Obavijesti

Promo sadržaj

Još tri dana do Boris Hanžeković memorijala

Još tri dana do Boris Hanžeković memorijala
4

Zagreb čeka tri dana vrhunske atletika

Odbrojavanje do 74. Boris Hanžeković memorijala ušlo je u završnicu. Još samo tri dana dijeli nas od svjetskog atletskog spektakla koji započinje u petak 6. rujna kada će se u srcu Zagreba, na glavnom zagrebačkom trgu, s početkom u 17 sati održati Zagreb City Challenge. Za potrebe ovog natjecanja na Trg bana Jelačića dovozi se čak 20 tona pijeska koji je potreban za doskočište, kao i postavljanje impresivne staze za zalet od 60 metara kojom će protrčati brojni vrhunski skakači i skakačice u dalj.

Subotnja večer 7. rujna od 18.30 sati rezervirana je za noćni spektakl pod zvijezdama - 10. Memorijal Ivana Ivančića na Gradskim fontanama, gdje će kuglu tešku preko 7 kg bacati najbolji bacači svijeta. Osim uzbudljivih sportskih trenutaka, specijalni efekti, projekcije na fontanama, tisuće ljudi okupljenih oko bacališta - pravi su razlozi zašto ovo događanje ne smijete propustiti.

Kulminacija događanja bit će tradicionalni Boris Hanžeković Memorijal koji započinje svečanim otvorenjem u 17 sati na Sportskom parku Mladost. Na 74. izdanju ovog natjecanja očekuju nas atraktivne atletske izvedbe i sportski trenuci za pamćenje u čak 21 disciplini.

Na listi imena natjecatelja svake godine nalaze se brojni osvajači odličja, tako će startne liste disciplina i ove godine vrvjeti vrhunskim imenima poput bacača kugle Ryana Crousera, bacača kladiva Ethana Katzberga, bacača diska Rojea Stone i bacačice diska Valarie Allman koji su sve redom olimpijski pobjednici iz Pariza. Dodajmo i da će u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone trčati dva olimpijska pobjednika - Omar McLeod i Hansle Parchment. Pred domaću publiku stat će na kako kažu, najdražem natjecanju sezone, naša Sandra Elkasević, Sara Kolak i Filip Pravdica, kao i mlade nade hrvatske atletike - Jana Koščak, Mia Wild, Vita Barbić i Roko Farkaš.

U sklopu tjedna atletike organizatori Boris Hanžeković Memorijala natjecateljski sadržaj upotpunili su dodjelom stipendija mladim perspektivnim atletičarkama i atletičarima koja će se održati 4. rujna, te Drugom BHM atletskom konferencijom. Tako će se na njoj u subotu 7. rujna u hotelu Hilton Garden Inn okupiti vrhunski atletski stručnjaci te eminentna imena iz svijeta atletike i sporta općenito. Konferencija će sudionicima pružiti nove znanja i prenijeti iskustva zanimljivih sportskih područja, vrijeme za umrežavanje i druženje domaćih atletskih i sportskih stručnjaka i entuzijasta s predstavnicima iz svijeta atletike i sporta.

Program ovogodišnje konferencije uključuje dva panela - „Održivost i nasljeđe velikih sportskih događaja“ te „Mentalno zdravlje i psihološka priprema sportaša“ koji će okupiti sportaše, trenere i sportske psihologe koji će razgovarati o važnost mentalnog zdravlja u sportu posebice vezano uz pritisak na vrhunskim natjecanjima, kao i dva zanimljiva predavanja.

Više o programu i načinu prijave za besplatno sudjelovanje pročitajte na mrežnoj stranici zagreb-meeting.com

Mjesta za Boris Hanžeković memorijal ubrzano se rasprodaju, ne čekajte zadnji čas i požurite po svoju još danas klikom na Ulaznice.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Evo kako do pregleda u privatnim poliklinikama bez visokih troškova
PROMO

Evo kako do pregleda u privatnim poliklinikama bez visokih troškova

Uz novo zdravstveno osiguranje za samo nekoliko eura mjesečno više obavite sistematske i specijalističke preglede te laboratorijske pretrage bez dugih čekanja i uputnice
Možemo li stvarno održati optimalnu funkciju našeg imuniteta i što to uopće znači?
PROMO

Možemo li stvarno održati optimalnu funkciju našeg imuniteta i što to uopće znači?

Pripremite maramice, limun i čaj - počela je sezona prehlade i gripe. Ne radi se, naravno, o službenom početku sezone, bakterije i virusi su uvijek oko nas, ali svi znamo da više šmrcamo, kašljemo i kišemo upravo tijekom hladnijih mjeseci.
Kina postaje sve privlačnija investicijska destinacija
PROMO

Kina postaje sve privlačnija investicijska destinacija

Prema podacima za prva tri tromjesečja, aktivnosti na kineskom tržištu zabilježile su rast, a ukupna maloprodaja robe široke potrošnje povećala se za 3,3 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine