Nevjerojatno jednostavni za pripremu, sočni kotleti u slasnom umaku vrlo brzo postaju omiljeni ručak
PROMO
Sočni kotleti u pivskom umaku uz pravo bogatstvo aroma
Zaželite li se pravih domaćih okusa, svakako se bacite na pripremu sočnih kotleta u pivskom umaku. Osim što je jednostavno za pripremu, ovo jelo oduševit će probranim sastojcima koji iza sebe ostavljaju pravo bogatstvo aroma.
Kadulja, bukovače, češnjak i pivo odličan su spoj koji će sasvim običan ručak odvesti na novu razinu i otkriti vam još slasnije čari brzih i jednostavnih tanjura.
Postupak pripreme pogledajte u videu OVDJE.
Sastojci:
• 4 svinjska kotleta
• 2 velike glavice luka
• 2-3 češnja češnjaka
• 300 g gljiva (bukovača)
• 3 listića svježe kadulje
• 1 žličica timijana
• 1 puna žličica dimljene paprike
• 2 dl Staropramen piva
• 2 dl vode
• Sol, papar
• Peršinov list
• 30 g maslaca
• Malo brašna
• Ulje, maslac
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
2. Meso posolite, popaprite, uvaljajte u brašno i pecite u tavi vrlo kratko, tek da kotleti sa svake strane dobiju lijepu boju.
3. Pečene kotlete stavite na tanjur, pokrijte alu-folijom i odložite sa strane, a u tavu, na masnoću od pečenja, stavite luk narezan na tanke ploškice. Luk posolite i kada malo omekša dodajte sitno nasjeckanu kadulju, nasjeckani češnjak i narezane gljive. Nakon par minuta dodajte dimljenu papriku i timijan te pirjajte još 10 minuta. Dodajte pivo, a zatim i vodu.
4. Izlijte sve u vatrostalnu posudu, dodajte kotlete, poklopite i stavite u pećnicu. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
5. Poslužite uz kuhano povrće.
• 4 svinjska kotleta
• 2 velike glavice luka
• 2-3 češnja češnjaka
• 300 g gljiva (bukovača)
• 3 listića svježe kadulje
• 1 žličica timijana
• 1 puna žličica dimljene paprike
• 2 dl Staropramen piva
• 2 dl vode
• Sol, papar
• Peršinov list
• 30 g maslaca
• Malo brašna
• Ulje, maslac
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
2. Meso posolite, popaprite, uvaljajte u brašno i pecite u tavi vrlo kratko, tek da kotleti sa svake strane dobiju lijepu boju.
3. Pečene kotlete stavite na tanjur, pokrijte alu-folijom i odložite sa strane, a u tavu, na masnoću od pečenja, stavite luk narezan na tanke ploškice. Luk posolite i kada malo omekša dodajte sitno nasjeckanu kadulju, nasjeckani češnjak i narezane gljive. Nakon par minuta dodajte dimljenu papriku i timijan te pirjajte još 10 minuta. Dodajte pivo, a zatim i vodu.
4. Izlijte sve u vatrostalnu posudu, dodajte kotlete, poklopite i stavite u pećnicu. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
5. Poslužite uz kuhano povrće.
Savjet: Kotlete možete poslužiti uz povrće s maslacem i čašu ohlađenog Staropramen piva.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku
Eurospin poklanja: Samo 8.i 9. studenoga uz kupovinu iznad 30 € kupci dobivaju kišobran
Uz Mastercard osigurajte 25% povoljniji smještaj u Hotelu Zonar Zagreb
Iz Opatije upućeni zahtjevi ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a nadležnima