popiti kad se nađemo s ekipom. Uz njega su se gledale najvažnije utakmice i slavili najsretniji trenuci.
Ipak, nema ništa bolje nego počastiti se pivom uz finu klopu s roštilja. Sjajno je što se roštilj i pivo savršeno dopunjuju, a u nastavku otkrijte koje pivo trebate birati uz određenu vrstu mesa, ali i kako ga tijekom ljetnih vrućina i roštiljanja možete brzo rashladiti.
Kako najbrže rashladiti pivo dok pripremate roštilj?
Često se nađemo u situaciji u kojoj se ekipa nenadano javi s prijedlogom za roštiljanje, a svi dobro znamo da to ne može proći bez hladnog piva. No što ako nije rashlađeno? U tim trenucima poslužite se trikom koji će vam pomoći spasiti situaciju i u najkraćemu mogućem roku sniziti temperaturu piva na idealnu. Sve što trebate učiniti je pribaviti ili napraviti velike količine leda, koje ćete staviti u veliku posudu. Zatim u posudu s ledom stavite boce piva koje treba rashladiti.
Trik je sljedeći: pomiješajte dvije litre vode i pola kile soli. Napravljenu smjesu dobro promiješajte pa prelijte preko leda i piva. Naime, sol omogućuje ledu da se brže topi, a kako bi to bilo moguće, led mora crpiti toplinu iz nekog izvora. U ovom slučaju to je vaše toplo pivo. Riječ je, naravno, o drugom zakonu termodinamike. A ako isprobate ovaj trik, vaše pivo bit će rashlađeno za svega par minuta i bit će spremno za konzumaciju.
Roštilj s ekipom i pivo savršen su par
Dolaskom lijepog i toplog vremena otvara se i sezona roštilja te svaki slobodan vikend gledamo da provedemo s ekipom uz sočno meso i dobru atmosferu. Na repertoaru se tijekom roštiljanja mogu pronaći razne vrste mesa, no i razne vrste piva. Tako se uz fine ćevapčiće i pljeskavice odlično sljubljuje Karlovačko Lager pivo, čija tradicija proizvodnje seže još u daleku 1854. godinu. Uz malo teže komade mesa, kao što su odresci i vratina, najbolje će pasati Karlovačko crno, za čiju se proizvodnju koriste čak tri vrste slada, a to su svijetli, prženi karamelni i prženi tamni ječmeni slad. Preporučljivo je točiti ga pod kutom od 135 stupnjeva s visine od 7 do 10 cm.
A uz hrskava pileća krilca najbolje ide Karlovačko Radler, pivo koje je napravljeno od 100% prirodnih sastojaka te ne sadrži umjetne boje, konzervanse niti sladila. Poznat je po osvježavajućem okusu, a kako bi se svi sastojci sljubili, prije konzumacije bocu treba okrenuti naopačke.
HOMATEH u novoj godini donosi tehnologiju koja osigurava uspjeh vašeg poslovanja!
Završena božićna akcija Kauflanda: 50 000 eura za 50 udruga
11. Austrijski Ski Touring Festival u Matreiju u Istočnom Tirolu: Na tragu slobode