Obavijesti

Promo sadržaj

Sve što trebate znati o optimalnom zalijevanju travnjaka

Sve što trebate znati o optimalnom zalijevanju travnjaka
5

Ništa ne naglašava ljepotu vrta kao bujan, zeleni i ravnomjerni travnjak

Pruža prirodan rekreacijski prostor za ljude i kućne ljubimce, a istovremeno je izvrsna podloga za naglašavanje različitih boja i tekstura cvijeća i grmlja. Kada oblaci ne nude dovoljno kiše, posao vrtlara je osigurati da se travnjak pravilno navodnjava. Koje je pravo rješenje za zalijevanje vašeg vrta? Opsežna ponuda proizvoda za upravljanje vodom nudi vještim vrtlarima savršenog pomoćnika za optimalno zalijevanje velikih, malih, pravokutnih i kružnih travnjaka, kao i vrtova nepravilnog oblika. 

U mnogim vrtovima zelene površine omeđene su šarenim cvjetnim gredicama, gredicama s povrćem, kamenim stazama i terasom koja nudi mjesto za opuštanje i uživanje. Odabir pravog raspršivača je važan jer je većina biljaka podložna razvoju gljivica i plijesni zbog prekomjerne vlage, dok trava naprotiv najbolje izgleda uz nježno i ravnomjerno zalijevanje. Raspršivače stoga prvenstveno treba koristiti za zalijevanje travnatih površina. 

Raspršivači za pravokutne travnjake 

Za konvencionalne pravokutne travnjake, pravokutni raspršivač nudi izvrsne rezultate. Kao i kod svih GARDENA raspršivača, raspon prskanja i širina su potpuno podesivi. Gledajući izdaleka, ostajete suhi dok raspršivač tušira vaš travnjak umjetnom kišom. GARDENA Oscilirajući raspršivač AquaZoom compact logičan je izbor za male do srednje površine od 28 do 216 m2. Mlaznice od mekane plastike osiguravaju nježno tuširanje i ravnomjernu raspodjelu vode. Izvrsno rješenje za veće travnate površine do 350 m2 je GARDENA Oscilirajući raspršivač AquaZoom L. Uz praktične klizače možete jednostavno i precizno postaviti raspon i širinu zalijevanja. Za uklanjanje kamenca samo trljajte mlaznice od meke plastike. Integrirani filter na priključku za vodu sprječava ulazak nečistoća i prljavštine. AquaZoom je također dostupan u veličinama S za male travnjake od 9 do 150 m2 i M za srednje travnjake od 9 do 250 m2. 

Oscilirajući raspršivač AquaZoom L omogućuje ravnomjerno i vrlo precizno zalijevanje površina. 

Okruglo umjesto kvadratno 

S okruglim travnjacima više ne morate zalijevati preko rubova jer GARDENA Kružni raspršivač Comfort Tango pruža umirujuće osvježenje za okrugle travnjake s površinom do 310 m2. Radijus i protok vode mogu se jednostavno prilagoditi. Naš savjet: vlasnici vrtova s ​​manjim pravokutnim i okruglim travnjacima postići će izvrsne rezultate s GARDENA Raspršivačem sa 6 načina raspršivanja Classic Boogie. Nudi šest različitih oblika za zalijevanje okruglih, četvrtastih i elipsastih travnjaka. 

Gotovo neprimjetan tijekom odmora 

Još praktičniji način zalijevanja travnjaka su podzemni raspršivači. Nema više ručnog postavljanja raspršivača svaki put kada zalijevate vrt. Patentirana tehnologija povezivanja "Quick & Easy" i inovativne komponente olakšavaju postavljanje trajnog rješenja za navodnjavanje travnjaka. Za kvadratne i pravokutne travnjake GARDENA Spuštajući oscilirajući raspršivač OS 140 odličan je izbor jer omogućuje bezstupanjsku regulaciju protoka za površine do 140 m2. Može se kombinirati i sa Spuštajućim raspršivačem s turbinskim pogonom T 100, T 200 i T 380. 

 

Spuštajući oscilirajući raspršivač OS 140 savršen je izbor za zalijevanje kvadratnih i pravokutnih površina, a nakon upotrebe automatski se skriva. 

Pokrenite računalo za automatsko navodnjavanje 

Ne postoje dva ista travnjaka... treba ih maziti, njegovati, a posebno zalijevati na jedinstven način. GARDENA Računalo za navodnjavanje Select osigurava fleksibilno vremenski određeno navodnjavanje jer je moguće postaviti tri različita i neovisna rasporeda za početak, trajanje i odabir dana. Funkcija "Water Now" služi za podešavanje ručnog zalijevanja, a "Safe Stop" osigurava sigurno isključivanje kada je baterija gotovo prazna. Kada koristite senzor vlage u tlu, računalo za navodnjavanje automatski detektira kada je tlo dovoljno vlažno, ne započinje planirano navodnjavanje i štedi još više vode. Za najzahtjevnije vrtlare brine računalo za zalijevanje MultiControl duo koje ima dodatne mogućnosti programiranja i može se koristiti za dvije vrtne površine. Pritiskom na gumb, MultiControl duo može, na primjer, zalijevati travnjak iza kuće i balkonske kutije sa cvijećem u različitim količinama i učestalošću. 

Računalo za navodnjavanje Select brine se za vaš vrt čak i dok spavate i osigurava da manje vode isparava prilikom zalijevanja u ranim jutarnjim satima. 

Potpuna kontrola s aplikacijom 

GARDENA Računalo za navodnjavanje Bluetooth® spaja se izravno na slavinu za vodu i biljkama osigurava optimalnu i pouzdanu opskrbu. Može upravljati do tri neovisna rasporeda navodnjavanja, a vlasnici vrtova mogu se usredotočiti na druge zadatke. U kombinaciji sa senzorom vlažnosti tla, ako je tlo dovoljno vlažno planirano navodnjavanje travnjaka se prekida. Računalo se kontrolira pomoću pametnog telefona i GARDENA Bluetooth aplikacije na udaljenosti do 10 m. 

Računalo za navodnjavanje Bluetooth® upravlja vašim sustavom za navodnjavanje pomoću aplikacije na udaljenosti do 10 m. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.