Na ovogodišnjem izdanju festivala Chill&Grill imali smo prilike vidjeti, ali i probati, mnoštvo ukusnih delicija. Među jelima koja su nas se najviše dojmila svakako su kobasice s umakom guacamole, ćevapi s grčkim jogurtom i američki burger
Potražite recepte: Poznati chef Almo Čatlak otkriva tri načina kombiniranja mesa s roštilja
Sezona roštiljanja već je uvelike otvorena, a kako u nju bolje ući nego s receptima koji će malo začiniti standardne načine pripreme ovog jela?! Da bismo vam pomogli s idejama, donosimo vam recepte poznatog chefa Alme Čatlaka. On ih je ekskluzivno spravljao povodom festivala Chill&Grill od 24. lipnja do 4. srpnja.
Američki burger
Iako većina ljudi zna kako pripremiti klasičan burger, chef Čatlak odlučio nam je otkriti u čemu leži tajna kad je riječ o pravom američkom burgeru. Saznajte što vam sve treba za pripremu ovog specijaliteta.
Potrebni sastojci:
- Ravlić pljeskavica
- žuti luk
- majoneza i kečap
- burger pecivo
- rajčica
- listići pancete
- kriška cheddar sira
Priprema: Luk narežite na ploške, majonezu i kečap pomiješajte, a burger pecivo prepolovite. Na dobro zagrijanom roštilju kratko popržite pljeskavicu, a zatim ispod nje dodajte luk. Tajna američkog načina pripreme je da se pljeskavica na roštilju peče s lukom jer će tako meso dobiti dodatnu sočnost i mekoću. Prije negoli je pljeskavica gotova, dodajte pancetu i polovine burger peciva na roštilj te ih ostavite na žaru oko dvije minute.
Slijedi slaganje burgera, koje je jednostavno i brzo. Za početak namažite polovine zapečenih burger peciva umakom od kečapa i majoneze, na to stavite pljeskavicu s lukom te pospite pancetom. Nakon toga dodajte narezanu rajčicu i krišku cheddar sira. Vaš američki burger je gotov i spreman za konzumaciju. U slast!
Kobasice s umakom guacamole
Da pravi roštilj ne ide bez dobre roštilj kobasice, složit će se mnogi iskusni roštilj majstori. No umjesto uobičajenih varijanti s kečapom i senfom, ovog puta probajte hrskavu i sočnu kobasicu s umakom guacamole. Ova je kombinacija bila pravi hit na Chill&Grillu, a u receptu saznajte kako je pripremiti.
Potrebni sastojci:
- Ravlić roštilj kobasice
- žuti luk
- umak guacamole
- pecivo
Priprema: Roštilj kobasicu stavite na grill s lukom koji ste prethodno narezali na kriške. Dok se ove dvije namirnice ne ispeku, smiksajte umak guacamole, a pecivo narežite na pola. Nakon što je vaša roštilj kobasica gotova, stavite je u pecivo, prelijte umakom guacamole i na to stavite luk s grilla.
Ćevapi s jogurtom
Zasigurno ste već jeli ćevape s kajmakom, no jeste li ih probali u kombinaciji s jogurtom? Ova zdravija varijanta je osvježavajuća, a okusi se odlično dopunjuju. Recept za pripremu ovog jela je jednostavan, a što je još važnije, brzo je gotov! Trebaju vam samo tri sastojka, koji uključuju ćevape, jogurt i češnjak.
Ćevapčiće stavite na roštilj, a predlažemo da to budu Ravlićevi, koji su začinjeni tako da zadovoljavaju nepce i najzahtjevnijih gurmana. Češnjak sitno nasjeckajte te ga pomiješajte s jogurtom. Kad su ćevapčići gotovi, prelijte ih ovim umakom i uživajte! A evo kako ova tri recepta izgledaju kad ih pravi vrhunski chef Almo Čatlak.
Meso za roštilj
Znate li koja je tajna dobrog roštilja? Kvalitetno, svježe i ukusno meso. A upravo takvo je ono iz mesnica Ravlić. Začinjeni baš onako kako treba, ćevapčići, pljeskavice i roštilj kobasice su pripremljeni, pakirani i čuvani tako da sačuvaju svježinu i okus. Ravlić meso za roštilj ne sadrži alergene, umjetne boje ni sladila, tako da možete biti sigurni da kupujete kvalitetne proizvode za sebe i svoju obitelj.