Novi su hladnjaci ekonomični i nude inteligentne sustave hlađenja te dobro organiziranu i preglednu unutrašnjost. Zahvaljujući novim tehnologijama, oni su i okrepljujući za vašu hranu
Odgovorni prema hrani: Gorenje ION generation hladnjaci
Redovito radeći 24 sata dnevno, sedam dana tjedno tijekom cijele godine, hladnjaci i zamrzivači su među najvećim potrošačima energije u svakome kućanstvu. Oni mogu potrošiti više od četvrtine cjelokupne električne energije u kući! Loš smještaj aparata i prekomjerna temperatura okoliša mogu još više povećati potrošnju. Rashladno-zamrzivački aparat proizveden prije deset godina ili čak ranije može potrošiti triput više od novijih modela koji posjeduju napredne tehnologije. Zamjena nekog starog aparata s novim može dovesti do priličnih ušteda u našem računu za struju; dodatno, svaki je ušteđeni kilovatsat prilog očuvanju našeg okoliša. Napredne tehnologije i inteligentno hlađenje u novim hladnjacima omogućit će i najbolje pohranjivanje svježe hrane i unaprijediti vašu prehranu.
Uz ekonomičnost, u koristi od suvremenih hladnjaka uključuju se i napredne inteligentne tehnologije za dugotrajno očuvanje svježine, vitamina i pune hranidbene vrijednosti hrane pohranjene u hladnjaku. Na primjer, senzorska tehnologija AdaptTech hlađenje omogućava u novim hladnjacima Gorenje automatsku prilagodbu temperature unutar hladnjaka prema zahtjevima i navikama korisnika. Nadalje, konstantna temperatura i optimalni uvjeti pohranjivanja u hladnjaku održavaju se bez obzira na to koliko se često otvore vrata. Prema tome, svježa hrana više nije izložena neželjenim temperaturnim šokovima koji su štetni za njenu kakvoću i svježinu.
Izdvaja se i inovativni pristup Gorenja u očuvanju svježine i kakvoće hrane u hladnjaku koji svoje nadahnuće nalazi u prirodi. ION generation hladnjaci iz Gorenja, hvale se ionizacijskom tehnologijom IonAir. U kombinaciji s vrhunskim sustavom kruženja zraka MultiFlow 360°, zrak u hladnjaku nabijen je negativnim ionima (anionima) koji imaju vrhunski povoljno djelovanje na hranu i održavaju ju svježom i hrskavom.
Unatoč suvremenoj tehnologiji i metodama pohranjivanja, puno hrane propadne i bace se svake godine* u prosječnom kućanstvu. Često je to rezultat neodgovarajućeg pohranjivanja hrane. Stoga nova generacija hladnjaka iz Gorenja ima i bolji raspored i organizaciju prostora za pohranjivanje.
Suvremena tehnologija NoFrost Plus u odjeljku zamrzivača sprječava nakupljanje leda i inja na hrani kako bi se poboljšala ekonomičnost djelovanja, preglednost i uporaba prostora. Istovremeno, čini nepotrebnim zamorno ručno odleđivanje i čišćenje. Značajna svojstva odjeljka zamrzivača uključuju XXL ladicu SpaceBox namijenjenu pohranjivanju velikih komada kao i funkcije FastFreeze i XtremeFreeze za brzo i intenzivno zamrzavanje kod –24 ili –30 °C što zadržava kakvoću i hranjivu vrijednost zamrznute hrane na dugi rok.
Zdrava i kvalitetna hrana vodi prema zdravom tijelu. Zahvaljujući ovoj generaciji hladnjaka Gorenje, izvrsna zdrava svježa hrana može uvijek biti pri ruci. Inteligentni sustavi hlađenja odgovorni su za vaše dobro i vaš obiteljski proračun. Stvaranjem prvorazrednih uvjeta pohranjivanja i održavanjem hrane na dugi rok, oni smanjuju na minimum količinu hrane koju ćete baciti.
Odgovorni prema hrani
Neki savjeti za ispravno pohranjivanje i smanjivanje količine hrane koja će biti bačena:
1. Planirajte svoju kupovinu. Upotrijebite popis
2. Provjerite rok uporabe prema datumima na hrani i planirajte prema tome svoja jela
3. Uzmite u obzir svoj ograničeni budžet. Nastojte što češće izabrati hranu koju vole svi u vašoj obitelji
4. Uvjerite se da je hrana pohranjena pravilno kako bi ostala svježa i dulje upotrebljiva. Izaberite model hladnjaka sa svojstvima koja to omogućavaju. Kada se radi o vašoj hrani, postrožite svoje standarde
5. Kada donesete hranu s duljim rokom trajanja, smjestite ju u stražnjem dijelu hladnjaka, iza proizvoda koji su već neko vrijeme u hladnjaku i koji su bliže kraju svojega roka trajanja. Tako takve namirnice neće ležati zaboravljene straga u hladnjaku
6. Upotrijebite sve što ste kupili ili ubrali u vrtu ili voćnjaku. Upotrijebite preostalo povrće od kojega ćete pripremiti ukusno varivo; upotrijebite preostalo voće od kojega ćete pripremiti osvježavajući kompot ili frape
7. Napravite manja serviranja
8. Pohranite hranu u skladu s uputama na ambalaži
9. Zamrznite hranu
10. Čim započne vrijeme berbe, počnite jesti hranu iz vrta i voćnjaka
* U Europskoj Uniji prosječna količina bačene hrane je 179 kilograma po prosječnom domaćinstvu i godini. Najčešće bačene stavke uključuju povrće, voće, mliječne proizvode i delikatese. (Izvor: Izvještaj Europske Komisije,rujan 2011.)
Genijalan razlog da ovog vikenda posjetite Varaždin
Klapa Intrade oduševila Zagreb u tri nezaboravne večeri u Lisinskom!
Andrija Premec odmjerio snage s najboljima na finalu Heineken® Star Quality programa