Obavijesti

Promo sadržaj

Najotkačenija grupa glazbenika zabavljat će vas 14. rujna na Ekotlonu kraj jezera Bundek

Najotkačenija grupa glazbenika  zabavljat će vas 14. rujna na Ekotlonu kraj jezera Bundek

Goran Gorše, umjetnički voditelj ansambla Sudar Percussion, najavljuje da će na Ekotlonu ove godine prezentirati glazbu koju će izvoditi na svemu samo ne na udaraljkama. Publika će se nasmijati do suza

VIDEO


Pripreme za festival zdravlja Ekotlon, koji će 14. rujna od 10 sati biti na Bundeku, u punom su jeku. Osim utrke na koju se mogu prijaviti, posjetitelje očekuje radionica food waste, na kojoj mogu doznati što napraviti od ostataka hrane, kako pružiti život staroj odjeći, a otkrit će i put do zdravog i blistavog izgleda. Svašta će naučiti i o hrani, ali i uživati u nastupu "najotkačenije grupe muzičara na ovim prostorima"  - ansambla Sudar Percussion. 


-  Ah, taj epitet nas prati već godinama, ali zapravo mi samo uživamo na svakom nastupu, koncertu ili radionici, tijekom kojih širimo ljubav prema udaraljkama - kaže nam Goran Gorše, akademski glazbenik i profesor udaraljki te umjetnički voditelj ansambla.

Osim što je iznimno talentiran glazbenik, od 2010. godine on je i vizionar koji je osnovao udaraljkaški ansambl. S obzirom na impresivan niz projekata koje ansambl Sudar uspješno realizira te količinu inspiracije koju unose u svaku svoju izvedbu, na Bundeku pripremaju pravi show. 

Sprema se zabava 

- Na Ekotlonu ove godine prezentirat ćemo glazbeni broj koji je iz područja udaraljkaškog teatra, a izvodit ćemo ga na svemu samo ne na udaraljkama.  Bit će kratko, zabavno i prigodno, kako bi se publika nasmijala do suza dok gleda četiri izvođača koji kuhačama i loncima izvode 'Eine kleine Tisch Musik'. Drugi dio će biti 15-minutni show program pod nazivom 'Sudar&Brass', u kojem kroz svjetske hitove 'sudarovci' uz pomoć puhača podižu atmosferu na događaju - objašnjava Goran, koji je u pokretanje ansambla krenuo bez velikih očekivanja. 


- Jednostavno smo bili dobra i kvalitetna ekipa koja gleda u istom smjeru i gaji ljubav prema udaraljkama. U svakom slučaju trebalo je puno godina truda i rada da Sudar Percussion postane ono što danas jest. Mnogi su projekti iza nas, više od 300 koncerata, nastupa i radionica u Hrvatskoj i inozemstvu, a i dalje neumorno radimo na novim projektima i glazbenim suradnjama. Radujemo se svakom sljedećem nastupu i intenzivno se pripremamo za 2025. godinu - kaže.

Kvalitetna glazba

Odavno mu je želja i misija podignuti udaraljke na višu razinu u Hrvatskoj, da ljudi vide kako se na udaraljkama također može izvoditi kvalitetna glazba i da može biti zanimljiva.
- Upravo tu misiju i cilj ostvarujemo svake godine, a to zahtijeva ogroman trud i puno promišljanja, kao i odgovornosti i rizika. Činjenica je da su se udaraljke i udaraljkaštvo u Hrvatskoj podignuli na vrlo visoku razinu, a tome svjedoče mnogobrojni novootvoreni odjeli za udaraljke u glazbenim školama i povećan interes za upis u glazbene škole diljem Hrvatske, velik broj festivala i seminara koji iznjedre nove mlade udaraljkaške snage, sve više novih kompozicija skladanih za udaraljke i novih snimljenih djela. Svakako se trudimo ljudima približiti udaraljke na sve moguće načine i, ako me pitate uspijevamo li u tome, izgleda da uspijevamo. Broj koncerata pokazuje može li glazba na udaraljkama biti zanimljiva i kvalitetno izvedena - smatra Goran, koji trenutačno sa svojom ekipom priprema veliki koncert na Velebitu, pod Tulovim gredama, na Majstorskoj cesti, 1. rujna u 19 sati. Prvi put u 192 godine upravo će Sudar Percussion oživiti Tulove grede multimedijalnim projektom Oxygene. 


- Iznimno smo počašćeni što ćemo zapisati povijest kao prvi glazbeni izvođači pod Tulovim gredama, a ovim putem sve pozivamo da nam se pridruže. Nadalje u rujnu, listopadu i studenom imamo mnoge nastupe, koncerte i radionice diljem Hrvatske.

'Ruksak pun kulture' 

U okviru projekta 'Ruksak pun kulture' posjetit ćemo otoke Šipan, Vis, Krk, zatim na kontinentu Čepin, Trnavu i Josipdol. Sudar Percussion će 14. i 15. rujna održati koncerte s novim programom uz radionice u Centru za mlade Bunker. Porinom nagrađeni album 'FOLK&ROLL' izvest ćemo 5. listopada u Ivanić Gradu s vokalnim sastavom Singrlice, a u Samoboru 20. listopada izvodimo bezvremensku 'Carminu Buranu' Carla Orffa uz zbor 'Ivan Goran Kovačić' pod dirigentskom palicom maestra Ivana Šćepanovića - najavljuje. 
Najvažniji koncert koji pripremaju bit će onaj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod nazivom "15 godina s vama" 2. travnja 2025. Za svoj 15. rođendan publici kroz retrospektivu žele priuštiti koncert za pamćenje. 
Raspored svih budućih koncerata možete pogledati na Facebooku, Instagramu i na web stranici www.sudarpercussion.com.

Prijave na utrku Ekotlon traju i dalje. 

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a ponosni partneri projekta su Konzum, HEP, OTP banka, INA, JYSK, PIK Vrbovec, Hrvatska pošta, Pet centar, Fina. Projekt podržavaju Vrtni centar Flora, Interzero, Humana Nova, Consultare i Eko Taxi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Malo drugačiji ponedjeljak: Povedite klince i budite dio zabavnog finala Chefa škole
SVI PUTOVI VODE U VUKU!

Malo drugačiji ponedjeljak: Povedite klince i budite dio zabavnog finala Chefa škole

Edukativno-zabavni projekt Budi chef škole ove se godine održava u Osijeku, točnije u Vuki, odakle nam dolaze prošlogodišnje pobjednice. Uz veliko finale i spektakularni cooking show, pripremili smo zabavne aktivnosti i vrijedne nagrade
Tvrtka Dyson predstavila svoj prvi, revolucionarni model Dyson OnTrac™ slušalica
PROMO

Tvrtka Dyson predstavila svoj prvi, revolucionarni model Dyson OnTrac™ slušalica

Slušalice, nanovo izumljene: Dyson OnTrac™