Obavijesti

Promo sadržaj

Savjeti dermatologa: Kako usporiti starenje kože

Savjeti dermatologa: Kako usporiti starenje kože

CeraVe marka kozmetičkih proizvoda koristi ceramide kao glavni sastojak svojih proizvoda. Zbog efikasnih preparata za njegu kože, a i zbog pristupačnih cijena, trenutno je jedan od omiljenih brendova za zaštitu kožne barijere

VIDEO

Kožna barijera djeluje poput zaštitara kompletne kože tako što je štiti od bakterija i nadražujućih čimbenika te je održava vlažnom i hidratiziranom. Koža s očuvanom barijerom je zdrava, elastična i fleksibilna. S druge strane, tanka ili slaba barijera kože dovodi do iritacija i smanjenja hidratacije kože.

Woman,Portrait,Isolated,For,Design,With,Graphic,Circles,Of,Old

Epiderm - prva crta obrane

Koža je čovjekov najveći organ i svakodnevno je izložena nečistoćama i bakterijama koje joj lako mogu naštetiti. Prvi stup obrane od iritacija i dehidracije kože je njezin gornji sloj, koji je ujedno najviše izložen opasnostima. Zbog toga je od izuzetne važnosti očuvati upravo njega. U suradnji s dermatolozima, brend CeraVe kreirao je proizvode za očuvanje kože kako bi pomogao u popravljanju i jačanju kožne barijere te kako bi koža ostala meka i zadržala zdrav izgled.

Poremećaj kožne barijere dovodi do povećane propusnosti kože za vanjske alergene i mikroorganizme, čime se povećava rizik od pojačanoga gubitka vode kroz kožu, koja s vremenom postaje sve suša.

Doc. dr. sc. Suzana Ožanić Bulić, dr. med. spec. dermatovenerologije, ističe kako je uloga kožne barijere zaštita od prodora alergena i patogenih mikroorganizama u kožu, a time i od nastanka bolesti poput alergija i infekcija, ali i zaštita od pretjeranoga gubitka vode kroz kožu, što čini kožu suhom, grubom i podložnom bolestima poput atopijskog dermatitisa.

Koža stvara i gubi ceramide

Ceramidi su ulja koja se prirodno nalaze u koži, a kožnoj barijeri pomažu stvoriti prepreku kako ne bi došlo do propuštanja vlage. Kožu održavaju hidratiziranom, što pomaže u sprečavanju suhoće i iritacije. Ceramidi također mogu zaštititi epidermu od štetnih tvari iz okoline. Kad je koža hidratizirana, pravilno njegovana i zaštićena, sporije stari. Primjena ceramida izravno na kožu pomaže u obnavljanju barijere kože i u zadržavanju hidratacije. CeraVe proizvodi pomažu pri dopuni esencijalnih ceramida potrebnih za zdravu kožu. Kombinacija triju esencijalnih ceramida (ceramidi 1, 3 i 6-II) pomaže nadoknaditi ceramide u koži i umiriti suhu kožu kroz ograničenje gubitka vlažnosti, povisujući razinu hidratacije i obnavljajući barijeru kože. Izuzetno nježna, a učinkovita sredstva za pranje, hidratantna krema i losioni CeraVe kozmetike idealni su za one s kronično suhom kožom ili one koji pate od ekcema i psorijaze.

CeraVe proizvodi za očuvanje kože

Tehnologija multivezikularne emulzije (Multivesicular Emulsion technology-MVE), koja se koristi u CeraVe proizvodima, djeluje tako da s vremenom polako oslobađa svoje ključne sastojke, omogućujući im upijanje u kožu kako bi je hidratizirali i nahranili, pomogli joj u regeneraciji i održavanju prirodne barijere kože. CeraVe kožu opskrbljuje ceramidima, masnim kiselinama, lipidima i hijaluronskom kiselinom.

CeraVe hidratantna emulzija za čišćenje lica

Stvoreno u suradnji s dermatolozima, CeraVe hidratantna emulzija za čišćenje lica nježno je sredstvo sa sastojcima poput ceramida i hijaluronske kiseline, koje djeluje na obnavljanje prirodne barijere kože i pomaže koži da zadrži vlagu. Dermatolozi preporučuju CeraVe pjenušavi gel za čišćenje lica s aknama jer čisti kožu i uklanja nepotrebna ulja, a da pritom ne narušava zaštitnu barijeru kože. Sredstvo ne začepljuje pore i ne isušuje kožu, a sadrži niacinamid i ceramide, koji pomažu smiriti i vlažiti nadraženu kožu.

CeraVe hidratantna krema

Ova krema nužna je za rutinu njege suhe kože, a pomaže pri vraćanju mekoće i glatkoće kože. Njezini hidratantni sastojci prodiru duboko u stanice kože kako bi nadoknadili i umirili suhi i nadraženi ten. Ovi sastojci također pomažu u održavanju ravnoteže vlage kako bi koža bila zdrava, dok nemasna i neljepljiva tekstura kreme omogućava njezino brzo i lako upijanje.

CeraVe dnevni hidratantni losion

Dnevni hidratantni losion CeraVe lagan je losion bez ulja, koji koži pomaže vratiti prirodnu barijeru pružajući joj 24-satnu hidrataciju. Razvijen s dermatolozima, CeraVe dnevni hidratantni losion za lice i tijelo ima jedinstvenu laganu formulu koja pomaže u obnavljanju zaštitne kožne barijere s tri esencijalna ceramida (1,3,6-II). Formula također sadrži hijaluronsku kiselinu, koja pomaže zadržati prirodnu vlažnost kože.

CeraVe proizvode moguće je kupiti u ljekarnama, te putem lokalnih online partnera. Informacije o proizvodima, njihovoj važnosti i načinu korištenja nalaze se na službenoj stranici cerave-adria.hr., putem koje ih možete i kontaktirati.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.