Obavijesti

Promo sadržaj

Sjajan start za Hrvatsku na IFCA Youth & Junior natjecanju u jedrenju na dasci u Vignju

Sjajan start za Hrvatsku na IFCA Youth & Junior natjecanju u jedrenju na dasci u Vignju
7

Prvi dan IFCA Youth & Junior natjecanja u jedrenju na dasci donio je uzbudljive trenutke i odlične rezultate za hrvatske natjecatelje

Na prekrasnom Pelješcu, u Korčulanskom kanalu, gdje idealni vjetrovi i predivni krajolici stvaraju savršene uvjete za jedrenje, 69 natjecatelja iz 12 zemalja odmjerilo je svoje vještine i spremu i pokazalo strast prema ovom dinamičnom sportu.

Izvrsni rezultati za Hrvatsku

U Youth kategoriji, hrvatski predstavnik Ian Anić trenutno zauzima treće mjesto, te pokazuje izvanrednu tehniku i snalažljivost u zahtjevnim uvjetima. Njegov uspjeh na prvom danu natjecanja donosi nadu za daljnje napredovanje i borbu za vrhunske pozicije, dok u Junior kategoriji Nikola Bilić briljira s trenutnim drugim mjestom. Njegova izvedba bila je impresivna, a podrška domaće publike dodatno ga je motivirala da pruži svoj maksimum. Ovi rezultati potvrđuju da Hrvatska ima talentirane mlade jedriličare koji su spremni za velike uspjehe na međunarodnoj sceni.

Ante Ortolio, jedan od organizatora natjecanja, komentirao je uvjete vjetra i opću atmosferu na natjecanju: "Uvjeti su bili izvrsni, s konstantnim maestralom koji je pružio idealne prilike za natjecatelje da pokažu svoje najbolje vještine. Razvoj opreme u jedrenju na dasci posljednjih godina omogućio je mladim sportašima da postignu nevjerojatne brzine i manevre. Posebno sam zadovoljan što je Viganj još jednom potvrdio svoj status vrhunske destinacije za jedrenje na dasci, a energija i entuzijazam svih sudionika bili su zaista inspirativni. Ovo natjecanje pruža nevjerojatnu priliku mladim jedriličarima da se razvijaju i ostvaruju svoje snove.”

Još četiri dana jedrenja za naše mlade nade

 

S uzbuđenjem očekujemo nastavak u narednih četiri dana natjecanja gdje će se Ian Anić i Nikola Bilić nastaviti boriti za vrhunske pozicije u oštroj konkurenciji natjecatelja iz Slovenije, Poljske, Njemačke, Nizozemske, Danske, Grčke i drugih zemalja koji će također tražiti prilike da se istaknu. Viganj, s idealnim uvjetima za jedrenje i predivnim okruženjem, pruža savršenu pozornicu za ove mlade sportaše od kojih mnogima predstoji vrhunska karijera u jedrenju na dasci.

Prvi dan IFCA Youth & Junior natjecanja jasno je pokazao da je pred nama izvanredno sportsko događanje koje će dodatno promovirati Viganj kao svjetsku destinaciju za vodene sportove.

VIDEO

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.