Najukusnije slastice prave se iz Dida Boža velike voćne teglice!
Ovo morate isprobati! Dida Božine slastice iz velike teglice
Pripremite deserte koji će okusom i izgledom biti kao da ste ih pravili satima, a tu su „u tren oka“. U tome će vam pomoći puni okusi Dida Boža pekmeza od šljiva bez dodanog šećera i džema od šipka u ekonomičnim pakiranjima od 660 – 700 g s visokim udjelom voća. S velikim teglicama dodatno štedite, a u prirodnim okusima voća dulje uživate. A tek smokva, smokva s narančom, višnja, jagoda, mandarina ili marelica - oduševit će u obitelji sva nepca. Proizvodi su pravljeni od ručno biranog prvoklasnog voća, visoke kvalitete te ne sadrže konzervans, niti gluten. Možete ih pronaći u svim većim trgovačkim lancima te na web shop-u didaboza.hr sa trenutnom akcijom do kraja rujna -25% na sva obiteljska pakiranja džemova i pekmeza.
Čokoladni kuglof sa šljivom
SASTOJCI:
-
3 jaja
-
120 g šećera
-
2 vanilin šećera
-
100 g tamne čokolade s narančom
-
100 ml ulja
-
350 ml soka od naranče
-
korica 1/2 naranče
-
100 g oštrog brašna
-
1 prašak za pecivo
-
30 g kakaa
-
180 g mljevenih oraha
PRIPREMA:
-
Zagrijati pećnicu na 180 C.
-
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj. Prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao.
-
Jaja kremasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom.
-
Dodati otopljenu čokoladu, Dida Boža džem od šljiva, ulje, sok i koricu naranče. Sve dobro izmiksati. Dodati smjesu brašno i mljevene orahe te sve još jednom dobro izmiksati.
-
Otopiti kockicu maslaca u mikrovalnoj. Kistom premazati stijenke kalupa za kuglof (24 cm) otopljenim maslacem te kalup lagano posipati brašnom.
-
Smjesu usipati u kalup te peći 30-ak minuta, odnosno manje ili više ovisno o vašoj pećnici.
-
Pečeni kuglof ostaviti 10-15 minuta u kalupu te ga izvrnuti na pladanj.
-
Po želji preliti glazurom od čokolade ili posipati šećerom u prahu.
Recept je pripremila Biljana Oklopčić @bibis_baking_tales u suradnji s Dida Boža brendom.
Cheesecake sa šipkom i ribizlom
SASTOJCI:
(kalup Ø 15 cm)
-
135 g petit keksa
-
50 ml mlijeka
-
290 ml slatkog vrhnja
-
200 g krem sira (sobne temperature)
-
100 g jogurta
-
120 g bijele čokolade (otopljene)
-
10 g želatine u prahu
-
50 g pirea od ribizla
-
svježe voće (dekoracija)
PRIPREMA:
Podloga
-
Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu.
Krema od krem sira
-
Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele.
Žele od šipka i ribizla
-
Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti.
Slaganje
-
Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem.
Recept je pripremila Ema Žderić @emmtasty u suradnji s Dida Boža brendom.
Naručite vrhunsku stolariju od Marlexa već danas – klijenti su prezadovoljni!
Pet stvari kako pomoći u zdravom razvoju svog djeteta
Kako prepoznati namještaj koji će trajati?