Obavijesti

Promo sadržaj

Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion

Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion
4

Lidl je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji koristi potpuno električni kamion za opskrbu svojih trgovina. Lidlov električni kamion robu će dostavljati iz logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom u trgovine u Zagrebu, što predstavlja jedinstveno rješenje za osiguranje opskrbe trgovina bez negativnog utjecaja na okoliš

"S prvim u potpunosti električnim kamionom, Lidl Hrvatska nastavlja sa snažnim angažmanom u okviru održivog poslovanja. Ponosni smo na ovo partnerstvo kojim uvodimo nova, moderna i ekološki prihvatljiva rješenja u područje transporta i logistike, čime predano slijedimo načela naše strategije održivosti “Na putu prema sutra” i doprinosimo čišćoj, zelenijoj i održivijoj budućnosti.” – istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

U suradnji s tvrtkom Đino d.o.o, Lidl Hrvatska je pronašao izvrsno logističko rješenje za svoje poslovanje - Volvo električni kamion. Volvo FE Electric najveće dopuštene mase 28t i nosivosti preko deset tona može prijeći do 250 km s jednim punjenjem, ovisno o intenzitetu rada rashladne jedinice koja je također potpuno bez emisija i napaja se iz pogonskih baterija vozila. U jednom danu, vozilo može opskrbiti dvije trgovine u Zagrebu i vratiti se u centralno skladište u Jastrebarskom. Osim toga, kamion s električnim pogonom i hlađenjem je vrlo tih, što je dodatan plus za rad u centru grada jer se trgovine obično opskrbljuju noću ili vrlo rano ujutro. U mnogim srednjoeuropskim zemljama, Lidl prednjači u alternativnim vozilima kojima opskrbljuje svoje trgovine.

Prvi električni kamion u floti Lidlovih vozila u Hrvatskoj još je jedan dokaz da je održivost Lidlov cilj na svim razinama poslovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.