Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski jahači i konji sve bolji u daljinskom jahanju!

Hrvatski jahači i konji sve bolji u daljinskom jahanju!
4

U subotu, 19.10.2024. u organizaciji KK Istra, u Barbanu se održalo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju te 8. finalno kolo Croatia kupa

Na vrlo izazovnoj i zahtjevnoj stazi koja je ujedno bila i test event za Balkansko prvenstvo koje će održati sljedeće godine, 23 jahača para pokazali su zavidnu razinu spremnosti. Organizatori iz KK Istra su se potrudili da podignu ljestvicu organizacije natjecanja te pokazali spremnost za organizaciju Balkanskog prvenstva 2025.

Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i Finalu Crotia kupa na duljini staze CEN1*96 km pobijedio je Stafano Osip na grlu Neron iz KK Istra, drugoplasirani je bio Sanjin Pliško na grlu Kalifa dok je trećeplasirana Ema Mužević na grlu Alamo, oboje iz KK Vinia.

Na Prvenstvu Hrvatske i Finalu Croatia kupa u kategoriji juniora na duljini staze CEN1*89 km prvoplasirana je Iris Baljak na grlu Mabrouk Mohar iz KK Vinia.

Na Prvenstvu Hrvatske i Finalu Croatia kupa u kategoriji kadeta na duljini staze B64 km prvoplasirana je Pokupić Helena na grlu Jyspeed Font Noire iz KK DANarab, drugoplasirana je Morić Tara na grlu Caprice iz KK Istra dok je trećeplasirana Dunja Turšić na grlu Sahara iz KK Hercules.

Na Croatia kupu na utakmici B64 km u kategoriji seniora prvo mjesto osvojila je Laura Šapić Vodogažec na grlu Estera iz KK Vinia.

Na utakmici A 50 km Croatia kupa u kategoriji seniora prvoplasirana je Silvija Vlahović na grlu Spirit iz KK Apeiron, drugoplasirana je Prpić Aurora na grlu Simba dok je trećeplasirana Faraguna Karla na grlu Faresa, oboje iz KK Ista.

Na istoj duljini utakmice ali u kategoriji juniora prvoplasirana je Jurković Eva na grlu Salina iz KK Vinia, drugoplasiran je Pandurić Maro na grlu Siglavy Bagdady iz KK Istra dok je trećeplasirana Tia Mandarić na grlu Djogan iz KK Vinia.

Na utakmici D 25 km prvoplasirana je Emma Belić na grlu Nabil by Damira iz KK Vinia dok je drugoplasirana Ljutić Irena na grlu Peren Li iz KK Sv. Eufemija.

Nagrada Best condition za najbolje stanje konja pripala je grlu Alamo Eme Mužević iz KK Vinia.

Ekipni plasman 8. kola Croatia kupa; 1. mjesto KK Vinia, drugoplasiran KK Istra dok je trećeplasiran KK DANarab.

Obzirom da je ovo bilo posljednje Finalno kolo Croatia kupa proglašeni su najbolji sportaši i ekipe sezone 2024.

U kategoriji seniora pobijedila je Ana Slijepčevi

na grlu Lahari iz KK Arion, drugoplasirana je Erin Špada na grlu Savana iz KK Istra dok je trećeplasirani Ivica Hrlić na grlu Abi iz KK Moslavina Challenge.

U kategoriji juniora prvoplasirana je Eva Jurković na grlu Salina iz KK Vinia, drugoplasirana je Lana Hrlić na grlu Zafira Ziba iz KK Moslavina Challenge dok je trećeplasirana Stela Baljak na grlu Yum de Galeon iz KK Vinia.

Ekipni pobjednik Croatia kupa 2024. je Konjički klub Vinia, drugoplasirani je Konjički klub Istra dok je trećeplasirani Konjički klub Moslavina Challenge.

Kroz cijelu sezonu konjičke discipline daljinsko jahanje na nacionalnim natjecanjima sudjelovalo je 340 jahačih parova. Kada se tome pridodaju ovogodišnje međunarodne kvalifikacijske utakmice te nastupni naših jahača na Svjetskim i europskim prvenstvima te na Balkanijadi, možemo biti više nego zadovoljni sa popularizacijom ove konjičke discipline.

Tekst: Tajana Kesić Šapić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dodaci prehrani vrhunske kvalitete - od sada uz posebne popuste
PROMO

Dodaci prehrani vrhunske kvalitete - od sada uz posebne popuste

Vitamini i minerali su važni - to svi znamo. Međutim, nije uvijek lako voditi računa o tome da ih sve unosimo u organizam u potrebnim količinama.

Premijera kazališne komedije „Prekid preko veze“ ovacijama ispunila kazalište Kerempuh
PROMO

Premijera kazališne komedije „Prekid preko veze“ ovacijama ispunila kazalište Kerempuh

Moderna varijacija ljubavnog trokuta, svakidašnje situacije prekida ljubavnih veza ispričane iz novog kuta, nepredvidivi preokreti i vrhunska gluma ispunili su sinoć Satirično kazalište Kerempuh
Osmislite slogan Auro Domusa i osvojite srebrnjak!
PROMO

Osmislite slogan Auro Domusa i osvojite srebrnjak!

Povodom svog 14. rođendana, Auro Domus je pripremio veliki nagradni natječaj u kojem daruje čak 10 srebrnjaka! Sve što trebate napraviti kako biste osvojili ovu vrijednu nagradu jest osmisliti najbolji slogan Auro Domusa.