Obavijesti

Promo sadržaj

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu
1

Half 8 jedan je od à la carte restorana po kojima ćete pamtiti svoj odmor.

U centru Novigrada na terasi, nekoliko koraka od mora poslužiti će vam vrhunske specijalitete od ribe, sočan, obavezno odležan steak, Mason burgere ili domaću tjesteninu s tartufima. Narcis Mujčin posljednje dvije godine radi kao kuhar u restoranu Half 8, koji je dio turističke kompanije Aminess Hoteli & Kampovi. Iako ima tek 23 godine, iza sebe ima sedam odrađenih sezona u kuhinjama Aminessovih restorana. Došao je, priča, iz Slavonskog Broda sa sedamnaest godina i potvrdom o sposobnosti za rad od školskog pedagoga. Pet sezona odradio je u restoranu Capa u Aminess Maravea Camping Resortu, a posljednje dvije dobio je priliku raditi u restoranu Half 8. Posebno ističe priliku učenja od Davida Skoke, jednog od najboljih hrvatskih chefova, koji u sklopu projekta ‘Aminess Gourmet Lab’ educira mlade kuhare. 

‘Aminess puno ulaže u razvoj svojih kuhara. Edukacije koje smo prošli s Davidom Skokom su bile vrhunske. Nikada nisam imao priliku raditi s chefom koji toliko zna o pripremi ribe. Ta znanja su mi bila neprocjenjiva za osobni napredak. Kvalitetna riba kod nas je pristupačna i možemo pripremati fantastična jela’, govori Narcis. 

Kao primjer s edukacije, izdvaja trik koji je pokupio od Skoke, a to je da fileti ribe mogu dugo ostati svježi u mješavini soli i šećera.

 ‘Trenutno imamo jednu od najvećih bruto osnovica plaća u turizmu kojoj se pribrajaju dodaci za rad nedjeljom i praznikom, dodatak za godine provedene u firmi, stalni mjesečni dodatak, božićnica i dar za djecu. Osim toga, smještaj je osiguran svim zaposlenicima u destinacijama u kojima poslujemo, a trenutno su to Novigrad, Orebić i Brna na Korčuli’, poručuju iz Aminessa.

Narcis Mujčin kaže da je prilika za učenje i napredak u Aminessu mnogo, a svakodnevni posao je zanimljiv i izazovan. Dodaje i da, iako se tijekom sezone drži čvrste rutine, njegov posao je daleko od monotonog. “A la carte kuhinja u sezoni ne može biti monotona. Gužva je, nosi te adrenalin. Nikada ne znaš koliko će ljudi doći na večeru i što će naručiti. Niti jedna večer ne izgleda isto. Puno je drugačije od, recimo, pansiona”, govori nam Narcis. 

Restoran u kojem radi nudi različite specijalitete, ali on se specijalizirao za stakeove. Kada je kao klinac prvi puta došao u kuhinju, već su ga prve noći postavili za roštilj, pa se s vremenom i razvio u tom smjeru. 

‘Danas najviše radim stakeove. Tomahawk, T-Bone, Ramstek, Striploin, Biftek i Ribeye. Radimo s odležanim mesom koje se prije no što se posluži odležava 32 dana. Kvaliteta mesa s kojim radimo je iznimno visoka’, priča. 

Kroz godine je razvio vlastiti stil pripreme, naučio sitne finese koje dolaze s iskustvom. Želite li, poput Narcisa, svoju karijeru u gastronomiji započeti u Aminessu, popis otvorenih pozicija možete pogledati ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Veliki uspjeh Mljekare Livno na World Cheese Awards 2024.
PROMO

Veliki uspjeh Mljekare Livno na World Cheese Awards 2024.

Ove nagrade potvrđuju kontinuiranu kvalitetu i tradiciju Mljekare Livno, koja već gotovo 140 godina proizvodi sireve koji osvajaju nepca diljem svijeta
Višegodišnji program katastarskih izmjera otvara vrata razvoju i investicijama
PROMO

Višegodišnji program katastarskih izmjera otvara vrata razvoju i investicijama

Državna geodetska uprava (DGU) provodi kapitalni projekt u području zemljišne administracije – Višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja, u sklopu kojeg će se od 2021. do 2030. godine izmjeriti 600.000 hektara građevinskih zemljišta diljem Hrvatske
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000€
PROMO

"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000€

U posljednjem u nizu, četvrtom izvlačenju glavne nagrade Cro Casino nagradne igre Uhvati 100.000 eura, održanom 4. studenog, sretna dobitnica osvojila je glavnu nagradu od 100.000,00 eura na potrošačkoj kartici