Obavijesti

Promo sadržaj

Što je to mreža najvažnijih influencera?

Što je to mreža najvažnijih influencera?
2

U svijetu gdje su djeca svakodnevno suočena s raznim digitalnim izazovima, A1 Hrvatska i Centar za sigurniji internet prepoznali su potrebu za dodatnom podrškom onih koji igraju jednu od važnijih uloga – učiteljima i nastavnicima, pravim influencerima u životima mladih

Tako je nastala Mreža najvažnijih influencera, inovativni edukativni program koji, kroz platformu #BoljiOnline, pruža alate i znanja potrebna za sigurno i odgovorno vođenje učenika kroz digitalni svijet. 

Junaci digitalnog doba 

Centar za sigurniji Internet, uz podršku A1 Hrvatska, osmislio je niz specijaliziranih edukacija s ciljem osnaživanja učitelja i nastavnika. Program je osmišljen kako bi im pružio praktična znanja i vještine potrebne za odgovorno vođenje djece kroz izazove digitalnog svijeta, te ih pripremio za rješavanje problema kao što su sigurnost na internetu, zaštita privatnosti i prevencija online nasilja.  

Učenici su u online okruženju spretniji od nas, znaju više i mi moramo uhvatiti korak s njima, naučiti kako pričati s njima o temama iz digitalne sfere pri čemu posebno moramo paziti kako im pristupamo. Veselim se edukacijama i mislim da je prijeko potrebno za nas profesore da pomognemo učenicima da sadržajima s interneta pristupaju na pravilan i odgovoran način. Internet je donio puno dobroga, ali nosi i puno rizika, a zadaća je svih nas koji smo uzori djeci da budemo autentični i svojim primjerom pokažemo kako se ponašati“, rekla je Meri Matušan, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture iz Prve gimnazije

  

Edukacije prilagođene potrebama učenika 

Edukacije su osmišljene tako da učitelje i nastavnike osnaže u prepoznavanju i rješavanju problema vezanih uz digitalnu sigurnost, nasilje na internetu, ovisnost o tehnologiji te nadzor online aktivnosti učenika. Na raspolaganju su tako tri modula edukacija, prilagođena dobnoj skupini učenika s kojima rade. Učiteljima od prvog do četvrtog razreda fokus je na temama osnova digitalne zaštite i prevencije, učitelje petih do osmih razreda educirat će se o zaštiti privatnosti i razgovoru u opasnostima, dok će srednjoškolskim nastavnicima fokus edukacije biti na suočavanju s izazovima digitalnog svijeta kao što su slanje eksplicitnih sadržaja i utjecaja mreža na mentalno zdravlje.   

Istraživanje koje je pokrenulo promjenu 

Cijela kampanja i program edukacija osmišljeni su na temelju istraživanja koje je provedeno na uzorku od preko 200 učitelja, nastavnika i profesora iz cijele Hrvatske koji su izdvojili nužnost edukacije za lakše rješavanje svakodnevnih izazova u školama po pitanju odgovornog korištenja tehnologije. 

Svaka edukacija traje otprilike tri sata, a kroz stručne savjete i primjere iz prakse, učitelji i nastavnici usvojit će potrebne alate i znanje za sigurno i odgovorno upravljanje digitalnim okruženjem u razredu. Edukacije provodi stručni tim Centra za sigurniji internet, koji čine psiholog, socijalni radnici, pedagog, sociolog i socijalni pedagog iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a održavat će se u Zagrebu, Osijeku i Splitu. 

Prijave za edukacije otvorene su 5. listopada na https://www.a1.hr/boljionline/mreza-najvaznijih-influencera.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Imenovana nova uprava Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
PROMO

Imenovana nova uprava Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Ova uprava donosi bogato iskustvo i novu energiju koja će doprinijeti daljnjem razvoju fakulteta

Priča iza Fashion Edge koncepta: Što to HUAWEI WATCH GT 5 seriju čini jedinstvenom?
PROMO

Priča iza Fashion Edge koncepta: Što to HUAWEI WATCH GT 5 seriju čini jedinstvenom?

Bio je ovo uzbudljiv mjesec za svijet tehnologije. Mnogi svjetski brandovi predstavili su niz novih inovativnih proizvoda stvorivši tako val oduševljenja među recezentima diljem svijeta. Ipak, tvrtka HUAWEI istaknula se svojim jedinstvenim pristupom tehnologiji
Bogata i raznovrsna popratna događanja izložbe Picelj i prijatelji u listopadu i studenom
PROMO

Bogata i raznovrsna popratna događanja izložbe Picelj i prijatelji u listopadu i studenom

Tijekom trajanja izložbe, bit će organiziran raznovrstan popratni filmski, edukativni i diskurzivni program te stručna vodstva.