Obavijesti

Promo sadržaj

Umami slavi desetljeće na zagrebačkoj gastro sceni

Umami slavi desetljeće na zagrebačkoj gastro sceni
4

Umami, vodeći azijski restoran u Zagrebu, slavi deset godina uspješnog djelovanja na živahnoj gastronomskoj sceni grada. Razgovarali smo s Ivanom Patak Vujićem, Voditeljem odnosa s javnošću, kako bismo saznali više o počecima, usponima i planovima ovog izvanrednog mjesta.

Restoran Umami započeo je svoju priču prije deset godina, vođen strašću prema azijskoj kuhinji i željom da donese nešto novo na zagrebačku gastronomsku scenu. Ivan Patak Vujić, voditelj odnosa s javnošću, podijelio je kako je oduvijek smatrao azijsku hranu iznimno zanimljivom i kako je nedostatak takvog koncepta u gradu bio motivacija za osnivanje restorana. Njihova pretpostavka da će postojati interes za ovakvim tipom restorana pokazala se točnom, s obzirom na masovno prihvaćanje Umamija od strane lokalne publike.

Jedno od glavnih obilježja Umamija je autentičnost azijske kuhinje. Vujić ističe kako je među većim izazovima bilo održavanje autentičnosti namirnica, no s vremenom se olakšalo nabavljanje azijskih sastojaka u Zagrebu. Također, ističe kako je danas veći izazov pronaći kvalitetne zaposlenike.

Dok Umami slavi svoj 10. rođendan, naš sugovornik prisjeća se mnogih ponosnih trenutaka. Izdvaja situaciju kada je gošća iz Koreje bila oduševljena što u Zagrebu može pronaći kimchi, te je odlučila snimiti video i podijeliti ga na YouTube-u.

Širenje na druge gradove predstavlja uzbuđujuću perspektivu za Umami. Prilikom odabira novih lokacija, ključni faktor je lokacija, a Vujić ističe da je njihova želja nastaviti pružati vrijednost svojim mušterijama.

Deset godina Umamija obilježava dosljedna kvaliteta i snažan brand. Posvećenost, motivacija i kontinuirana želja za inovacijama čine temelj njihove uspješne priče. Kroz autentičnu hranu, angažirane zaposlenike i zadržavanje izvornih okusa, Umami ostaje gastronomski dragulj Zagreba, a njihova ukusna azijska priča uskoro će nadahnjivati i šire.

Umamijev rođendan možete proslaviti na Woltu gdje vas očekuje promotivna ponuda od 21. do 30. kolovoza tijekom koje vas očekuje 10% na cijeli meni i još svaki dan dodatnih 10% na odabrano jelo. Istražite Umamijev bogat jelovnik i pridružite nam se u slavlju ovog jubileja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Završnica Croatia Cupa u daljinskom jahanju u Barbanu: "20 godina Endurancea u HR"
PROMO

Završnica Croatia Cupa u daljinskom jahanju u Barbanu: "20 godina Endurancea u HR"

Ove godine očekuje se oko 30 jahaćih parova koji će u finalnoj utakmici pokušati doći do najboljeg rezultata

KONČAR u Vukovaru proveo novu akciju pošumljavanja dronovima i ručnom sadnjom
PROMO

KONČAR u Vukovaru proveo novu akciju pošumljavanja dronovima i ručnom sadnjom

Nastavak aktivnog doprinosa očuvanju okoliša i brige za lokalnu zajednicu
Povratak zaboravljenog detalja u domove
PROMO

Povratak zaboravljenog detalja u domove

Bilo da je riječ o bezvremenskoj eleganciji ili smjelim stilovima koji zahtijevaju dozu hrabrosti, tepisi se ponovno vraćaju kao nezaobilazni detalj interijera.