Obavijesti

Promo sadržaj

Sezona kolinja je počela: Ravlić, pravi izbor za domaće

Sezona kolinja je počela: Ravlić, pravi izbor za domaće
4

Kolinje, najukusnije razdoblje u godini, koje odiše najslađim mirisima tradicionalnih slavonskih proizvoda, običaj je zbog kojeg smo stekli naviku uživanja u kobasici, kulenu, slanini, čvarcima i ostalim suhomesnatim delicijama

Ova slavonska tradicija svake godine kreće krajem listopada i početkom hladnijih dana, a do nedavno prakticiralo ju je svako drugo domaćinstvo u Hrvatskoj jer predstavlja oblik življenja i gastronomije Slavonije i Baranje. No, kolinje je postalo tradicionalni običaj za selo jer svježe i kvalitetno, 100% domaće meso, možemo pronaći isključivo na seoskim gospodarstvima. 

Veliki slavonski proizvođač svježeg mesa i mesnih prerađevina, Mesna industrija Ravlić, sa sjedištem u Osijeku i više od 60 godina poslovanja te preko 60 mesnica diljem Hrvatske,  primijetila je promjenu u zainteresiranosti i prakticiranju kolinja isključivo zbog tranzicije stanovništva iz sela u grad. Stoga zadnjih nekoliko godina pokušava osvijestiti mlađe generacije kako za pravu domaću kobasicu ili kulen, s daškom tradicije nije potrebno živjeti na selu.

Da bi ste dobili izvorno domaći proizvod, najbitniji je odabir svježeg i kvalitetnog mesa, tako bar kažu u mesnicama Ravlić. Meso koje kupujete mora biti rumeno roza boje, na oko svježe i prirodno uzgojeno na slavonskim farmama, a upravo takvo pronaći ćete u svojoj najbližoj mesnici Ravlić, jer paze na svaki detalj pri uzgoju i ponosni su nositelj oznake Meso hrvatskih farmi. Ovakav način pripreme s kupovnim komadima mesa, koji su već prethodno obrađeni štedi vrijeme za pripremu, ali i kasnije čišćenje, te cijeli postupak traje kraće i brže imate spremne proizvode što dodatno snižava same troškove domaćeg kolinja. Osim svježeg mesa, potrebni su vam i potrebni začini te druge sirovine, sve to možete pronaći u mesnicama Ravlić.

Ovakav način pripreme mesnih delicija, prilagođen je suvremenom načinu života koji pruža vrlo malo slobodnog vremena, a namijenjen je svima koji žele uz modreni tempo zadržati tradicionalne vrijednosti, jer mesni proizvodi napravljeni na kolinju su upravo to - vrijednosti koje ne želimo zanemariti. Pohvalite se domaćom kobasicom, čvarcima, kulenom ili domaćom šunkom napravljenima od vlastite ruke u vašem domaćinstvu prema starim receptima naših starih koje čuvamo uz ostale vrijednosti. Mesna industrija Ravlić i sama njeguje tradiciju slavonskih običaja te je u preko 60 godina postojanja stekla sva iskustva i relevantno znanje o kvaliteti mesa i mesnih prerađevina, postupcima obrade, a iznimno cijene ove dane koji su nekada osim pripreme hrane imali i veliki značaj za okupljanje gdje su se rad i dobro raspoloženje dijelilo na više kućanstava. Kupovnim komadima mesa, a koji su već prethodno obrađeni imate ponovno priliku uživati u istim, već nebrojeno puta potvrđenim, vrhunskim mesnim rezultatima kolinja koje vam nude u mesnicama Ravlić.  

Ovog mjeseca za vas su pripremili i fenomenalne cijene, a cjelokupnu ponudu pronađite na web stranicama Mesne industrije Ravlić. Ukoliko niste vješti u pripremama, a vas zanima izrada, savjete možete pronaći na Mesni.ca ili upitati svog mesara iz omiljene Ravlić mesnice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Zašto je Gorski Kotar postao top destinacija za ulaganje u nekretnine?
PROMO

Zašto je Gorski Kotar postao top destinacija za ulaganje u nekretnine?

Gorski Kotar postaje sve privlačnija destinacija za investitore zbog predivne prirode, blizine gradskih centara i rastućeg interesa za ulaganje u nekretnine s velikim potencijalom
Zvijezde i prvaci u ringu – počinje HELL Boxing Kings Live Show!
PROMO

Zvijezde i prvaci u ringu – počinje HELL Boxing Kings Live Show!

Navijači, pripremite se za 1. prosinca: naš teškaš Fran Hodak u Mađarskoj se bori za 100 tisuća dolara i prestižni WBO pojas!
Novi Imunološki zavod zaposlit će više od 100 novih ljudi, interes je velik
PROMO

Novi Imunološki zavod zaposlit će više od 100 novih ljudi, interes je velik

Nakon pronalaska odgovarajućeg zemljišta, u tijeku je uspostava komunalne infrastrukture te ishođenje građevinske dozvole, a radovi bi trebali početi početkom 2025.