Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrijte blagodati prirode: Aktivni odmor u srcu Varaždinske županije

Otkrijte blagodati prirode: Aktivni odmor u srcu Varaždinske županije
10

Istražite izvornu prirodu i doživite avanture koje hrane dušu u zelenom srcu Varaždinske županije

Ne bi bili prvi ljubitelj aktivnog odmora koji je ostao iznenađen prirodom i raznovrsnim aktivnostima koje nudi Varaždinska županija. Kroz zelenilo šuma, mirisne livade i kristalno čiste potoke, svaki kutak ove regije poziva na aktivitet i zasluženo opuštanje u prirodi.

Oaza mira i adrenalina - Varaždinski bregi

Varaždinski bregi, sa svojim pitomim brežuljcima i vinogradima, prava su oaza mira za one koji traže bijeg od svakodnevne vreve. Ovdje možete uživati u dugim šetnjama kroz slikovite krajolike, istražujući šumske staze koje vode do skrivenih vidikovaca s kojih puca pogled na cijelu županiju. Za ljubitelje biciklizma, brojne off-road staze pružaju priliku za nezaboravne vožnje kroz netaknutu prirodu.

Raj za ornitologe i šetače - Dravska park-šuma

Dravska park-šuma, smještena uz rijeku Dravu, nudi jedinstvenu priliku za promatranje ptica i uživanje u bogatom ekosustavu. Ova zaštićena prirodna zona dom je mnogim rijetkim i ugroženim vrstama, a šetnja i bicikliranje njenim stazama vodi vas kroz šumske predjele, uz mirne obale rijeke i preko slikovitih mostića. Idealno mjesto za obiteljski izlet ili samotno promatranje prirodnih ljepota.

Planinarski raj – Izlet na Ivančicu

Ivančica, najviša planina sjeverozapadne Hrvatske, pravi je raj za planinare. Uspon na vrh Ivančice vodi vas kroz guste šume i preko cvjetnih livada, a nagrada na kraju puta je spektakularni pogled koji se pruža s vrha. Planinarski dom nudi utočište i okrjepu, a staze su prilagođene i početnicima i iskusnim planinarima.

Ljekoviti izvori i wellness oaza - Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice poznate su po svojim ljekovitim izvorima još od rimskih vremena. Danas, ovaj gradić nudi wellness centre i toplice gdje možete uživati u terapijama koje obnavljaju tijelo i duh. Okrepljuje već sama šetnja lječilišnim perivojem na kojeg se nadovezuju iskopine rimskih toplica.

Prirodne ljepote i kulturno naslijeđe – Sjever Zagorja

Sjever Zagorja, sa svojim zelenim brežuljcima, očarat će vas svojom ljepotom i bogatstvom kulturnog naslijeđa. Posjetite slikovita seoca i staze koje vijugaju kroz prirodu, prolazeći uz stare kapele i tradicionalne zagorske kuće. Ovaj dio regije pruža mir i tišinu, idealan za opuštajuće šetnje i biciklističke ture, gdje svaki korak i okret pedale otkrivaju nova čuda.

Za ribolovce i ljubitelje vode – ribnjaci i potoci

Varaždinska županija obiluje ribnjacima, potocima i rijekama koji su idealni za ribolov i opuštanje uz vodu. Ribnjaci prirodni tokovi potoka privlače ribolovce iz cijele regije, dok mirni meandri pružaju savršeno mjesto za piknik i obiteljske izlete. Bilo da se odlučite za aktivan ribolov ili jednostavno uživanje u prirodi uz vodu, ovdje ćete pronaći svoj kutak raja.

Spoj s prirodom – zeleni koridori i šetnice

Brojni zeleni koridori i šetnice Varaždinske županije idealni su za sve ljubitelje prirode. Staze koje vijugaju kroz šume i polja, prolazeći uz rijeke i brežuljke, pozivaju vas na istraživanje i otkrivanje skrivenih ljepota. Svaka staza priča svoju priču, a svaki korak vodi vas dublje u srce prirode.

Uživajte u blagodatima prirode i otkrijte čari aktivnog odmora u Varaždinskoj županiji. Ovdje se priroda i čovjek susreću u savršenom skladu, kada svaki trenutak postaje nezaboravna uspomena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sahiti za 24sata prvi put rekao zašto ga je Gattuso kaznio: 'Bio je u pravu, zaslužio sam to...'
EKSKLUZIVNO

Sahiti za 24sata prvi put rekao zašto ga je Gattuso kaznio: 'Bio je u pravu, zaslužio sam to...'

Plus+ Bivši hajdukovac otkrio koji mu bivši 'vatreni' najviše pomaže, kako je zaplakao na odlasku u Hamburg, kako je igrajući ozlijedio i brata... 'Naslijedio sam Vuškovićev stan, jedva čekam da zaigramo zajedno'

Sopić za 24sata o zvijezdi Hajduka, Dinamu... 'Nisu me zvali, ali klupa mi neće pobjeći'
ČEKA NOVI ANGAŽMAN

Sopić za 24sata o zvijezdi Hajduka, Dinamu... 'Nisu me zvali, ali klupa mi neće pobjeći'

Plus+ 'Olić je trebao zvati Durdova, Dinamo će se mučiti u HNL-u i trebao je Jakiru dati još jednu šansu, Petar Sučić igrač je za njemačku ligu, Matanovića bi svaki trener želio, a zbog stadiona bi ih sve trebali biti sram!'
'Košarka me odvela na studij u SAD, a lani sam izumila test za rano otkrivanje raka dojke'
REVOLUCIONARNI IZUM SPLITSKE ZNANSTVENICE

'Košarka me odvela na studij u SAD, a lani sam izumila test za rano otkrivanje raka dojke'

Nakon igranja za košarkašku reprezentaciju splitska znanstvenica Ivana Domljanović dobila je stipendiju za SAD. Šest godina radila je na svom izumu