Obavijesti

Promo sadržaj

Što spaja zombije, rajčice i Momčila Otaševića? Domaća hit komedija „Šalša“

Što spaja zombije, rajčice i Momčila Otaševića? Domaća hit komedija „Šalša“
2

Ima li nešto gore od velike ljetne invazije turista na mali dalmatinski otok? Ako ste odmah rekli „ne“, razmislite dvaput, jer domaća komedija „Šalša“ prikazuje jednu puno goru situaciju – invaziju zombija na (fiktivni) dalmatinski otok Mala Glava

Zabavan film s Momčilom Otaševićem kao vječnim studentom mađarskog te Slavkom Sobinom i Damirom Markovinom kao zombi-policajcima od ovoga se tjedna može pogledati u hrvatskim kinima i multipleksima.  

Još od kada je Victor Halperine 1932. snimio „White zombie“, prvi film o zombijima u kojem glavnu ulogu ima legendarni Bela Lugosi, „živi mrtvaci“ neiscrpna su inspiracija filmašima iz cijeloga svijeta. Ima tu krvavih horora, parodija, akcijskih filmova, trilera, pa čak i nekoliko, u što nitko nije sumnjao, zombi pornića, a hrvatska je kinematografija svoju prvu zombi komediju dobila 2019. s „Posljednjim Srbinom u Hrvatskoj“ Predraga Ličine. 

Film koji se ne odbija 

Komedija s elementima zombi horrora „Šalša“, nastala u produkciji Maxima filma, nastavlja tu dobru tradiciju miješanja humora i strave, ali i unosi dio dalmatinskoga duha. Upravo taj spoj fjake i krvoprolića dovodi do najkomičnijh trenutaka kao što je pojava zombi zeke – na prvi pogled jako slatke životinje, koja će vam bez problema odgristi ruku ako joj date prst. 

Šalša“, film redatelja Dražena Žarkovića, svjetsku je premijeru imao na 71. Filmskom festivalu u Puli osvojivši Zlatnu arenu za vizualne efekte. Ispunjena Arena odlično je reagirala na zabavnu priču o Vatroslavu, koji dolazi na otok u berbu rajčica, ne znajući da će uskoro morati bježati od zombija, ali i boriti se za ljubav lijepe stomatologinje Irene (Ivana Gulin).  

Kada su me nazvali i ponudili ulogu u otočnoj komediji, bio sam jako zadovoljan. Onda su počeli spominjati zombije i eksplozije, pa sam se malo iznenadio. A kada su mi rekli da se moj lik zove Vatroslav i pritom je još student, znao sam da je ovo ponuda koja se ne odbija. Jednostavno je riječ o ulozi kakvu dosad nikada nisam imao“, kazao je glavni glumac Momčilo Otašević

Zvijezda serije „Kumovi“, ali od ove jeseni i serije „U dobru i zlu“, za ulogu je morao doći u dobru formu. Naime, u filmu „Šalša“, snimanom na Šolti, pojavljuje se u gotovo svakoj sceni, a nerijetko ispred kamere – bježi pred zombijima. Sve se to isplatilo kad je ovo ljeto opet došao na Šoltu, gdje je održana posebna projekcija „Šalše“, i vidio publiku kako zadovoljno gleda film, čas se smijući zabavnim nezgodama u koje upada Vatroslav, a čas zadržavajući vriskove pred krvavim pohodom neživih. 

Među hrabrim i odvažnim filmovima iz cijeloga svijeta 

Film doista nudi za svakoga ponešto. Prvenstveno je to komedija, no ima tu i romantike i društvene kritike, a, naravno, uz zombije i nezaobilaznog horora“, rekao je Otašević. 

Uz njega u filmu glume i Ivana Gulin, Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić i Donat Zeko. 

@salsa_film Kakve veze drug Tito ima sa zombijima, uskoro saznajte u kinima. 🧟 Do tada film pogledajte: 🍅 24.8. - Kino Mediteran Šolta #kino #šlaša #summerteeth #Šoltu #movie #film #fyp #foryou #foryoupage #momcilootasevic #tito ♬ original sound - salsa_film

Već su ljetne projekcije u Puli i Splitu te na Hvaru i Šolti pokazala da publika i te kako voli „Šalšu“. No, film je počeo dobivati i priznanja u inozemstvu. U listopadu će biti prikazan u službenom programu 40. Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, jednog od najznačajnijih europskih festivala, i to u sekciji posvećenoj hrabrim i odvažnim filmovima iz cijeloga svijeta. 

Drago nam je što originalne dalmatinske zombije izvozimo u svijet. 'Šalša' je film za koji se nadamo da će u njemu uživati publika, kako domaća tako i strana. A pravi okus krvi i komedije može se doživjeti tek u kinu“, izjavio je redatelj Dražen Žarković, pozvavši gledatelje da dođu vidjeti „Šalšu“ u kino. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici donosi više nego zanimljiv ostatak programa
PROMO

12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici donosi više nego zanimljiv ostatak programa

Hedonistička ruta za eno – gastro – outdoor ljubitelje, ekskluzivne večere, cooking show u Terraca Bar & Restaurant i cjelomjesečna posebna ponuda specijaliteta od plave ribe

Hrvatski Prodajni Mindset širi se regijom: Naše inovacije promijenile su trendove u struci
PROMO

Hrvatski Prodajni Mindset širi se regijom: Naše inovacije promijenile su trendove u struci

U potpuno ispunjenoj dvorani rovinjskog Weekend Media Festivala, više od stotinu zainteresiranih gledatelja sudjelovalo je u raspravi na panelu „Prodajni orgazam. Kad prodaja postaje bolja od seksa?“
Jug umanjuje račune za struju, ali i potiče bolje raspoloženje kod ljudi!
PROMO

Jug umanjuje račune za struju, ali i potiče bolje raspoloženje kod ljudi!

Na jugu je uvijek toplo, zato je poželjno da najveće prostorije ostakljenja budu orijentirane upravo prema toj strani svijeta.