Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Saznajte što vas očekuje na prvom AI Weekendu u Rovinju

Saznajte što vas očekuje na prvom AI Weekendu u Rovinju

Ovoga rujna Rovinj postaje epicentar inovacija i tehnologije. Od 19. do 22. rujna u staroj Tvornici duhana održat će se prvi AI Weekend — festival koji okuplja neke od najistaknutijih stručnjaka svjetske i regionalne AI scene

Ovoga rujna Rovinj postaje epicentar inovacija i tehnologije. Od 19. do 22. rujna u staroj Tvornici duhana održat će se prvi AI Weekend — festival koji okuplja neke od najistaknutijih stručnjaka svjetske i regionalne AI scene. AI Weekend će poslovnoj zajednici prvenstveno donijeti odgovore na sva pitanja vezana uz utjecaj AI-a na biznis, a uoči festivala izdvojili smo nekoliko sugovornika i tema o kojima će raspravljati s rovinjskom publikom.

Kibernetička sigurnost u svijetu umjetne inteligencije

Koliko je zapravo AI moćan alat kada je riječ o kibernetičkoj sigurnosti? Odgovor na to pitanje donosi Evanna Hu, izvršna direktorica Omelasa, globalnog lidera u otkrivanju digitalnih prijetnji. S iskustvom u savjetovanju dužnosnika na visokoj razini o nacionalnoj sigurnosti i utjecaju novih tehnologija, Hu vodi tim koji koristi AI za mapiranje informacijskog okruženja, a u Rovinju će nas provesti kroz otkrića o tome kako umjetna inteligencija ne samo da pojačava postojeće, već uspješno stvara i nove opasnosti, poput kibernetičkih špijunaža. Srećom, Hu će otkriti i najnovije strategije za suočavanje s ovim rizicima te podijeliti savjete kako možemo ostati sigurni u eri umjetne inteligencije.

AI u obrazovanju: Kako AI mijenja jezične testove?

Zaboravite dosadne, stare školske testove s višestrukim izborom jer Rafał Manda, Data & AI Solution Architect u tvrtki Revolgy, otkriva kako AI može transformirati način na koji učimo jezike. Zamislite testove koji nude interaktivne zadatke, pripovijedanje priča i opisivanje slika – sve uz podršku AI-a koji daje personalizirane povratne informacije. Ako ste mislili da je učenje jezika dosadno, Manda će vam dokazati suprotno.

Tehnologija za budućnost planeta

Umjetna inteligencija, osim što utječe na budućnost obrazovanja, utječe i na dobrobit planeta. Stoga ako se pitate što je zajedničko oceanografiji i umjetnoj inteligenciji, Francielly Monteiro, osnivačica Benthos.ai, otkrit će vam kako je upravo AI postao ključni alat za očuvanje naših oceana. Praćenje morske bioraznolikosti, predviđanje promjena u ekosustavu i pomoć lokalnim zajednicama – sve to postaje moguće zahvaljujući umjetnoj inteligenciji koja nudi sveobuhvatniji pristup proučavanju morskih dubina.

Evanna Hu, Rafał Manda i Francielly Monteiro

Početak s jasnim „Zašto?“

U doba tehnoloških napredaka u središtu pažnje često su pitanja „kako“ AI, algoritmi i značajke funkcioniraju, a malo je onih koji pitaju „zašto?“. Zašto gradimo AI proizvode, koje probleme rješavamo i kome su oni zapravo namijenjeni, zapitali su se Majana Havranek iz Mindsmithsa, Dalibor Kovačević iz Raiffeisenbank Hrvatska i Sandro Bujan iz Devota. U panelu koji ne smijete propustiti, razgovarat će o tome koji su pravi razlozi iza razvoja proizvoda vođenih umjetnom inteligencijom, te kako početak s jasnim „zašto“ može dovesti do smislenijih i učinkovitijih rješenja.

Majana Havnarek, Dalibor Kovačević i Sandro Bujan

Mitovi o AI projektima, financiranje i pioniri hrvatske tehnološke scene

AI često dolazi s obećanjima koja zvuče predobro da bi bila istinita. Horia Niculescu iz Googlea donosi realnu perspektivu na ono što AI doista može, a što ne. Za AI Weekend razotkrit će mitove i dati vam konkretne savjete o tome kako realno planirati i implementirati AI projekte.

Nadalje, na panelu Ivana Bešlića, suosnivača i glavnog strateškog direktora tvrtke Sofascore i Hrvoja Ćosića, suosnivača tvrtke Fornax LLC i Aircasha, imat ćete priliku poslušati jedinstvene priče o tome kako su integrirali AI u svoje uspješne startupove te je li bolje kupiti gotova rješenja ili razviti vlastite timove.

Ivan Bešlić, Horia Niculescu i Hrvoje Ćosić

Sve o prvom AI Weekendu možete pronaći na ai.weekend.hr, ali i na profilima društvenih mreža Instagram i LinkedIn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi
VIDIMO SE NA EKOTLONU!

Rezervirajte 21. rujna za veliku zabavu! Očekuju vas mnoge nagrade i vrijedni poklon paketi

Pripremili smo bogate startne pakete, ali i zaista vrhunske nagrade! Provjerite što sve možete osvojiti i što vas čeka na Bundeku 21. rujna na prvom Ekotlon REUSE&RECYCLE Festivalu zelenih navika

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?
PROMO

Tko je osvojio preko 2.6 milijuna eura?

RIZK Casino je dobio još jednog milijunaša
Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune
PROMO

Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune

Dizalice topline pružaju energetski učinkovito rješenje za grijanje i hlađenje doma, smanjujući troškove energije i štetne emisije. Saznajte kako mogu pomoći vašem kućanstvu postati održivo