Obavijesti

Promo sadržaj

Istarska vina koja preporučuje vodeći distributer u Primorsko-goranskoj županiji – MD Group

Istarska vina koja preporučuje vodeći distributer u Primorsko-goranskoj županiji – MD Group

MD Group, pod vodstvom Darija Pešuta, pozicionirao se kao jedan od vodećih distributera alkoholnih pića, s posebnim fokusom na vina iz svih vinskih regija Hrvatske

MD Group osigurava brzu i pouzdanu dostavu alkoholnih pića diljem Primorsko-goranske županije i otoka Paga, pružajući personaliziranu uslugu koja se temelji na suradnji s više od 15 renomiranih hrvatskih vinarija. Ovaj raznovrsni portfelj vina omogućava bogatu ponudu vrhunske kvalitete.

"Razumijemo potrebe naših kupaca i nastojimo im se maksimalno prilagoditi," ističe Dario Pešut. MD Group za ugostitelje izrađuje prilagođene vinske karte uz stručnu podršku sommeliera te educira svoje partnere za koje organizira  obilaske vinarija. "Želimo educirati ugostitelje o vinima i omogućiti im da otkriju bogatstvo hrvatskih vina," ističe Pešut. Svako vino priča svoju priču, a upravo Tomaz i Deklić donose autentičnost Istre, ljubav prema zemlji i vinovoj lozi u svakoj boci. 

Vinarija Tomaz – vina van okvira iz Motovuna

Vinarija Tomaz smještena je u srcu slikovitog Motovuna, na brdima koja su stoljećima bila dom vrhunskim vinogradima. Motovun, daleko poznat po Motovunskoj šumi i tartufima, mjesto je nastanka ovih jedinstvenih autorskih djela - vina van okvira. Ova obiteljska vinarija, vođena strašću i tradicijom, postala je sinonim za kvalitetna istarska vina, koja nose prestižne nagrade s domaćih i međunarodnih natjecanja.  

Vinarija Tomaz, pod vodstvom Klaudija Tomaza, nudi autentične okuse Istre, proizvedene od grožđa uzgojenog na najboljim položajima u Motovunu. Među njihovim najpoznatijim i najtrofejnijim vinima izdvajaju se Malvazija Istarska – simbol Istre, a kod Tomaza ovo vino dolazi u nekoliko verzija, od svježih i pitkih do odležanih, koje osvajaju bogatstvom aroma i mineralnošću, Teran Barbarossa – crvena sorta karakteristična za istarski kraj.

Tomazov Teran Barbarossa oduševljava bogatim voćnim okusima, pikantnim notama i elegantnim taninima, čime je stekao brojne poklonike među ljubiteljima crvenih vina te Muškat Dolce Anima – desertno vino s intenzivnim aromama ruže i meda, idealno za posebne trenutke. Tomazov muškat redovito osvaja zlatne medalje na natjecanjima zahvaljujući svojoj kompleksnosti i harmoničnom balansu slatkoće i svježine. Vinarija Tomaz nije samo mjesto gdje nastaju vrhunska vina, već i destinacija za hedoniste i zaljubljenike u eno-gastronomiju. Vinarija Tomaz stoga nije samo proizvođač vrhunskih vina, već i mjesto gdje možete doživjeti srce Istre kroz čašu vina, prekrasne pejzaže i autentično gostoprimstvo.

Vinarija Deklić – spoj tradicije i inovacije u novoj vinariji  

Smještena u srcu Istre, vinarija Deklić već godinama osvaja ljubitelje vina svojom vrhunskom ponudom koja spaja tradiciju i inovaciju. Vina iz ove obiteljske vinarije prepoznata su diljem Hrvatske i svijeta po svojoj autentičnosti, kvaliteti i postojanosti, a njihovi proizvodi također redovito osvajaju prestižne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. U travnju 2025., vinarija Deklić planira otvoriti vrata svoje nove, modernizirane vinarije, čime će dodatno unaprijediti svoju proizvodnju i posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo istarske vinske kulture.

Fokus vinarije Deklić je na autohtonim sortama poput malvazije istarske i terana, ali i na međunarodnim sortama poput chardonnaya i cabernet sauvignona, koje uz pažljivu obradu daju vrhunske rezultate. Jedno od najpoznatijih vina vinarije Deklić je njihova Malvazija Istarska, višestruko nagrađivano vino zbog svoje svježine, izraženih voćnih nota i savršene ravnoteže.

Teran iz njihove ponude, snažno je i robusno vino, a također se ističe svojim intenzivnim okusima tamnog voća i začina, što ga čini idealnim izborom uz bogatiju gastronomsku ponudu. Vino Konstantin, novi proizvod vinarije Deklić, je Malvazija koja se ističe dužom maceracijom od pet dodatnih dana u usporedbi sa svježim Malvazijama, a nakon toga je odležavala na finom talogu gotovo sedam do osam mjeseci. Vino je nastalo tijekom izazovne korona godine, što je omogućilo otkrivanje potencijala odležavanja Malvazije. Nakon 12 mjeseci u hrastovim bačvama i dodatnih 12 mjeseci u inoxu, Konstantin je odležavao još godinu dana u boci prije izlaska na tržište, čime je postigao stabilnost i osvojio platinastu medalju na Vinistri.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Vrhunsko iskustvo gledanja uz Hisense
PROMO

Vrhunsko iskustvo gledanja uz Hisense

Asortiman TV kategorija i modela za nove serije sastoji se od svih glavnih tehnologija, počevši od ulazne Smart TV kategorije te UHD, QLED, Mini-LED ULED kategorije s vodećim UX modelom

Franck predstavio novu kampanju s kreativnim konceptom "Franck svaki dan“
PROMO

Franck predstavio novu kampanju s kreativnim konceptom "Franck svaki dan“

Kampanja naglašava svakodnevnu prisutnost Franckovih proizvoda u životima potrošača, od mljevene i instant kave do cappuccina, kapsula i čajeva
Zgrabi sniženje u Frakturi – knjige već od 3 eura!
PROMO

Zgrabi sniženje u Frakturi – knjige već od 3 eura!

Nevjerojatni popusti u Frakturi