Obavijesti

Promo sadržaj

Treći vikend u travnju rezervirajte za Weekend Food Festival!

Treći vikend u travnju rezervirajte za Weekend Food Festival!
13

Rovinjska Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će se gastronomsko središte regije gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast.

Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije koja je hrana sastavni dio, te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu. Ovogodišnji program festivala najavljuje brojna domaća i svjetska imena, od chefova do stručnjaka iz područja vina,rakija, šampanjaca, kave, maslinovih ulja i ostalih delicija.

Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje Ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restoran Tač, Vesni Miletić te Hrvoju Zirovjeviću, chefu splitskog Dvora.

U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelin zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima.

Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella, te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca. S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja Zašto Slovenci to rade bolje, te kako je Fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire. Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je Njegovo veličanstvo konobar, na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen Jerkunica te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistifiscirati zašto su azijski restorani toliko popularni.

Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice, pa će posjetitelji o tome slušati i kušati vrhunske šampanjce Moët & Chandon, autentični istarski ocat NOTA, Tikveš vina i Henessy cognac, ali i degustirati maslinova ulja.

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je i na Weekend Food Marketu koji će tijekom tri dana biti otvoren za sve posjetitelje koji žele uživati u lokalnim specijalitetima i autohtonim jelima, ali i dobroj zabavi. Po prvi puta na Weekend Food Festival dolaze Ante Pižić i Alen Bibich koji će pripremati autentičan skradinski rižot, a u zabavnom dijelu priprema se pravi Istarski party uz Alena Vitasovića, dok će u subotu nastupiti Neno Belan.

Ipak, svi oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na masterclassovima i showcooking radionicama trebat će festivalske kotizacije koje su dostupne na web stranicama Festivala www.weekendfoodfestival.com.

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Cijeli program potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VAR d.o.o. iz Sesveta održao dane otvorenih vrata i Parents Kids day
PROMO

VAR d.o.o. iz Sesveta održao dane otvorenih vrata i Parents Kids day

VAR d.o.o. održao Dane otvorenih vrata, predstavivši Hyster 12-tonski viličar s Li-Ion baterijom. Događaj je spojio edukaciju, testiranja i umrežavanje za poslovne partnere
5 najčešćih online prevara za Black Friday i savjeti za zaštitu
PROMO

5 najčešćih online prevara za Black Friday i savjeti za zaštitu

Dok s uzbuđenjem čekate brojne Black Friday ponude, online prevaranti s nestrpljenjem očekuju nove žrtve koje će pridobiti svojim uvježbanim taktikama
Ivana Bekavac: Kreativna je kuhinja za sve, ne samo za profesionalce!
PROMO

Ivana Bekavac: Kreativna je kuhinja za sve, ne samo za profesionalce!

Ledo na još jednoj zabavnoj kulinarskoj radionici pokazao ovosezonske novitete, a chefica Ivana Bekavac otkrila sjajne recepte