Obavijesti

Promo sadržaj

Ovo morate isprobati! Dida Božine slastice iz velike teglice

Ovo morate isprobati!  Dida Božine slastice iz velike teglice
9

Najukusnije slastice prave se iz Dida Boža velike voćne teglice!

Pripremite deserte koji će okusom i izgledom biti kao da ste ih pravili satima, a tu su „u tren oka“. U tome će vam pomoći puni okusi Dida Boža pekmeza od šljiva bez dodanog šećera i džema od šipka u ekonomičnim pakiranjima od 660 – 700 g s visokim udjelom voća. S velikim teglicama dodatno štedite, a u prirodnim okusima voća dulje uživate. A tek smokva, smokva s narančom, višnja, jagoda, mandarina ili marelica - oduševit će u obitelji sva  nepca. Proizvodi su pravljeni od ručno biranog prvoklasnog voća, visoke kvalitete te ne sadrže konzervans, niti gluten. Možete ih pronaći u svim većim trgovačkim lancima te na web shop-u didaboza.hr sa trenutnom akcijom do kraja rujna -25% na sva obiteljska pakiranja džemova i pekmeza.  

Čokoladni kuglof sa šljivom

SASTOJCI: 

  • 3 jaja 

  • 120 g šećera 

  • 2 vanilin šećera 

  • 100 g oštrog brašna 

  • 1 prašak za pecivo 

  • 30 g kakaa 

  • 180 g mljevenih oraha 

PRIPREMA: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 C.  

  1. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj. Prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao. 

  1. Jaja kremasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom. 

  1. Dodati otopljenu čokoladu, Dida Boža džem od šljiva, ulje, sok i koricu naranče. Sve dobro izmiksati. Dodati smjesu brašno i mljevene orahe te sve još jednom dobro izmiksati. 

  1. Otopiti kockicu maslaca u mikrovalnoj. Kistom premazati stijenke kalupa za kuglof (24 cm) otopljenim maslacem te kalup lagano posipati brašnom. 

  1. Smjesu usipati u kalup te peći 30-ak minuta, odnosno manje ili više ovisno o vašoj pećnici. 

  1. Pečeni kuglof ostaviti 10-15 minuta u kalupu te ga izvrnuti na pladanj. 

  1. Po želji preliti glazurom od čokolade ili posipati šećerom u prahu. 

Recept je pripremila Biljana Oklopčić @bibis_baking_tales u suradnji s Dida Boža brendom. 

Cheesecake sa šipkom i ribizlom 

SASTOJCI: 

(kalup Ø 15 cm) 

  • 135 g petit keksa 

  • 50 ml mlijeka 

  • 290 ml slatkog vrhnja 

  • 200 g krem sira (sobne temperature) 

  • 100 g jogurta 

  • 120 g bijele čokolade (otopljene) 

  • 10 g želatine u prahu 

PRIPREMA: 

Podloga 

  • Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu. 

Krema od krem sira 

  • Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele. 

Žele od šipka i ribizla 

  • Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti. 

Slaganje  

  • Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem. 

Recept je pripremila Ema Žderić @emmtasty u suradnji s Dida Boža brendom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Naručite vrhunsku stolariju od Marlexa već danas – klijenti su prezadovoljni!
PROMO

Naručite vrhunsku stolariju od Marlexa već danas – klijenti su prezadovoljni!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Pet stvari kako pomoći u zdravom razvoju svog djeteta
PROMO

Pet stvari kako pomoći u zdravom razvoju svog djeteta

Roditelj je odgojitelj svome djetetu, a ne prijatelj – uz ovih 5 koraka poklonite mu svoje povjerenje, ali i potaknite da preuzme odgovornost za svoje postupke
Kako prepoznati namještaj koji će trajati?
PROMO

Kako prepoznati namještaj koji će trajati?

Dok većina kupaca mijenja namještaj svakih par godina, neki komadi traju desetljećima. Saznali smo gdje se krije tajna dugotrajnosti i zašto se kvalitetan namještaj uvijek isplati