Obavijesti

Promo sadržaj

Podržimo održivo: Održivost kroz konkretne akcije i stvarne promjene

Podržimo održivo: Održivost kroz konkretne akcije i stvarne promjene
3

Transformacija na djelu krovna je tema ovogodišnje konferencije kojom se naglašava važnost konkretnih akcija i stvarnih promjena

Peto izdanje konferencije HGK Podržimo održivo 9. i 10. rujna u Zagrebu stavlja održivost u središte poslovnih strategija i iznova inspirira poduzeća na stvaranje održivih poslovnih modela koji nadilaze regulativne zahtjeve. Transformacija na djelu krovna je tema ovogodišnje konferencije kojom se naglašava važnost konkretnih akcija i stvarnih promjena.

Sudionike će inspirirati Esko Aho, najmlađi premijer u povijesti Finske. Vodio je zemlju tijekom najteže ekonomske krize te provodio ključne reforme koje su je izvukle iz problema i dovele do članstva u Europskoj uniji. „Zelena tranzicija zahtijeva sustavne promjene u poslovnom i vladinom sektoru. Umjesto ulaganja u pojedinačne sektore, nužan je holistički pristup koji nazivam ekosustavom. Ključni elementi tog ekosustava uključuju ulaganja u istraživanje i razvoj, infrastrukturne projekte, adekvatno regulatorno okruženje, sposobnost preuzimanja financijskog rizika, financiranje pilot-projekata te ulaganje u ljudski kapital, uključujući vještine, talente i sposobnost vođenja,“ poručio je Aho.

Publika će imati priliku čuti i predavanje Monice Araya, savjetnice COP26 koja je zbog svojih stručnih radova iz sfere održivosti uvrštena na popis "BBC 100 Women". „Tržišta u razvoju u Africi, Aziji i Latinskoj Americi rastu i usvajaju nove politike Net Zero. Ovo predstavlja novu priliku dok istovremeno raste konkurencija između Kine i Sjedinjenih Američkih Država za osvajanje tržišta čiste tehnologije. Koja je uloga Europe u unapređivanju čistih tehnologija i održivog poslovanja? Na koji način europske tvrtke mogu stvoriti partnerstva u inozemstvu za postizanje zajedničkih ciljeva? Na konferenciji Podržimo održivo pokušat ćemo odgovoriti na ova pitanja,“ naglašava Araya.

U Zagreb stiže i stručnjak za održivo vodstvo i korporativnu odgovornost Ioannis Ioannou. Taj profesor London Business School smatra se jednim od najutjecajnijih mislilaca o odgovornom poslovanju jer njegovi uvidi inspiriraju i educiraju lidere diljem svijeta. „Na konferenciji Podržimo održivo želim preispitati konvencionalno razmišljanje, ispitati ključne elemente uspješnih održivih poslovnih modela i pružiti konkretne uvide koji će pomoći sudionicima da se suoče s izazovima i iskoriste prilike koje donosi ova transformativna promjena,“ najavio je Ioannou.

Kroz bogat program panela i diskusija, sudionici će imati priliku čuti i primjere poduzeća koja se uspješno prilagođavaju novim tržišnim zahtjevima i regulativama uz pomoć inovacija. Konferenciju su dosad podržali Visa kao platinasti partner, Erste kao zlatni partner, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao srebrni, INA i NEXE kao brončani partner te Europska investicijska banka, Europska komisija i Ministarstvo financija Republike Hrvatske kao institucionalni partneri. Više informacija o programu i predavačima dostupno je na webu HGK Podržimo održivo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Premijera kazališne komedije „Prekid preko veze“ ovacijama ispunila kazalište Kerempuh
PROMO

Premijera kazališne komedije „Prekid preko veze“ ovacijama ispunila kazalište Kerempuh

Moderna varijacija ljubavnog trokuta, svakidašnje situacije prekida ljubavnih veza ispričane iz novog kuta, nepredvidivi preokreti i vrhunska gluma ispunili su sinoć Satirično kazalište Kerempuh

Dodaci prehrani vrhunske kvalitete - od sada uz posebne popuste
PROMO

Dodaci prehrani vrhunske kvalitete - od sada uz posebne popuste

Vitamini i minerali su važni - to svi znamo. Međutim, nije uvijek lako voditi računa o tome da ih sve unosimo u organizam u potrebnim količinama.
Hrvatski jahači i konji sve bolji u daljinskom jahanju!
PROMO

Hrvatski jahači i konji sve bolji u daljinskom jahanju!

U subotu, 19.10.2024. u organizaciji KK Istra, u Barbanu se održalo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju te 8. finalno kolo Croatia kupa