Obavijesti

Promo sadržaj

Nova sportska igra: U Zagrebu se krajem rujna održava prvi Cornhole Festival

Nova sportska igra: U Zagrebu se krajem rujna održava prvi Cornhole Festival
5

Cilj je da Cornhole do 2032. postane prvi sport na Olimpijskim igrama koji će žene i muškarci igrati zajedno!

Na zagrebačkom Jarunu će se u subotu, 23. rujna 2023., od 10 do 24 sata, po prvi puta održati Cornhole Festival.

Ako još niste čuli za Cornhole, sada je vrijeme da doživite ovu novu igru i uživo.

Što je Cornhole?

Riječ je o dinamičnoj igri u kojoj se dvočlani timovi natječu u bacanju Cornhole vreće prema drvenim platformama s rupom, a koje su udaljene nešto više od 8 metara. U svijetu Cornhole igra preko 24 milijuna ljudi, natjecanja se prenose i putem ESPN-a, a popularnost igre sve više raste i u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj danas brojimo oko 300 aktivnih članova koji redovito sudjeluju u natjecanjima koja se organiziraju u Zagrebu Istri, te na Europskim natjecanjima pod organizacijom Američke Cornhole lige (ACL-a). Cilj nam je dodatno popularizirati igru u našoj zemlji, među svim generacijama, budući da za igru nije potrebno prethodno iskustvo, a posebice među djecom i mladima. Cornhole je, prije svega, inkluzivna igra, igra u kojoj nema podjele na ženske i muške timove, i mogu se uključiti svi koji žele unaprijediti svoje vještine, a pritom se i zabaviti, kao što kaže i naš slogan - Where skill meets fun“, naglasio je Marin Barišić, osnivač udruge Cornhole Croatia u Hrvatskoj.

Festival će okupiti igrače iz različitih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja te je otvorenog tipa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca na web stranici www.cornhole.hr, a pobjednike očekuju i nagrade.

Cornhole će se igrati u parovima, i svi timovi će igrati najmanje 4 kruga do 21. Cilj je, dakle, ubaciti vreće u rupu na suprotnoj ploči. Pogodak u rupu donosi 3 boda, dok vreća koja ostane na ploči donosi 1 bod, dok se samo razlika bodova prenosi u sljedeću rundu. Ekipa koja je osvojila bodove u prethodnom bacanju započinje sljedeće bacanje. Igrač može ubaciti protivničku vreću u rupu ili ju srušiti s ploče, a bodovi se zbrajaju kad su sve vreće bačene. Pobjednik je tko prvi dođe do 21 boda.

Osim natjecatelja, svoje će vještine moći isprobati i sami posjetitelji za koje su osigurani dodatni Cornhole setovi, ali i djeca, na posebno prilagođenom setu za najmlađe.

Sjajne nagrade

Naravno, festival ne bi bio potpun bez sjajnih nagrada za najbolje igrače. Organizatori su pripremili iznenađenja i vrijedne nagrade za pobjednike

Cornhole Festival 2023. ne bi bio moguć bez podrške vrijednih sponzora i partnera koji dijele strast prema spajanju sporta i zabave.

Festival će se realizirati uz pomoć sponzora: Amazinga, BiteMe nutrition, Decathlon, the Garden Brewery, Harat’s pub, RedBull, Wicked Wood Games i Zug Bar.

Ne propustite događaj

Festival je prilika za stvaranje novih priča, stjecanje novih poznanstava i prilika da svi budu dio nečeg velikog.

Prijave su otvorene sve do 22. rujna 2023., a dobrodošli su svi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.