Obavijesti

Promo sadržaj

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca
5

S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu - 50 godina kontinuiranih inovacija, kvalitete i izvrsnosti

Od skromnih početaka 1974. godine, UNCONDITIONAL je danas narastao u vodeću tvrtku s 50 ZOOCITY maloprodajnih trgovina u Hrvatskoj, upravljajući veleprodajom u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji i zapošljavajući gotovo 450 ljudi. 

Povijest pionirskih poduhvata 

Vatroslav Varda osnovao je UNCONDITIONAL (prije poznat kao ZOO HOBBY) kao jednu od prvih specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj. Sa svojim stručnim savjetima i uslugama, Vatroslav Varda postavio je temelje za posao kojim danas upravlja njegov sin, Edvard Varda. 

Vizija i rast 

"Izazovi s kojima se moj otac suočavao u ranim godinama poslovanja oblikovali su naše temelje. Kroz iskrene odnose s kupcima i stručne savjete, uspio je održati posao," kaže Edvard Varda. U kasnim srednjoškolskim godinama, Edvard je počeo raditi puno radno vrijeme, a 1999. godine preuzeo je tvrtku potpuno. Danas, nakon 25 godina vođenja tvrtke, UNCONDITIONAL je prepoznat kao odlično mjesto za rad i rast, s konstantnim fokusom na inovacije i praćenje trendova. 

Industrija kućnih ljubimaca 

Industrija kućnih ljubimaca prosječno raste tri do pet posto godišnje u posljednjih 30 godina. Danas su kućni ljubimci postali dio obitelji, a naši kupci žele samo najbolje za svoje ljubimce, od hrane s visokim udjelom mesa do pametnih igračaka. Za veće životinje, uzgoj na farmama daje prioritet preventivnoj njezi i smanjenju upotrebe veterinarskih lijekova. 

Agilnost i oprez 

Za tvrtku naše veličine, agilnost u donošenju odluka je ključna, ali ne bez opreza. "Morate biti brzi, ali ne srljati," naglašava Edvard Varda. Naš cilj je razumjeti potrošačke navike i prilagoditi se njihovim potrebama bez kompromitiranja kvalitete usluge. 

Dugoročni ciljevi 

U posljednjih osam godina, UNCONDITIONAL je učetverostručio prihode i broj zaposlenih. Naš cilj je završiti 2024. godinu s prihodom od 50 milijuna eura i do 2028. godine doseći prihod od 100 milijuna eura, zapošljavajući ukupno 800 ljudi. Značajno postignuće u 2022. godini bilo je sklapanje joint venture-a s njemačkom grupom Fressnapf, što nam je omogućilo vrijedne uvide i znanja za daljnji rast. 

Rebranding 

Odluka o rebrandingu iz Zoo Hobby u UNCONDITIONAL bila je potrebna kako bi se bolje predstavila naša misija bezuvjetne brige za kućne ljubimce. Novo ime predstavlja našu predanost kupcima i ljubimcima na svim tržištima na kojima poslujemo. 

Izazovi i lekcije 

Kroz godine, bilo je nekoliko izazovnih situacija. "Dva puta smo bili na rubu kolapsa, ali smo iz tih iskustava izašli jači," prisjeća se Edvard Varda. Ključ uspjeha leži u transparentnosti, pravednosti i kontinuiranom učenju. 

Temeljne vrijednosti 

Naše četiri temeljne vrijednosti - znatiželja, briga, samosvijest i Sistem 2 - vode sve što radimo. One čine temelj naše kulture tvrtke i ključ su budućeg uspjeha. 

Poruka za budućnost 

"Želimo nastaviti okupljati dobar tim i dobre ljude, pružajući im priliku za rast i ostavljanje traga na poslu. Kupac uvijek mora biti na prvom mjestu," zaključuje Edvard Varda. S fokusom na dugoročni rast i inovacije, UNCONDITIONAL je spreman za sljedećih 50 godina uspjeha. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.