Obavijesti

Promo sadržaj

Iskoristite super popuste za vaš novi osmijeh uz pomoć digitalne tehnologije!

Iskoristite super popuste za vaš novi osmijeh uz pomoć digitalne tehnologije!

Inovacija koja skraćuje trajanje zahvata i čini iskustvo za pacijente ugodnijim i manje invazivnim

Digitalna stomatologija koristi napredne tehnologije kao što su 3D printanje ili CAD softver putem kojih se dobiva brza stomatološka dijagnostika i njega.

Što sve obuhvaća digitalna bezbolna stomatologija?

Digitalna stomatologija omogućava preciznije, učinkovitije i manje invazivne procedure koje se odrađuju putem tehnologija poput CAD/CAM-a, CT-a, digitalnih rendgenskih zraka, intraoralnih kamera, dentalnih lasera i optičkih skenera. U Dental Centru SMILE usvajaju se najsuvremenije digitalne metode koje osiguravaju vrhunsku brigu za pacijente svih uzrasta.

Kvalitetan digitalan workflow glavni je element digitalne bezbolne stomatologije

Svaki dobro riješeni zahvat, počinje kvalitetnom pripremom te obradom zubiju. Digitalni workflow u stomatologiji predstavlja inovativan pristup koji integrira napredne tehnologije u sve faze stomatoloških zahvata. Cilj ovog pristupa je postizanje maksimalne preciznosti, efikasnosti i minimalne invazivnosti, čime se značajno poboljšava ukupno iskustvo pacijenata.

Početna točka digitalne bezbolne stomatologije - 3D sken čeljusti

Digitalni workflow započinje detaljnom 3D snimkom čeljusti. Korištenjem CT snimanja (CBCT) omogućuje se trodimenzionalna rekonstrukcija čeljusne kosti i mekih tkiva, pružajući detaljne informacije o anatomskim strukturama. Dobivena snimka omogućava precizno mapiranje strukture kostiju i tkiva, što je ključno za planiranje implantoloških procedura. Intraoralno skeniranje omogućuje izradu digitalnog otiska uz pomoć optičkog skenera, čime se eliminira potreba za neugodnim klasičnim otiscima, te nudi precizne i brze informacije o zubima i desnima. Na osnovu ovih podataka, stomatolozi mogu točno odrediti najbolju poziciju za implantate, minimizirajući rizik i povećavajući šanse za uspješan ishod. Ovaj postupak je potpuno bezbolan, te omogućuje pacijentima ugodno iskustvo od samog početka.

Druga faza u digitalnoj bezbolnoj stomatologiji - implantološke šablone

Nakon analize 3D snimaka, slijedi digitalni dizajn implantološke šablone. Ova faza uključuje digitalno planiranje i dizajn. Na temelju 3D snimki, stomatolozi precizno planiraju pozicioniranje i orijentaciju implantata, optimizirajući estetski i funkcionalni ishod. Takva šablona vodi kirurga tijekom ugradnje implantata, te mu daje dodatan uvid i sigurnost da su implatanti postavljeni s najvećom preciznošću. CAD/CAM tehnologija omogućuje računalno potpomognuto projektiranje protetskih nadomjestaka, poput krunica, mostova ili proteza, s izuzetnom preciznošću i prilagodljivošću individualnim potrebama pacijenata. Digitalno izrađena šablona smanjuje mogućnost pogreške i ubrzava sam postupak, čineći ga sigurnijim i manje invazivnim za pacijente.

Ekstrakcija zuba kao opcionalni korak u digitalnom workflow-u stomatologije

Ako je potrebno, sljedeći korak je ekstrakcija zuba. Ovaj postupak može biti neophodan kako bi se pripremilo mjesto za implantat. Digitalna izrada uključuje 3D printanje, gdje se protetski nadomjesci izrađuju slojevitom aditivnom tehnologijom koristeći biokompatibilne materijale, što osigurava savršeno pristajanje i estetiku. CAM izrada koristi CNC strojeve za preciznu izradu nadomjestaka od različitih materijala poput cirkonija, kompozita ili metala, ovisno o specifičnim zahtjevima. U Dental Centru SMILE koriste minimalno invazivne tehnike koje osiguravaju brz oporavak i minimalnu nelagodu za pacijente. Zahvaljujući naprednim metodama anestezije i digitalnom planiranju, ekstrakcija je brza i bezbolna.

Četvrti korak ka savršenom osmijehu: PREMIUM implantati ugrađeni uz digitalnu tehnologiju

Nakon pripreme, stomatolozi prelaze na ugradnju PREMIUM zubnih implantata. Kvalitetni implantati osiguravaju dugotrajnost i funkcionalnost, omogućujući pacijentima prirodan osjećaj i izgled zuba. Digitalna kirurška navigacija koristi 3D modele za izradu kirurških vodiča koji pomažu stomatolozima u preciznoj i minimalno invazivnoj postavci implantata, smanjujući trajanje zahvata i traume za pacijente. Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, postupak je precizniji i manje bolan stoga pacijenti mogu očekivati minimalnu nelagodu i brži oporavak.

Skeniranje intraoralnim skenerom kao peti korak digitalnog workflow-a zubarskog zahvata

Poslije ugradnje implantata, u Dental centru SMILE koriste intraoralni skener za digitalno snimanje zuba i mekih tkiva kako bi se potvrdila kvaliteta odrađenog zahvata. Intraoralni skener omogućava prikupljanje preciznih podataka bez potrebe za klasičnim otiscima, što proces čini bržim i ugodnijim za pacijente. Skeniranje je potpuno bezbolno, traje svega nekoliko minuta i eliminira neugodu. Osim što ubrzava cijeli proces, intraoralni skener omogućava stomatolozima dobivanje trenutnog i detaljnog 3D modela zuba kako bi tehničari provjerili izgled odrađenog zahvata.

Šesti korak - Digitalni dizajn protetskog nadomjestka

Na temelju skeniranih podataka, protetski nadomjestak dizajnira se pomoću naprednog softvera. Ovaj digitalni dizajn svakom pacijentu osigurava savršeno pristajanje i estetski izgled. Proces je učinkovit i smanjuje potrebu za brojnim korekcijama i probama. Koristeći CAD/CAM tehnologiju, moguće je simulirati rezultat i izvršiti potrebne prilagodbe prije same izrade, čime se značajno skraćuje vrijeme provedeno u ordinaciji. Pacijenti dobivaju vrhunski protetski nadomjestak koji je funkcionalan, estetski privlačan i izrađen prema njihovim individualnim potrebama. Ovaj pristup također omogućuje izradu protetskih radova od različitih materijala, uključujući keramiku, cirkonij i metal, čime je dodatno povećavana mogućnost prilagodbe posebnim zahtjevima svakog pacijenta.

Finalni korak i produkt funkcionalnosti i estetike - izrada, proba te predaja

Nakon što se prikue svi relevantne podaci putem digitalnog skeniranja, pristupa se fazi dizajniranja protetskog nadomjestka koristeći napredni CAD/CAM softver. Ova digitalna tehnologija omogućava izradu prilagođenog dizajna koji osigurava savršeno pristajanje i optimalan estetski rezultat zubiju. S obzirom na to kako je proces vrlo precizan značajno se smanjuje potreba za brojnim korekcijama i probama.

Korištenjem CAD/CAM tehnologije, moguće je unaprijed simulirati konačni izgled protetskog nadomjestka i izvršiti potrebne prilagodbe prije njegove izrade. Ovaj pristup ne samo da ubrzava cijeli proces, već i značajno smanjuje vrijeme provedeno u ordinaciji te pacijenti tako dobivaju protetski nadomjestak koji je estetski usklađen s njihovim individualnim potrebama.

Budućnost stomatološke njege - Digitalni workflow za preciznost, efikasnost i minimalnu bol

Prednosti digitalnog workflowa u stomatologiji uključuju veliku pouzdanost, točnost i minimalnu invazivnost. Digitalna bezbolna stomatologija je rješenje za udobnu ali i preciznu dijagnostiku, planiranje i izradu, što rezultira boljim ishodima tretmana i manjim brojem komplikacija. Trajanje klasičnog zahvata, skraćuje se, a poboljšavaju se protok rada i poboljšava korištenje resursa za cjelokupni proces digitalnog stomatološkog workflow-a.

Manje invazivne procedure znače manje traume, kraći oporavak i manju bol za pacijente. Digitalni workflow u stomatologiji predstavlja značajan napredak u stomatološkoj njezi, nudeći brže i bezbolnije procedure za poboljšanje iskustva pacijenata!

U Dental Centru SMILE posvećeni su pružanju vrhunske stomatološke njege dostupne svima. Brži put do novog osmijeha ostvarite uz izvanredan popust od 30 % na sve implanto-protetske zahvate do kraja 2024. godine! Usavršite svoj osmijeh putem najmodernije tehnologije, na bezbolan način i uz stručnost naših stomatologa.

Za više informacija posjetite web stranicu: www.dental-centar-smile.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Poznati domaći bend priprema zabavu na Ekotlonu, a tu je još mnogo besplatnog sadržaja!
DOĐITE OVU SUBOTU NA BUNDEK!

Poznati domaći bend priprema zabavu na Ekotlonu, a tu je još mnogo besplatnog sadržaja!

Uz taktove domaće glazbe, zdrave zalogaje, edukativne radionice, razmjenu odjeće, ali i još mnogo drugih sadržaja, pozivamo vas ove subote na Ekotlon REUSE&RECYCLE Festival zelenih navika na Bundeku

GR8 Coffee Festival  – Veliki uspjeh prvog festivala i najava drugog izdanja na novoj lokaciji
PROMO

GR8 Coffee Festival – Veliki uspjeh prvog festivala i najava drugog izdanja na novoj lokaciji

Drugo izdanje GR8 Coffee Festivala održati će se od 10. do 12. travnja 2025. godine, na novoj, još atraktivnijoj lokaciji, poznatoj kući za umjetnost i ljude – svima dragoj Laubi u Zagrebu
Put prema ostvarenju održive energetske efikasnosti uz fotonaponske sustave
PROMO

Put prema ostvarenju održive energetske efikasnosti uz fotonaponske sustave

Prijelaz na solarnu energiju nudi priliku za značajno smanjenje troškova i povećanje energetske efikasnosti, čime pomažemo okolišu i osiguravamo dugoročnu financijsku uštedu