„Svemirski“ trio ABOVE&BEYOND po prvi puta dolazi u Zagreb | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

„Svemirski“ trio ABOVE&BEYOND po prvi puta dolazi u Zagreb

„Svemirski“ trio ABOVE&BEYOND po prvi puta dolazi u Zagreb
6

Ljubitelji elektroničke glazbe iz cijelog svijeta imat će prilike uživati u veličanstvenom nastupu legendarnog tria na ovogodišnjem LMF Festivalu

Zagreb će i ove godine biti domaćin jednom od najvećih elektroničkih glazbenih događaja - LMF festivalu. Festival je poznat po svojoj raznolikosti izvođača te privlači veliki broj ljubitelja elektroničke glazbe iz cijelog svijeta. Ove godine u novom ruhu s još više atrakcija dovodi i potpuno nove izvođače, kako bi svojim posjetiteljima pružili iskustvo za pamćenje u svakom smislu.

Jedno od iznenađenja festivala je nastup poznatog tria Above & Beyond, koji će prvi put zapaliti pozornicu Zagreba. Ovaj trio sastavljen je od trojice talentiranih glazbenika: Paava Siljamakija iz Finske, Jona Granta iz Engleske i Tonyja McGuinessa iz Irske. A njihov hit "Buzz" čak je osvojio i svemir - milijarder Sir Richard Branson odabrao je upravo tu pjesmu za lansiranje u orbitu prilikom svog leta na raketi Virgin Galactics Spaceship2. Također imaju i svoj radio show "Group Therapy Radio", koji svakog petka privlači milijune slušatelja diljem svijeta.

Njihovo zajedničko glazbeno putovanje traje preko 20 godina, a njihov utjecaj na svjetsku elektroničku scenu je neizmjerno velik. Above & Beyond su poznati kao vrhunski producenti glazbe i DJ-i. Njihova suradnja s glazbenim velikanima poput Madonne i Radioheada, čije su hitove remiksirali, svrstava ih među najcjenjenije i najtraženije umjetnike elektroničke glazbe.

Karijera legendarnog tria obilježena je brojnim uspjesima i priznanjima. Čak dva puta bili su nominirani za prestižnu glazbenu nagradu Grammy za pjesme "Northern Soul" s Richardom Bedfordom i "We're All We Need" s Zoë Johnston. Njihov rad je hvaljen od strane medija i kritičara diljem svijeta. Renomirani britanski glazbeni časopis Q Magazine opisao ih je kao "najveći kultni bend na svijetu".

Above & Beyond su izuzetno traženi izvođači koji su rasprodali koncerte na najprestižnijim svjetskim pozornicama poput: Madison Square Gardena u New Yorku, The Hollywood Bowla, Sydney Opera Housea i mnogih drugih. Ove godine za njihov nastup ne morate daleko putovati, a neupitno je da će prirediti apsolutni spektakl i na pozornici LMF-a.

6
| Foto: Luke Dyson

Njihov dolazak na LMF festival u Zagrebu bit će nezaboravan trenutak za sve ljubitelje elektroničke glazbe. Svi koji će prisustvovati njihovom nastupu imati će priliku doživjeti magičnu atmosferu koju samo Above&Beyond mogu stvoriti.

Već treću godinu za redom LMF Festival nam donosi iskustvo za pamćenje, a cijela produkcija je u rangu sa svim velikim svjetskim festivalima. Above&Beyond, Adam Beyer, Artbat, John Summit, Camelphat, Anfisa Letyago, samo su dio velikana elektroničke scene, koji će predvoditi treće izdanje LMF festivala, od 15.-17. lipnja na Jarunu. Popis svih izvođača koji će od 15.-17.06.2023. rasplesati publiku na najvećem zagrebačkom open air festivalu pogledajte ovdje.

Ulaznice za nadolazeće spektakularno izdanje LMF-a možete nabaviti na https://lmffestival.com/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Znate li kako spriječiti požar? Sada za to možete osvojiti nagradu
PROMO

Znate li kako spriječiti požar? Sada za to možete osvojiti nagradu

Ljepote hrvatskih šuma u ljetnim su mjesecima pod najvećom prijetnjom od požara, koji se mogu spriječiti educiranjem i svjesnom brigom o ponašanju u prirodi.

Povodom 30 godina HOK-a dodijeljene prestižne nagrade „Zlatne ruke“
PROMO

Povodom 30 godina HOK-a dodijeljene prestižne nagrade „Zlatne ruke“

Kratohvil: Unatrag godinu dana 10.841 obrt više
Zašto ne smijete propustiti ovogodišnji HR.Weekend?
PROMO

Zašto ne smijete propustiti ovogodišnji HR.Weekend?

Rovinj, grad s bogatom poviješću i gastronomijom, najfotogeničnije mjesto Mediterana te domaćin jednog od najvećeg festivala u Hrvatskoj - Weekenda.17