Obavijesti

Promo sadržaj

Pet praktičnih savjeta kako zaštititi svoj dom prije odlaska na zasluženi godišnji odmor

Pet praktičnih savjeta kako zaštititi svoj dom prije odlaska na zasluženi godišnji odmor
5

Ljeto je stiglo, temperature rastu, a planovi za godišnji odmor su u punom jeku.

Prije nego što se upustite u svoje ljetne avanture, važno je osigurati svoj dom kako biste mogli u svom odmoru uživati bez stresa. Securitasovi stručnjaci donose vam korisne savjete kako osigurati svoj dom prije odlaska na godišnji odmor i izbjeći neželjene situacije.

1. Uključite prijatelje i susjede

Dobri odnosi sa susjedima mogu biti od velike pomoći. Zamolite susjeda ili prijatelja da povremeno obiđe vaš dom, pokupi poštu i zalijeva biljke. Ostavite im broj telefona na koji vas mogu dobiti u slučaju potrebe. Tako će vaš dom izgledati kao da ga nitko nije napustio, što može odvratiti potencijalne provalnike.

2. Ostavite dojam da je netko kod kuće

Jedan od načina da zavarate provalnike je da ostavite dojam da je netko kod kuće. Detalji koji otkrivaju da ste otišli na godišnji odmor su stalno spuštene rolete ili navučene zavjese, prepun poštanski sandučić pa čak i neuređen vrt. Korisno je investirati u pametne žarulje ili utičnice koje možete programirati da se svjetla u različitim sobama pale i gase u različitim intervalima, stvarajući dojam svakodnevne aktivnosti u kući.

3. Pazite na društvene mreže

Koliko se zabavljamo na odmoru svi volimo dijeliti na društvenim mrežama. Međutim, budite oprezni s objavama koje otkrivaju da niste kod kuće. Pričekajte s objavom fotografija s odmora dok se ne vratite. Tako ćete izbjeći da provalnici saznaju da je vaš dom prazan.

4. Zaustavite dostave

Ako imate redovite dostave novina ili paketa, obavezno ih otkažite ili odgodite za vrijeme vašeg odsustva. Nepokupljene novine i paketi pred vratima jasan su znak da nitko nije kod kuće.

5. Provjerite brave i sigurnosne sustave

Jedna od osnovnih mjera sigurnosti je osiguranje da su sve brave na vratima i prozorima funkcionalne. Ako imate sustav alarmiranja, provjerite je li ispravan i aktivan. Investiranje u sigurnosne kamere može dodatno povećati sigurnost jer možete pratiti stanje doma putem mobilnih aplikacija.

U slučaju da sigurnost vašeg doma želite podići na višu razinu, postoji mogućnost povezivanja sustava zaštite na centralno dojavni sustav u nadzornom centru Securitasa gdje se 0-24 prate protuprovalni alarmi i videonadzor, osiguravajući brzu reakciju na krađe, vandalizme i požare. Nakon dojave, autentičnost se provjerava i postupci se provode u skladu s dogovorenim procedurama, čime se minimiziraju potencijalne posljedice.

Uz ove korisne savjete stručnjaka iz Securitasa, bezbrižan odmor je garantiran. Spakirajte kofere, opustite se i uživajte u zasluženom odmoru znajući da je vaš dom siguran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Studij Odnosa s javnostima Sveučilišta Sjever uvodi brojne atraktivne novitete
PROMO

Studij Odnosa s javnostima Sveučilišta Sjever uvodi brojne atraktivne novitete

Studij Odnosa s javnostima na Sveučilištu Sjever može se studirati u redovnoj (besplatnoj) kvoti, kao i izvanredni studij, s školarinom koja je višestruko niža od sličnih studijskih programa u Hrvatskoj

Ovisnosti - gdje smo?
PROMO

Ovisnosti - gdje smo?

Panel rasprava naziva „Smanjenje štete – od stereotipa koji se pripisuje osobama riskantnog ponašanja do javnih politika zasnovanih na istraživanju – Gdje smo?“ održana je u hotelu Art u Splitu 19.9.2024. godine u organizaciji Zajednice Pape Ivana XXIII u okviru programa smanjenja štete „A da je tvoje dijete?“
Hisense lokalno predstavio inovativne televizore
PROMO

Hisense lokalno predstavio inovativne televizore

Novi uređaji tehnološkog diva redefiniraju pojam televizora