Obavijesti

Promo sadržaj

Novi Therma V™ R290 Monobloc modeli predstavljeni na IFA sajmu u Berlinu

Novi Therma V™ R290 Monobloc modeli predstavljeni na IFA sajmu u Berlinu
4

Proširena linija visokoefikasnih uređaja s malim i srednjim kapacitetom osigurat će stabilne performanse grijanja domaćinstava diljem Europe.

LG Electronics je na IFA sajmu u Berlinu predstavio inovativne dizalice topline Therma V™ R290 Monobloc. Ovi pouzdani uređaji za reguliranje temperature zraka mogu brzo ugrijati ili ohladiti prostor, a predstavljeni su na sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu. Na prošlogodišnjoj IFA-i uspješno su lansirani modeli s većim kapacitetom (12, 14, 16 kW), a novi Therma V modeli od 7 i 9 kilovata (kW), pored sofisticiranog dizajna koji se uklapa u okolinu, imaju i napredni kompresor koji poboljšava efikasnost.

Uz obaveznu primjenu standarda za zgrade s nultom potrošnjom energije (NZEB) širom Europe, dizalice topline za grijanje i hlađenje (AWHP) postaju sve popularnije zbog svoje sposobnosti da smanje emisiju ugljičnog dioksida i smanje neizvjesnosti kada je riječ o opskrbi energijom. Modeli sa srednjim i malim kapacitetom su prikladniji za novogradnju, što nove LG modele od 7 i 9 kW čini idealnima za europsko tržište. U razvoju novih uređaja pomoći će i novi laboratorij za istraživanje i razvoj aerosola (R&D) koji LG otvara u Frankfurtu. Tamo će se u razvijati visokoefikasna rješenja za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), koja su prilagođena različitim klimatskim uvjetima diljem Europe.

Visoko efikasne performanse

U sklopu proaktivnog odgovora na strože propise o F-plinovima i prelazak zemalja Europske unije s tradicionalnih kotlova na toplotne pumpe za grijanje i hlađenje (AWHP), LG je usvojio rashladno sredstvo R290 za svoju Therma V R290 Monobloc seriju. Ovo prirodno rashladno sredstvo ima indeks globalnog zagrijavanja (GWP) od samo 3, što je znatno niže u usporedbi s rashladnim sredstvima koja se obično koriste u rješenjima za grijanje. S energetskom ocjenom A+++ ova napredna tehnologija smanjuje emisiju ugljičnog dioksida do 79 % u usporedbi s kotlovima, koristeći energiju iz topline u zraku. Korisnici Therma V pumpi, mogu očekivati značajno povećanje energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima.

Najnovije Therma V dizalice topline za grijanje i hlađenje koriste napredni kompresor kako bi postigle nove razine energetske efikasnosti i performansi u hladnijim klimatskim uvjetima. Niža pozicija kompresorskog procesa doprinosi stabilnijem radu i manjim računima za struju, dok sistem omogućava izlaznu temperaturu vode do 75 stupnjeva Celzijusa, čak i kada je temperatura zraka 15 stupnjeva ispod nule.

Zahvaljujući potpuno novom kompresoru, oba modela dizalica topline (AWHP) rade tiho, pri razini buke od 49 dB(A) za model od 7 kW i 50 dB(A) za model od 9 kW. Napredna rješenja iz LG Electronics Shaft Through poboljšavaju stabilnost i smanjuju trenje, što umanjuje buku i vibracije, naročito tijekom rada pri niskom opterećenju. Dodatno, unaprijeđene biomimetičke inovacije doprinose tišem radu ventilatora.

Najsofisticiraniji dizajn do sada

Therma V R290 Monobloc odlikuje se elegantnim dizajnom s jednim ventilatorom koji se lako uklapa u različite interijere. Tamnosiva nijansa i otvor s karakterističnom šarom, savršeno se uklapaju u različita okruženja. Ovaj specijalni dizajn omogućuje da se jedinica postavi ispod većine prozora, pritom ne ometajući pogled, što je čini praktičnim i estetski privlačnim dodatkom za svaki prostor.

Simbioza pametnog i jednostavnog

Nove LG dizalice topline (AWHP) dizajnirane su tako da se besprijekorno uklapaju s različitim unutrašnjim rješenjima zahvaljujući pojednostavljenim instalacijama, poboljšanoj fleksibilnosti i prilagođenim opcijama – kontrolnim, hidro i kombiniranim jedinicama – koje odgovaraju različitim uvjetima instalacije. Njihov optimizirani dizajn omogućava efikasniju i bezbrižniju montažu, dok Building Energy Control (BECON) cloud tehnologija omogućava servisnom partneru da uređaj ažurira na daljinu. Novi modeli također nude jednostavno i praktično upravljanje i praćenje potrošnje energije putem LG ThinQ™ sustava, stvarajući integriranu kućnu energetsku platformu sa sustavom za skladištenje energije (ESS).

„Najnoviji LG Therma V R290 Monobloc stanovnicima Europe pruža mogućnost biranja koji kapacitet naprednih uređaja im odgovara uz najbolje performanse do sada i nezaboravno korisničko iskustvo“ izjavio je Lyu Jae-Cheol, predsjednik LG Home Appliance & Air Solution. „LG Electronics će i dalje koristiti svoju ostvarenu prednost u kreiranju visokoefikasnih energetskih tehnologija i proizvoda kako bi ponudila što širi asortiman prilagođen regionalnim potrebama korisnika.” Za ovaj inovativni proizvod dobit ćete pet godina jamstva, a više o njegovim karakteristikama možete pronaći na linku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
E.ON Hrvatska i XEnergy pokreću prvi Internship program za studentice
PROMO

E.ON Hrvatska i XEnergy pokreću prvi Internship program za studentice

E.ON Hrvatska, u suradnji s XEnergy, mrežom za promicanje žena u energetskoj tranziciji, pokrenuo je natječaj za prvi Internship program namijenjen studenticama
Sve za vaš dom na jednom mjestu: Kvaliteta i odlične cijene uz Alles
PROMO

Sve za vaš dom na jednom mjestu: Kvaliteta i odlične cijene uz Alles

Širok izbor bijele tehnike, elektronike i elektromaterijala dostupan je uz samo nekoliko klikova, a brza, sigurna i povoljna kupnja postaje još jednostavnija uz brojne akcijske ponude i popuste
BIZ-BUY-SELL: 'Otkup uhodanog malog biznisa može biti dobra poduzetnička prilika'
PROMO

BIZ-BUY-SELL: 'Otkup uhodanog malog biznisa može biti dobra poduzetnička prilika'

Sudionici BIZ-BUY-SELL konferencije o kupoprodaji malih poduzeća u Hrvatskoj zaključili: Otkup uhodanog malog biznisa može biti dobra poduzetnička prilika